«

»

SCHOMBURG: Mortare hidroizolante

Share

Inca de acum 20 de ani, producatorul german de materiale speciale pentru constructii Schomburg GmbH a venit in ajutorul antreprenorilor si executantilor de lucrari in domeniul constructiilor prin crearea de hidroizolatii minerale.

Aceste hidroizolatii minerale pot fi rigide, flexibile sau mortare care actioneaza prin cristalizare.

 

AQUAFIN-1K

Este o hidroizolatie minerala rigida pe baza de ciment.

Domenii de utilizare: subsoluri, fundatii, rezervoare de apa (pentru apa potabila, ape uzate, rezerva de apa pentru incendiu), conducte, hidroizolare orizontala sub ziduri etc.

Aplicarea se face pe suporturi pe baza de ciment (betoane, mortare, sape). Suportul se va umezi inainte de aplicare. Materialul se aplica fara grunduire, prin pensulare (foto 1) sau prin intinderea cu fierul de glet. Grosimea maxima a unui strat nu va depasi 1 mm.

Avantajele aplicarii hidroizolatiilor minerale: aderenta excelenta la suport, aplicare pe suport umed, aplicare usoara prin pensulare sau intindere cu gletiera, permeabilitate la vapori, rezistenta la presiuni pozitive si negative (aplicare la interior, fara a mai fi necesara dezvelirea fundatiilor), se poate vopsi, tencui, finisa prin aplicare de placaj ceramic.

AQUAFIN-1K nu se va aplica pe suporturi cu variatii dimensionale si cu posibilitatea de fisurare!

 

AQUAFIN-2K/M

Este o hidroizolatie minerala flexibila din doi componenti ( ciment si dispersie polimerica – latex). Nu se adauga apa!

AQUAFIN-2K/M se aplica pe suporturi cu variatii dimensionale si cu posibilitatea de fisurare (asigura postfisuri de pana la 1,3 mm).

Domenii de utilizare: subsoluri, fundatii, rezervoare de apa (pentru apa potabila, ape uzate, rezerva de apa pentru incendiu), piscine, terase, balcoane, baraje, lacuri de acumulare etc.

Aplicarea se face pe suporturi pe baza de ciment (betoane, mortare, sape). Suportul se va umezi inainte de aplicare. Materialul se aplica fara grunduire, prin pensulare sau prin intin­derea cu fierul de glet. Grosimea maxi­ma a unui strat nu va depasi 1 mm.

Avantajele hidroizolatiilor minerale flexibile: aplicare pe suport umed, sau cu risc de fisurare, aplicare usoara prin pensulare sau intindere cu gletiera, permeabilitate la vapori, rezistenta la presiuni pozitive si negative de pana la 7 bari.

Pentru tratarea fisurilor, rosturilor, intersectiilor de planuri, trecerilor de conducte, se vor folosi benzile speciale de etansare ASO-JOINT-TAPE-System (foto 2).

Infiltratiile de apa se opresc cu cimentul cu priza rapida FIX 10 S.

 

AQUAFIN-IC

Este o hidroizolatie minerala monocomponenta, care actioneaza prin cristalizare in masa betonului. AQUAFIN-IC contine substante active ce penetreaza in masa betonului, impermeabilizandu-l prin formarea a milioane de fibre cristaline (nanocristale) (foto 3).

Datorita rezistentei la presiuni hidrostatice mari (13 bari) atat pe partea pozitiva cat si pe cea negativa, AQUAFIN-IC este hidroizolatia ideala pentru structuri de beton de mari dimensiuni: baraje, rezervoare de apa potabila, statii de tratare a apei, tuneluri etc.

Aplicarea se face pe suporturi din beton. Suportul se va umezi inainte de aplicare. Materialul se amesteca cu apa si se aplica fara grunduire, prin pensulare si periere.

Avantajele: usor de pus in opera, aprobat pentru apa potabila, consum redus, autorepara fisuri de pana la 0,4 mm (foto 4), ramane permanent activ.

…citeste articolul integral in Revista Constructiilor nr. 26 – mai 2007

Autor:
ing. Cosmin Ursu, consilier tehnic

 Daca v-a placut articolul de mai sus
abonati-va aici la newsletter-ul Revistei Constructiilor
pentru a primi, prin email, informatii de actualitate din aceeasi categorie!
Share

Permanent link to this article: https://www.revistaconstructiilor.eu/index.php/2007/05/07/schomburg-mortare-hidroizolante/

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicata.