«

»

RUUKKI: Casete structurale din tabla de otel galvanizat, pentru fatade si acoperis

Share

In domeniul constructiilor civile si industriale, Ruukki Romania proiec­teaza si furnizeaza sisteme metalice complete, hale industriale la cheie, structuri metalice pentru constructii, fatade arhitecturale, sisteme complete de acoperisuri metalice, table profilate si panouri sandwich. Ruukki este renumita pentru experienta vasta atat in livrarea de sisteme si componente, cat si in furnizarea de materiale in servicii integrate pentru centre logistice, centre comerciale si industriale.

Casetele structurale tip C sunt panouri din tabla protejata anticoroziv pe ambele fete, folosite la realizarea structurilor de perete sau acoperis. Protectia anticoroziva primara este realizata prin galvanizare, iar protectia anticoroziva secundara poate fi pe baza de Polyester, Plas­tisol sau Pural. Pentru realizarea peretilor, casetele tip C se fixeaza direct de elementele principale ale structurii de rezistenta, iar in cazul in care casetele tip C se utilizeaza la realizarea invelitorilor, aceste module se fixeaza pe panele acoperisului. Casetele se instaleaza orizontal fixate pe fata exterioara a stalpilor cu ajutorul suruburilor autoperfo­rante – stalpi metalici sau prin intermediul bolturilor – stalpi de beton. Interconectarea casetelor se reali­zea­za cu suruburi autoforante, montate in zig-zag la interval de 500 mm. In cazul in care casetele sunt folosite si ca structura secundara de rezistenta, distanta dintre prinderi este de maximum 300 mm.

Casetele pot fi folosite pentru fatade sau acoperisuri, pot fi pline sau perforate:

• casete structurale C 600/100;

• casete structurale C 600/125;

• casete structurale C 600/150;

• casete structurale C 600/200.

Panourile au o inaltime de 600 mm, cu lungimi de 1–12 m si grosimi ale tablei de 0,75–1,5 mm. Adancimea casetei, precum si grosimea tablei din care va fi confectionata sunt alese in conformitate cu cerintele termice impuse, distanta intre suportii de montaj si incarcarea din vant exercitata pe suprafata peretelui. Casetele structurale tip C, pentru fatade, sunt usor de montat, datorita greutatii proprii reduse si  dimensiunilor precise.

Pentru zonele de racord al golurilor de ferestre si usi, se recomanda folosirea profilelor de ranforsare SB, SO. Casetele structurale, odata montate, au o suprafata interioara finisata, care nu necesita alte interventii suplimentare. Acestea se comporta ca o structura de rezistenta, permitand montarea izolatiei termice si a elementelor de fatada. Placarea de fatada avand ca baza casete tip C uzual se realizeaza cu panouri de tabla cutata tip RAN 20, RAN 35, profile design, sau casete Liberta, Faseti, utilizate in vederea conferirii unui aspect arhitectural deo­se­bit, cu posibilitati de aranjament vertical sau orizontal.

Ruukki activeaza in Romania din anul 2001 ca reprezentanta a grupului finlandez Rautaruukki, in prezent, cel mai mare furnizor de otel si produse din otel din Europa de Nord, inclusiv Tarile Baltice. Cu o experienta de peste patruzeci de ani pe piata mondiala de profil, Ruukki este apreciat ca un partener de incre­dere si un important furnizor de solutii metalice complete in domeniul constructiilor civile, industriale si infrastructura.

Ruukki isi desfasoara activitatea in 23 de tari si are un numar de 14.500 de angajati. Vanzarile Ruukki insumeaza 3,7 miliarde euro. Actiunile companiei sunt cotate la Bursa din Helsinki (corporatia Rautaruukki: RTRKS) Rautaruukki Corporation activeaza din anul 1960. Din anul 2004, numele de marketing al corporatiei este Ruukki.

 

www.ruukki.com

…citeste articolul integral in Revista Constructiilor nr. 26 – mai 2007

 Daca v-a placut articolul de mai sus
abonati-va aici la newsletter-ul Revistei Constructiilor
pentru a primi, prin email, informatii de actualitate din aceeasi categorie!
Share

Permanent link to this article: https://www.revistaconstructiilor.eu/index.php/2007/05/07/ruukki-casete-structurale-din-tabla-de-otel-galvanizat-pentru-fatade-si-acoperis/

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicata.