«

»

MARCOM: Bauma 2007 – Grove si Potain vedetele targului

Share

Grove o prezenta de zile mari

Bauma 2007 a trecut deja, iar in urma sa au ramas modelele de utilaje noi si inovatoare care au facut furori printre participantii la targ si care, cu siguranta, vor fi un succes de piata in lunile urmatoare.

In randul automacaralelor, leaderul Grove (membru al Manitowoc Crane Group) a impresionat audienta cu modelul GMK4100-L, versiunea cu brat lung a automacaralei GMK4100, lansata anul trecut. Bratul sau impresionant, in lungime de 60 de metri, se telescopeaza la inaltimea maxima in mai putin de noua minute. Prin adaugarea unui prelungitor, GMK4100-L poate atinge inaltimea de 83 de metri. Acest model beneficiaza de noul tip de cabina de operare creata de Grove si lansata in 2006.

Gama de macarale mobile pe pneuri pentru teren accidentat a fost reprezentata cu mare cinste la Bauma de noul model Grove RT540CE. Aceasta macara de 35 de tone este dotata cu un brat de 31 de metri, format din patru sectiuni la care se poate aplica un prelungitor telescopic si detasabil.

 

Potain mereu inovatoare

La acelasi stand al grupului Manitowoc, au stralucit macaralele turn nou-noute create de Potain. Printre numeroasele modele expuse, atentia a fost atrasa de doua modele „topless“ si doua autoridicatoare.

MDT218 este a patra si cea mai mare macara „topless“ din gama MDT. Modelul vine in doua variante de 8 tone si respectiv 10 tone. Lungimea maxima a bratului ajunge la 65 metri, iar macaraua este dotata cu mecanisme de ultima generatie pentru ridicarea, rotirea si translatia sarcinii.

MCT88, al doilea model de macara topless, este prima din gama MC – macarale pentru oras.

Are o capacitate de 5 tone si lungimea maxima a bratului de 52 metri. Aidoma surorilor sale din gama Topless, MCT88 detine nenumaratele avantaje ale design-ului unic si aerodinamic al contrabratului.

Cutezatoarele macarale autoridicatoare din gama Igo

Bauma a gazduit debutul maca­ralei autoridicatoare de 1,8 tone, Igo MC13. Gratie axului de remorcare cu care a fost prevazut, modelul este unul dintre cele mai mobile si manevrabile.

Igo T70, piesa de rezistenta Potain, are catargul telescopic din doua sectiuni care ii permit sa-si varieze inaltimea intre 20 m si 32 m cu ajutorul unor tronsoane auxiliare de cate 3 sau 6 metri. Fara sectiunile auxiliare, modelul este disponibil in variantele de 15, 17 sau 20 metri. Bazandu-se pe nevoia de flexibilitate tot mai mare a pietei, Potain a conceput o gama noua de autoridicatoare din care primul model este Igo T70, pe care a ales sa-l lanseze la Bauma in vazul unei lumi intregi.

Toti cei prezenti la celebrul targ au fost de acord ca abilitatea lui Igo T70 de a distribui sarcini mai mari in cicluri de lucru mai scurte are un efect benefic direct asupra economiei de bani si timp.

Bratul lui T70 este, de asemenea, variabil, iar capacitatea maxima este de 4 tone. Macaraua poate ridica 1,3 tone la raza sa maxima (40 metri) si sarcini si mai mari la varf daca bratul este mai scurt. Diagrama de incarcare dezvaluie o capacitate impresionanta de ridicare spre varf. Aceasta diagrama impreuna cu tehnologia troliului LVF Optima (variator de frecventa) sporesc productivitatea. Troliul regleaza automat viteza optima de ridicare in functie de sarcina din carlig.

Macaraua are si avantajele design-ului Potain, este foarte compacta si poate fi transportata usor. Spre deosebire de restul modelelor competitoare din clasa sa, Igo T70 este dotata cu o instalatie hidraulica ce permite montarea/demontarea extrem de simplu, fara ajutorul niciunui alt echipament (macara mobila). Operatiile la punctul de lucru sunt facilitate de existenta unui sistem de radiocomanda care monitorizeaza indicatorii de baza. Igo T70 se potriveste ca o manusa in cazul proiectelor rezidentiale si al celor din domeniul public.

…citeste articolul integral in Revista Constructiilor nr. 28 – iulie 2007

 Daca v-a placut articolul de mai sus
abonati-va aici la newsletter-ul Revistei Constructiilor
pentru a primi, prin email, informatii de actualitate din aceeasi categorie!
Share

Permanent link to this article: https://www.revistaconstructiilor.eu/index.php/2007/07/09/marcom-bauma-2007-grove-si-potain-vedetele-targului/

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicata.