«

»

HITRO: Schele si utilaje pentru constructii la standarde europene

Share

SC HIT RO SRL este unic importator al schelelor de fatada TR.B Ponteggi pe piata romaneasca din anul 2003.

 

Pachetul standard de schela de fatada este format din: cadre, diagonale, orizontale, plan de lucru zincat, plan de lucru cu trapa, scara de acces, frana de picior, parapet capat de schela, baza reglabila, ancorare de perete, nod de ancorare si carlig de siguranta.

Modulul de baza (fig. 1) este format din 2 cadre, 2 orizon­tale si o diagonala, avand o inaltime de 2 m si o lungime de 1,8 m – suprafata acoperita fiind de 3,6 mp.

Cadrul de schela este vopsit si are o inaltime de 2 m si o latime de 1,05 m. El are ca sistem de prindere pinul conector ce permite o montare/demontare rapida cu o scadere importanta a costurilor de manopera.

Diagonalele si orizontalele sunt elementele de legatura intre cadre, care, impreuna cu planu­rile de lucru zincate, rigidizeaza schela.

Planul de lucru zincat are o capacitate portanta de 330 kg/mp si o dimensiune de 50 x 180 cm. El este construit din tabla profilata la rece, ceea ce ii confera o rezistenta maxima la o greutate proprie de doar 12,5 kg, fiind prevazut pe ambele capete cu cate un pin de blocare. Datorita capa­citatii portante crescute, schela de fatada TR.B PONTEGGI are un grad de siguranta IV din V posibile.

Planul de lucru cu trapa este confectionat din tabla vopsita, avand o trapa de acces de 700 x 450 mm. Scara de acces se fixeaza in orificiile de prindere prevazute la planul de lucru cu trapa.

Planul lateral sau frana de picior se confectioneaza din tabla zincata profilata la rece si are rol de protectie. Frana de picior se monteaza la planul de lucru curent, nepermitand caderea materialelor si a uneltelor.

Sistemul de ancorare a schelei este compus din ancorarea de perete de 500 mm sau 1.400 mm si nodul ortogonal de ancorare.

Parapetul capat de schela este un element de siguranta foarte important, el asigurand inchiderea schelei pe capat si impiedica caderile de materiale datorita franei de picior incorporate.

In pachetul standard sunt incluse si bazele reglabile cu o inaltime utila de 500 mm, precum si carligele de siguranta ce blocheaza cadrele intre ele in plan vertical.

Inaltimea de ridicare a schelei este de 96 m, peste 26 m impu­nandu-se ranforsarea suplimentara si ancorarile de 1.400 mm.

Societatea HIT RO SRL dispune de stocuri, putand onora orice comanda in 48 de ore.

…citeste articolul integral in Revista Constructiilor nr. 28 – iulie 2007

 Daca v-a placut articolul de mai sus
abonati-va aici la newsletter-ul Revistei Constructiilor
pentru a primi, prin email, informatii de actualitate din aceeasi categorie!
Share

Permanent link to this article: https://www.revistaconstructiilor.eu/index.php/2007/07/09/hitro-schele-si-utilaje-pentru-constructii-la-standarde-europene/

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicata.