«

»

Tronson metrou „N. Grigorescu – linia de centura”. Instalatii electrice, sanitare si de ventilatie

Share

ANTREPRENOR: TIAB SA, Bucuresti

BENEFICIAR: METROREX SA, Bucuresti

PROIECTANT: METROUL SA, Bucuresti

SUBANTREPRENOR: METCO SA, SOMET SA

 

Caracteristici tehnice si functionale

• Lucrarile realizate sunt complexe, cu respectarea unor conditii tehnice stricte avand in vedere importanta obiectivului (clasa de risc 2A), iar solutiile adoptate corespund standardelor europene in domeniu.

• Instalatia de 20 KV a fost echipata cu celule prefabricate inchise (furnizate de SIEMENS), dotate cu echipamente primare performante si automate programabile. Avand comanda de la distanta, pot fi manevrate de la dispecerul energetic al metroului, in coordonare cu dispecerul orasului Bucuresti.

• Toate tablourile electrice de joasa tensiune (furnizor MOELLER), aferente instalatiilor electroenerge­tice si electromecanice (ventilatia generala a statiilor si interstatiilor, ventilatia statiilor de hidrofor, a statii­lor de pompare si puturile de mare adancime), sunt dotate cu automate programabile care transmit la distanta, prin telemecanica, toate informatiile privind starea de functionare a utilajelor si a tablourilor electrice.

• Cablurile utilizate (NEXANS) au izolatie din polietilena reticulata, cu comportament special la foc: rezistenta la propagarea flacarii, fara degajari de halogeni, emisii scazute de fum, corozivitate si toxicitate redusa a gazelor si a fumului.

• Instalatiile de ventilatie sunt realizate cu echipamente performante si fiabile furnizate de firme de prestigiu in domeniu: WOODS din Marea Britanie si France Air din Franta. Aceste instalatii asigura crearea unui microclimat optim pentru pasageri si personalul de exploatare, dar, totodata, asigura conditii corespunzatoare pentru functionarea utilajelor, echipamen­telor si instalatiilor.

• Pentru prima data la realizarea instalatiilor sanitare din cadrul Metroului a fost utilizat un sistem de montare/demontare a conductelor prin cuplaje elastice (VICTAULIC); acest sistem prezinta urmatoarele avantaje: preluarea la imbinari a eforturilor care apar la dilatarea sau contractarea instalatiilor, reducerea semnificativa a zgomotului produs in instalatii, intretinerea usoara si simplificarea realizarii de modificari ulterioare in instalatie.

• Prin experienta sa de peste 30 de ani in acest tip de proiecte, TIAB SA a executat lucrari de foarte buna calitate, care determina cres­terea sigurantei in exploatarea Metroului si realizarea unui raport optim intre fiabilitate, simplitate si eficienta.

…citeste articolul integral in Revista Constructiilor nr. 28 – iulie 2007

 Daca v-a placut articolul de mai sus
abonati-va aici la newsletter-ul Revistei Constructiilor
pentru a primi, prin email, informatii de actualitate din aceeasi categorie!
Share

Permanent link to this article: https://www.revistaconstructiilor.eu/index.php/2007/07/09/tronson-metrou-n-grigorescu-linia-de-centura-instalatii-electrice-sanitare-si-de-ventilatie/

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicata.