«

»

LEIER: Produse pentru zidarie si infrastructura

Share

Amploarea constructiilor din tara noastra determina tot mai multe societati de profil sa se „orienteze“ asupra celor mai solicitate materiale si tehnologii care sa asigure operativitate, durabilitate si estetica atat pentru lucrarile noi, cat si pentru cele aflate in proces de modernizare.

Un insemnat consum de materiale il reprezinta cel care cuprinde productia de elemente de zidarie si cel pentru infrastructura rutiera edi­litara si utilitara. Unitatile care fabrica asemenea materiale tind sa se dezvolte pe langa marile asezari urbane, acolo unde solicitarile investitionale sunt in continua crestere.

Sa cunoastem, asadar, una dintre ele, aflata in centrul tarii: SC LEIER ROM SRL.

 

SC Leier Rom SRL, infiintata in 2004, cu sediul in Cluj-Napoca, are ca domeniu de activitate: productia de elemente de zidarie din beton, productia de pavaje pentru curti, piete si alei, fabricarea de produse pentru infrastructura, tuburi de canalizare, inele de canalizare si capace, de asemenea, distributia de cosuri de fum Leier, exclusivul sistem de placi EUROLINE, tigle din beton, precum si caramida din ceramica marca Leier.

Trendul ascendent pe care sectorul de constructii il cunoaste a determinat Grupul austriac Leier sa puna in circuitul economic capacitati de productie si in Romania.

Asa se face ca in anul 2006 s-a finalizat constructia unei hale, s-au montat utilajele si s-a facut proba acestora. In anul 2007 urmeaza sa se finalizeze montajul utilajelor pentru productia de tuburi si inele de canalizare.

Investitia este localizata in comuna Unirea, judetul Alba, pe drumul E 81, la 11 km de Turda, in directia Alba Iulia.

Fabrica produce materiale de constructii din beton, produsele fabricate fiind de un inalt nivel calitativ, capabile sa satisfaca necesitatile si exigentele clientilor.

SC Leier Rom SRL produce totodata pavaje din beton in diferite sorto-tipo-dimensiuni. Ele sunt dublu vibropresate, avand in componenta stratului de uzura nisip cuartos, iar pentru cele colorate vopsirea se face in masa, ceea ce duce la o rezistenta marita in exploatare.

De asemenea, sunt produse elemente de fundatie care, prin betonare ulterioara, realizeaza un zid monolit, zid de beton armat, respectiv pilon, fara a fi nevoie de cofrare. Aceste elemente reduc semnificativ costurile si, un lucru foarte important, se reduce timpul de executie, respectiv timpul dupa care se poate continua constructia. Elementele de zidarie din beton, cu goluri, pentru peretii de imprejmuire sau portanti ai locuintelor, cladirilor de agrement, ai celor publice, ai constructiilor industriale, agricole si de transport sunt un alt produs care vine in intampinarea clientilor pentru a putea reduce cu pana la 30% costurile constructiei, precum si ale elementelor de finisare aplicate ulterior. Acestea, prin caracteristicile lor, cresc portanta zidurilor, suprafetele rezultate sunt plane, iar conductia termica a unui zid executat cu aceste elemente, acoperit cu 2 cm de izolatie, este egala cu cea a unei caramizi ceramice.

Tuburile si inelele din beton sunt alte elemente fabricate si vin sa intregeasca paleta produselor reali­zate de catre SC Leier Rom SRL.

Clientilor li se ofera in acelasi timp o gama larga de produse de infrastructura, structura de rezistenta, acoperis, cosuri de fum si amenajarea curtilor.

In acest sens, in anul 2007 se vor deschide noi unitati de productie in Transilvania.

Toate aceste investitii au fost si vor fi facute ca urmare a tendintelor pietei de absorbtie a unor asemenea produse, fiind totodata influentate pozitiv de aderarea tarii noastre la UE. Este unul dintre motivele care au condus la cresterea semnificativa a investitiilor atat autohtone, cat si straine.

Leier doreste sa devina un partener complet si de incredere atat pentru distribuitorii de materiale de constructii, cat si pentru firmele de constructii.

Prin experienta dobandita in 6 tari europene (30 de puncte operative, 2.200 de angajati), societatea ofera o calitate optima la cele mai bune preturi.

…citeste articolul integral in Revista Constructiilor nr. 28 – iulie 2007

 Daca v-a placut articolul de mai sus
abonati-va aici la newsletter-ul Revistei Constructiilor
pentru a primi, prin email, informatii de actualitate din aceeasi categorie!
Share

Permanent link to this article: https://www.revistaconstructiilor.eu/index.php/2007/07/09/leier-produse-pentru-zidarie-si-infrastructura/

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicata.