«

»

TRACTOR PROIECT: BAUER Maschinen Group la BAUMA 2007 – München

Share

In constructia de fundatii speciale, numele BAUER este recunoscut in intreaga lume. Companiile grupului BAUER AG, cu sediul central la Schrobenhausen, in Germania, sunt angajate atat in activitati de constructii, cat si in  fabricatia de echipamente.

In ultimii ani, fabricatia de instalatii si echipamente a fost sectorul de varf al afacerilor grupului.

Cei trei ani care s-au scurs de la precedenta editie BAUMA au fost pentru toate companiile grupului BAUER Maschinen o perioada de crestere a productiei si, implicit, a cifrei de afaceri. De asemenea, noi companii din domeniu s-au adaugat grupului. Fiind si o perioada foarte creativa, noi modele au fost dezvoltate si lansate in fabricatie.

 La BAUMA 2007, companiile din BAUER Maschinen Group au expus, in afara produselor reprezentative din gama lor de fabricatie, si numeroase noutati absolute.

 

La sediul central din Schrobenhausen si la noua fabrica din Aresing, situata la 4 km – BAUER Maschinen GmbH  proiecteaza si executa masi­vele echipamente de foraj rotativ, unitatile de freze si de graifere pentru executia de pereti mulati, oscilatoarele, precum si toate sculele si accesoriile pentru foraj. Cu ocazia expozitiei Bauma 2007, a lansat:

• utilajul de foraj cu unitati de frezare pentru pereti mulati, tip CBC 32. Unitatea de frezare, foarte stabila, este dotata cu un sistem nou, cu troliu, pentru infasurarea furtunurilor instalatiei hidraulice de putere. Echipamentul este conceput pentru a putea lucra in spatii limitate ca inaltime si de a realiza pereti mulati cu adancimi de pana la 75 m;

• echipamentul de foraj rotativ de mare putere, BG 40, cel mai mare din productia de serie BAUER-BG. Cu o bara Kelly telescopica cu 6 sectiuni, se pot atinge adancimi de foraj de pana la 120 m. Cu un oscilator pentru tuburile de foraj, diametrul maxim de foraj poate ajunge la 3 m;

• macaraua speciala de 30 t care poate fi folosita ca masina de baza pentru foraje de pereti mulati cu unitati de graifere, sau pentru instalat palplanse sau piloti metalici, utilizand ciocanele Diesel PILECO. Ambele aplicatii au fost prezentate in expozitie.

KLEMM Bohrtechnik GmbH este specializata in tehnologiile de foraj la diametre mici, foraje de ancorare si pentru sisteme de injectie la presiuni inalte. A prezentat, intre altele, la BAUMA 2007:

• utilajele pentru foraje de ancorare, KR 600-1 si KR 800-1. Acestea sunt concepute atat pentru a optimiza executarea forajelor de ancorare, cat si pentru a putea fi utilizate in aplicatii diverse, precum forajele de drenare sau de consolidare a solului;

• utilajul universal pentru foraje de ancorare, KR806-3D, cu cap dublu de antrenare, solutie optima de foraj tubat, in roca medie si dura, la diametre de pana la 305 mm si la adancimi de pana la 150 m;

• utilajul pen­tru foraje geotermale KR 707-1W.

RTG Rammtechnik GmbH, cu sediul in Schrobenhausen, este un important centru de competenta al BAUER Maschinen Group in realizarea de masturi telescopice si capete vibratoare, integrate in echipamentele pentru instalat palplanse.

A expus la BAUMA 2007 noul model de masina de instalat palplanse RG 25 S, avand un mast special conceput pentru a putea prelua si alte echipamente de lucru, pentru tehnologii de foraj diverse, precum foraj rotativ cu bare Kelly, foraj cu melc continuu, sau pentru foraje cu unitati de frezare pentru executie de pereti mulati.

PRAKLA Bohrtechnik GmbH este cunoscuta pe plan mondial ca producatoare de utilaje destinate forajelor de puturi de apa si pentru prospectiuni geologice. A prezentat la BAUMA:

• atelierul de foraj Prakla RB 50, un echipament universal, montat pe sasiu de camion, care in functie de tehnologia aleasa poate realiza foraje pana la adancimi de 1.500 m, cu diametre cuprinse intre 150 mm si 1.200 mm;

• utilajul pentru foraje geotermale RB8B, cu care se pot executa foraje pana la adancimi de 100 m si diametre de pana la 350 mm.

PILECO Inc., cu sediul in Houston, statul Texas, a fost achizitionata de grupul BAUER in toamna anului 2005. Cu ciocanele Diesel, firma BAUER si-a largit gama de produse si poate oferi acum propriile solutii in sectorul echipamentelor de frecventa joasa, utilizate in special pentru instalarea de piloti metalici.

Fambo Schweden AB este ultima achi­zitie a Grupului BAUER. Compania produce ciocane hidraulice si sisteme de ghidare speciale pentru instalarea sau extractia de piloti metalici, palplanse sau tuburi de foraj. Pot fi montate si pe bratul unui excavator standard.

 

Informatii complete privind prezenta Grupului BAUER la BAUMA 2007 si asupra utilajelor si noutatilor lansate cu aceasta ocazie, va poate furniza reprezentanta comerciala a grupului in Romania, Tractor Proiect Comert din Brasov: tel/fax: 0268–406.406; 0268–427.797, e-mail: tpcom@rdslink.ro, www.tpcom.ro.

…citeste articolul integral in Revista Constructiilor nr. 27 – iunie 2007

 Daca v-a placut articolul de mai sus
abonati-va aici la newsletter-ul Revistei Constructiilor
pentru a primi, prin email, informatii de actualitate din aceeasi categorie!
Share

Permanent link to this article: https://www.revistaconstructiilor.eu/index.php/2007/06/07/tractor-proiect-bauer-maschinen-group-la-bauma-2007-munchen/

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicata.