«

»

ThermoShield: TopShield – straturi protectoare pentru acoperisuri

Share

ThermoShield este o familie de produse ale tehnologiei de varf pentru protejarea suprafetelor de fatada, acoperisuri si spatii interioare. Caracteristicile inovative ale produselor ThermoShield asigura o clima deosebit de agreabila in orice cladire, ajuta la scaderea costurilor de intretinere si protejeaza fatadele si acoperisurile de efectele mediului si ale intemperiilor. In plus, Thermo­Shield prezinta un raport pret-calitate similar cu cel al unei zugraveli normale cu o vopsea de dispersie de buna calitate.

Produsele ThermoShield provin din SUA si se folosesc cu succes de 18 ani. Pe piata europeana ele sunt obte­nabile din Germania, iar din 2002 se comercializeaza si in Romania.

Datorita calitatilor sale exceptionale, Thermo­Shield se bucura de mare atentie. In anii trecuti, mai mult de 4.000 de cladiri din Europa au fost tratate cu aceste produse.

 

Pentru ca o invelitoare supusa actiunii intemperiilor si  mediului sa-si poata prelua multa vreme functiunile sale, are nevoie de un scut protector bun. ThermoShield TopShield indeplineste aceste cerinte in mod remarcabil. Ploile in aversa, grindina si zapada nu pot dauna produsului TopShield. Chiar invelitorile din placi de azbest ondulat sau acoperisurile din tabla zincata nu pun probleme pentru acoperirea cu strat ceramic.

Dupa grunduirea corespunzatoare a acoperisurilor din tabla cu ThermoShield ZinkPrimer sau cu ThermoShield RustPrimer, se constituie o invelitoare care protejeaza durabil atat baza din metale feroase, cat si din materiale metalice nefe­roase fata de actiunea coroziunii. Aderenta exceptionala a Thermo­Shield la orice fel de invelitoare uzuala e conferita de compozitia sa unica din materii prime de baza de calitate, care asigura inglobarea deosebit de buna in materialul suport.

ThermoShield TopShield ramane elastic in domenii de temperatura de la -40 0C la +150 0C. Nici pomeneala de fisuri la stratul protector.

 

Suprapunerea pe imbinari de materiale

Datorita reflexiei luminii solare si  temperarii stratului de baza in urma acesteia, pot fi suprapuse multe imbinari de materiale si pot fi mentinute in acest mod fara fisuri. Corpurile ceramice goale asigura in plus si refractia radiatiilor calorice si deci o scadere evidenta a incalzirii invelitorii de acoperis.

Aceasta conduce la o reducere substantiala a caldurii in interiorul incaperii, astfel incat locatarii vor avea parte chiar si in toiul verii de o clima placuta, fara aer conditionat. La acoperisuri cu suprafete mari, stratul ceramic are si rol de atenuare a zgomotului produs de grindina sau ploi torentiale.

 

Avantajele folosirii Thermo­Shield TopShield:

• protectie durabila a acope­risului fata de influentele daunatoare ale mediului ca: radiatii UV, smog, murdarie, acizi, saruri si apa de mare, precum si fata de influentele intemperiilor ca: ploaie, zapada si grindina;

• etanseitate la apa chiar si sub influenta intemperiilor extreme;

• elasticitate care evita formarea de fisuri;

• eficienta energetica in timpul iernii si al verii;

• reducerea tensiunilor din dilatarea invelitorii si a constructiei suport prin temperare;

• reflexie buna a luminii solare;

• extrem de eficient la acoperirea imbinarilor de materiale.

…citeste articolul integral in Revista Constructiilor nr. 26 – mai 2007

 Daca v-a placut articolul de mai sus
abonati-va aici la newsletter-ul Revistei Constructiilor
pentru a primi, prin email, informatii de actualitate din aceeasi categorie!
Share

Permanent link to this article: https://www.revistaconstructiilor.eu/index.php/2007/05/07/thermoshield-topshield-straturi-protectoare-pentru-acoperisuri/

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa de email nu va fi publicata.