ANTREPRENOR: IMSAT SA, Bucuresti
BENEFICIAR: SAINT GOBAIN GLASS ROMANIA
PROIECTANTI: ATEIM France, IPROCHIM SA, Bucuresti
ANTREPRENOR GENERAL: SAINT GOBAIN GLASS ROMANIA
• Fabrica de sticla „SAINT GOBAIN GLASS Calarasi Romania“ este amplasata in zona industriala de nord a municipiului Calarasi.
• Lucrarile executate au fost complexe: constructii-montaj, instalatii si utilaje tehnologice, instalatii electrice.
• Realizarea Sistemului de depozitare si transport nisip si calcar aferent depozitului de materiale prime a presupus montarea urmatoarelor utilaje cu un total de 300 t:
– buncar si palnii de descarcare;
– elevator cu cupe de 32 ml;
– echipament reclaimer Bedeschi si benzi transportoare – 300 ml. La aceasta instalatie s-au mai realizat: iluminatul, pozarea, conectarea si testarea cablurilor de forta si comanda intre echipamente.
• Au fost montate echipamentele aferente tunelului de normalizare a sticlei, insumand cca 800 t. Lucrarea a ridicat probleme tehnice date fiind cerintele privind abaterile de planeitate impuse la montajul conveioarelor de 0,1 mm/km, iar pentru paralelism de 0,3 mm/km.
• A fost realizata linia de taiere a sticlei prin montarea a 326 role si 6 roboti industriali in aceleasi conditii de precizie ca si la linia de normalizare.
• IMSAT a proiectat, a executat si a montat 8 tipuri de stelaje metalice imbracate in lemn si fetru, necesare in depozitul de produse finite (cca 230 t de confectie metalica).
• A fost construita Statia de gaze – cladire parter cu fundatii si parapet din beton, structura metalica cu inchideri din tabla cutata, pardoseli antiscanteie si antistatice. S-au realizat instalatiile electrice, de iluminat, impamantare si paratrasnet.
• Antreprenorul a proiectat si a executat sistemul de iluminat pentru perimetrul fabricii si drumurile de acces interioare.
• Prin calitatea lucrarilor executate, IMSAT SA a demonstrat inca o data capacitatea de a realiza lucrari de mare anvergura, cu punerea in functiune a unor utilaje si echipamente de cel mai nou si inalt nivel tehnologic.
…citeste articolul integral in Revista Constructiilor nr. 28 – iulie 2007
Daca v-a placut articolul de mai sus
abonati-va aici la newsletter-ul Revistei Constructiilor
pentru a primi, prin email, informatii de actualitate din aceeasi categorie!
Lasă un răspuns