«

»

MARCOM: Baletul utilajelor Show Komatsu la Bauma 2007

Share

Incredibil, uluitor, fascinant sunt doar cateva dintre atributele pe care cei prezenti la editia Bauma de anul acesta  le-au folosit pentru a descrie spectacolul pus in scena de „meseriasii“ de la Komatsu.

 

Producatorul japonez s-a intrecut  inca o data pe sine insusi pentru a pune in scena un adevarat spectacol de balet, dar nicidecum un balet realizat de profesionisti in arta dansului, ci un balet in care protagonistii au fost utilajele Komatsu. La standul din exterior al Komatsu, excavatoare de zeci de tone si mini-excavatoare, incarcatoare mari si mini-incarcatoare, buldoexcavatoare, buldozere, basculante, toate tipurile de utilaje, cu mic cu mare, au fost dirijate de ope­ratori iscusiti si au realizat miscari perfect sincronizate intr-o coregrafie creata parca pentru a fi prezentata pe marile scene ale lumii.

Modele de referinta ale producatorului japonez – precum excavatoarele PC 210, PC 290, incarcatorul WA470, buldozerul D51PX – au demonstrat inca o data celor prezenti cum tehnologia de ultima generatie permite o fericita imbinare intre puterea bruta si eficienta, usurinta incredibila de operare, manevrabilitatea in spatii inguste si precizia milimetrica in miscari.

Echipa de operatori pentru demonstratie a Komatsu este recunoscuta pretutindeni in industria utilajelor drept cea mai performanta si cea mai omogena din lume. Adevarati maestri intr-ale utilajelor, operatorii de demonstratii de la Komatsu pot manevra cu aceeasi usurinta un mini-incarcator multifunctional, un excavator de peste 40 de tone sau o basculanta. Nimic din ceea ce mintea omeneasca isi poate imagina sa realizeze cu un utilaj, lor nu le este strain: tumbe, sprijin doar in varful senilei si in cupa si cate si mai cate acrobatii. Profesionistii de la Komatsu se ocupa exclusiv de aceste acrobatii si sunt solicitati pentru show-uri in intreaga lume.

Show in cel mai adevarat sens al cuvantului, utilaje care cu aceeasi usurinta indeparteaza metri cubi de materiale grele sau efectueaza o pirueta gratioasa pe loc, nu-i rau deloc!

…citeste articolul integral in Revista Constructiilor nr. 27 – iunie 2007

 Daca v-a placut articolul de mai sus
abonati-va aici la newsletter-ul Revistei Constructiilor
pentru a primi, prin email, informatii de actualitate din aceeasi categorie!
Share

Permanent link to this article: https://www.revistaconstructiilor.eu/index.php/2007/06/07/marcom-baletul-utilajelor-show-komatsu-la-bauma-2007/

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicata.