«

»

HIT RO: Sisteme de planseu

Share

Sistemul de planseu comercializat de firma noastra este compus din: foaie cofranta, grinda lamelara, pop telescopic metalic, furca si trepied.

 

Foaia cofranta este un panou tristrat, obtinut din lemn de brad, impregnat cu rasini melaminice si inchis cu o bordura din lemn pe laturile perimetrale. Panoul are dimensiunile standard de l = 0,5 m si lungime cuprinse intre 1 si 3 m cu pas de 0,5 m si o grosime de 27 mm. Avantajul acestei foi cofrante este suprafata foarte buna a betonului obtinut si numarul mare de reutilizari, unii dintre clientii nostri depasind 80 de refolosiri.

Grinda lamelara marca Kaufmann H 20 Plus are o rezistenta crescuta la incarcare, avand o greutate proprie de doar 5 kg/ml. Inima grinzii este din lemn cu fibre dispuse longitudinal, ceea ce confera grinzii  rezistenta si o durata de viata mai lunga. Capetele grinzii sunt inchise cu o bordura din PVC pentru o mai buna protectie impotriva socurilor. Lungimile standard sunt: 2,9 – 3,9 – 4,9 – 5,9 m. Orice alta lungime este disponibila pe baza de comanda (foto 2).

Popii metalici telescopici sunt construiti din materiale conforme cu normativul UNI EN 10051. Clasa de popi metalici telescopici standard (cea mai uzitata in Romania) este formata din 5 dimensiuni de popi, care acopera o inaltime de la 1,5 m pana la 5 m (tabelul 1).

Furcile si trepiezii sunt din otel zincat, aceste accesorii fiind de un real ajutor la cofrarea si decofrarea planseelor, scazand timpii de montaj–demontaj, precum si mano­pera necesara. Toate acestea conduc, in final, la un cost mai redus al constructiei.

…citeste articolul integral in Revista Constructiilor nr. 27 – iunie 2007

 Daca v-a placut articolul de mai sus
abonati-va aici la newsletter-ul Revistei Constructiilor
pentru a primi, prin email, informatii de actualitate din aceeasi categorie!
Share

Permanent link to this article: https://www.revistaconstructiilor.eu/index.php/2007/06/07/hit-ro-sisteme-de-planseu/

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicata.