«

»

DOKA: Siguranta, prioritatea numarul 1 in toate sistemele DOKA

Share

La executarea constructiilor civile sau industriale, una dintre cerintele obligatorii este asigurarea conditiilor de lucru de maxima siguranta la inaltime.

Doka are solutii moderne si eficiente in acest caz prin oferta sa de platforme de lucru si schele de protectie.

Sistemele de cofrare Doka contribuie, in mod semnificativ, la o mai buna siguranta a muncii pe santierele de constructii, siguranta fiind luata in calcul inca din momentul dezvoltarii sistemelor de cofrare.

Ele intrunesc cele mai riguroase cerinte de siguranta a personalului pe santier, corelate cu reducerea costurilor.

Platformele de lucru si schelele de protectie, produse speciale de maxima siguranta – mai ales platforma pliabila K, platforma de lucru in consola M si montantul balustrada de protectie – accelereaza procesul de constructie si va ajuta sa evitati perioadele de stagnare.

 

Platformele pliabile K sunt premontate, gata de instalat, conforme prevederilor DIN 4420, cu o sarcina maxima admisibila de 600 kg/m2, cu piese de sistem standardizate.

Deplasarea catre orice punct de lucru se face printr-o cale de acces ce ofera toate conditiile de securitate a muncii.

In constructiile civile sau industriale, una dintre cerintele obligatorii este asigurarea conditiilor de lucru de maxima siguranta la inaltime.

Ca schela de protectie, platforma pliabila Doka K este livrata pliat pentru a economisi spatiu, se depliaza rapid pe santier si se agata cu ajutorul macaralei in locurile de agatare pregatite.

• Lungimea platformei poate fi selectata in functie de necesitate – 3,00 m (2 console); – 4,50 m (3 console).

• Suprafata de lucru plana a platformei este pana la – 1,84 m.

• Punctele de agatare au intotdeauna aceeasi distanta in raster de 1,50 m.

Domeniul de utilizare

Incarcarea utila admisibila este de la 150 kg/mp, pentru lucrari de intretinere si, in special, de curatire a fatadelor, pana la 600 kg/mp pentru lucrari de zidarie, tencuieli, cat si pentru lucrari de montaj greu, clasa de incarcare 6.

Avantajele sistemului:

• platforma de compensare de 3,00 m pentru ajustarea lungimilor si solutii de colt – cu balustrada integrata dintr-o bucata;

• puncte de agatare cu macaraua retractabile, garantand o suprafata de lucru plana si sigura a platformei – evitand accidente prin impiedicare datorita pieselor proeminente;

• prelungirea montantului pentru balustrade K si utilizarea plasei de protectie – pentru completarea si asigurarea functiei de interceptare de pe acoperis;

• montantul lateral pentru balus­trade T – utilizat pentru ridicarea rapida si sigura a balustradei la capatul platformei.

Platformele in consola M sunt schele usoare de lucru si de protectie inalta indeplinind prevederile normei DIN 4420 pentru lucrarile de zidarie, avand o sarcina maxima admisibila de 300 kg/m2.

 

Doka – Tehnica Cofrajelor are ca obiectiv clar calitatea produselor, furnizand firmelor de constructii solutii si servicii de cofrare, astfel incat acestea sa construiasca mai rapid, mai bine, mai economic si cu un grad mai mare de securitate. Firma a prezentat la Targul International de Constructii BAUMA 2007 Sistemul de Platforma Xsafe.

 

Sistemul de Platforma Xsafe, conceput pe modelul cofrajului cadru Framax Xlife si Top 50, este alcatuit din platforme de lucru speciale, pliabile cu fatete integrate si protectie laterala.

Scarile se pot muta permanent si trapele se inchid automat, marind semnificativ siguranta muncii pe santier. Sistemul este usor adaptabil activitatii pe santier.

Cand este montat pe panourile sistemelor de cofrare pentru pereti cu inaltimi mai mari, Xsafe permite atasarea in spatele consolelor, oferind spatiu suficient de lucru si pentru caile de acces.

Platforma Xsafe este galvanizata, stabila, durabila si cu un design foarte economic, completand gama de produse de siguranta, testate de comitetul de calitate a securitatii si sigurantei in munca, alaturi de platforma de lucru in consola M pentru lucrarile de zidarie si constructii prefabricate si platforma pliabila K pentru constructii de beton.

…citeste articolul integral in Revista Constructiilor nr. 28 – iulie 2007

 Daca v-a placut articolul de mai sus
abonati-va aici la newsletter-ul Revistei Constructiilor
pentru a primi, prin email, informatii de actualitate din aceeasi categorie!
Share

Permanent link to this article: https://www.revistaconstructiilor.eu/index.php/2007/07/09/doka-siguranta-prioritatea-numarul-1-in-toate-sistemele-doka/

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicata.