«

»

DOW BUILDING SOLUTIONS: „Dow – solutii pentru constructii in Romania“

Share

Avand in vedere conditiile necesare pentru proiectele de inginerie in constructii, placile din spuma de polistiren extrudat STYROFOAMTM furni­zeaza performanta termala de care aveti nevoie pentru intreaga durata de viata a structurii izolatoare. Fiind un producator de talie mondiala in domeniul produselor termoizolante, Dow va poate furniza tot suportul si informatiile necesare pentru gasirea solutiilor de care aveti nevoie. Dow a dezvoltat „Solutiile STYROFOAM“ pentru a obtine maximum de eficienta intr-o larga varietate de aplicatii specifice.

Pentru a veni in sprijinul consumatorilor de pe piata romaneasca, Dow a creat special in acest scop o sectiune in limba romana pe site-ul principal (www.styrofoam.ro), unde cei interesati pot gasi toate informatiile necesare actualizate.

 

STYROFOAM – spuma albastra de la DOW

STYROFOAMTM, spuma albastra de polistiren extrudat (XPS), este un material izolant special de inalta performanta, dezvoltat de DOW inca din 1941.

Datorita tehnologiei de productie prin extrudere, panourile au o structura uniforma din celule inchise. Aceasta structura ofera un numar de caracteristici tehnice speciale si avantaje ale izolatiei:

• o valoare scazuta a conductivitatii termice, pe termen lung;

• rezistenta mecanica excelenta;

• lipsa capilaritatii;

• rezistenta ridicata la umezeala;

• rezistenta la cicluri inghet-dezghet;

• durabilitate ridicata;

• rezistenta inalta la difuzia vaporilor;

• greutate redusa si usurinta in manipulare;

• usor de taiat cu unelte simple;

• este un material izolant rezistent la deteriorare sub actiunea radacinilor;

• curat, inodor si neiritant pentru piele.

Aceste proprietati permit instalarea produselor STYROFOAM, fara protectie impotriva umiditatii in sisteme speciale de izolatie, cum ar fi: acoperisuri plane inversate, izolarea peretilor exteriori ai subsolurilor, izolarea pardoselilor de beton, izolarea globala impo­triva frigului a cladirilor si a obiectivelor de inginerie civile.

Avantajele utili­za­rii izo­latiei STYROFOAM sunt evidente pen­tru proiectanti, antreprenori si proprietari de cladiri:

• o valoare inalta a performantei izolatiei termice pe toata durata de viata a constructiei;

• solutie pe termen lung, sigura si fiabila si atunci cand izolatia este plasata pe latura externa a cladirii in conditii climatice severe, expusa direct umezelii si efectelor de inghet-dezghet.

Dow a dezvoltat o serie de produse de izolatie, finite, proiectate special pentru a corespunde diverselor cerinte in aplicatii variate:

ROOFMATETM SL-A pentru izolarea acoperisurilor, pardoselilor si structurilor situate la subsol;

FLOORMATETM 500-A pentru izolarea pardoselilor la constructii civile si industriale si a fundatiilor de beton;

STYROFOAMTM SM-TG-A pentru izolarea acoperisurilor inclinate si a cladirilor agrozootehnice;

SHAPEMATETM GREC–A – cu suprafata rugoasa – pentru izolarea peretilor, a soclurilor si pentru preve­nirea puntilor termice.

In conformitate cu regulamentul CE 2037/2000 cu privire la substantele care afecteaza stratul de ozon, Dow a inlocuit, la sfarsitul anului 2001, procesul tehnologic la toate unitatile sale europene de fabricare a STYROFOAM cu o tehnologie care nu utilizeaza HCFC. Dow ofera o arie larga de solutii de izolare cu gama de produse STYROFOAM-A, agentul de suflare utilizat fiind CO2.

Termoizolatii cu STYROFOAM

Panourile din polistiren extrudat de la Dow pot fi folosite pentru orice tip de termoizolatie (pentru detalii, accesati www.styrofoam.ro).

 

ADEZIVI SI IZOLANTI

Dow produce si comercializeaza si adezivi pentru placile din polistiren extrudat, precum si izolanti pe baza de spuma poliuretanica.INSTA-STIK

Adeziv profesional portabil pentru acoperisuri

Adezivul pentru acoperisuri INSTA-STIKTM pentru profesionisti a fost conceput pentru fixarea placilor de izolare si a membranelor hidroizolante polimerice dintr-un singur strat la o varietate de substraturi pe acoperisurile plate.

Membranele dintr-un singur strat trebuie sa fie captusite cu vata minerala.

Compatibilitatea acestor membrane cu orice strat adiacent trebuie dovedita. INSTA-STIK este oferit intr-un recipient pre­surizat, portabil, care nu necesita nicio sursa exterioara de curent. Este un sistem cu aplicare la rece, adica rapid, usor de utilizat si cu aderenta rapida.

 

GREAT–STUFF PRO

Pentru umplere, etansare si izolare, rentabil si economic din punct de vedere energetic

Curentii de aer care patrund prin gauri si crapaturi duc la o pierdere a caldurii din interior si reduc eficienta chiar si a celor mai bune izolatii. Aerul de afara intra si iese din cladire in diferite feluri, dar caile cele mai obisnuite sunt prin cadrele usilor si ferestrelor, prin poduri, prize electrice, tevi si conducte, plinte si prin podele. Etansantul si izolantul GREAT STUFFTM PRO este solutia ideala pentru asemenea proble­me. Acest etansant din spuma poliuretanica poate fi aplicat cu mare precizie si se usuca in numai 10 minute. Dupa aproximativ o ora, de indata ce s-a uscat complet, poate fi taiat, slefuit sau vopsit. GREAT STUFF PRO este disponibil in diferite dimensiuni pentru a satisface cerin­tele tuturor utilizatorilor: un bidon de pulveri­zare standard, un bidon de pulverizare la 3600 si un pistol de pulverizare.

GREAT STUFF PRO adera bine la urmatoarele materiale:

• beton;

• caramizi;

• mortar;

• piatra;

• lemn;

• metal;

• majoritatea materialelor din plastic.

Proprietatile lui de umplere si aderenta sunt imbunatatite daca suprafata care trebuie tratata este curatata complet de orice urme de ulei, grasimi, murdarie si umezeala. Spuma GREAT STUFF PRO expandeaza pe suprafata dupa pulverizare. De aceea, este recomandat sa se umple doar jumatate din gaura care trebuie etansata, pentru ca produsul sa se poata raspandi si umple spatiul ramas.

 

Pentru mai multe informatii, vizitati www.styrofoam.ro.

…citeste articolul integral in Revista Constructiilor nr. 29 – august 2007

 Daca v-a placut articolul de mai sus
abonati-va aici la newsletter-ul Revistei Constructiilor
pentru a primi, prin email, informatii de actualitate din aceeasi categorie!
Share

Permanent link to this article: https://www.revistaconstructiilor.eu/index.php/2007/08/09/dow-building-solutions-dow-solutii-pentru-constructii-in-romania/

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicata.