«

»

HIT RO: Pompa de beton mobila B100S

Share

B100S este o unitate de pompare mobila, complet hidraulica, cu reglare progresiva a debitului si a presiunii de pompare. Ea este utilizata in consolidari structurale (torcret si spritz-beton), pompari si turnari de beton, aplicare de mortare, sape si tencuieli.

 

Principiul de functionare

Componentele cheie ale acestei pompe sunt rotorul excentric din otel si statorul din cauciuc rezistent la abraziune. Rotorul se roteste in stator si, datorita gometriei celor doua componente, se creeaza camere mobile ce aspira si imping materialul. In timpul miscarii circulare, rotorul deschide si inchide alternativ si progresiv camerele, debitul pompei fiind direct proportional cu viteza de rotatie.

Noul motor Diesel Lombardini LDW 2204 – caracterizat printr-un consum orar mic – asigura o putere suficienta centralei hidraulice pentru o functionare la parametrii optimi ai pompei. Comenzile sunt simple si usor de folosit, tabloul de comanda a motorului fiind echipat cu o multitudine de martori pentru a asigura o functionare continua si fara probleme.

Pompa B100S este echipata si cu un compresor biciblic de 400 l/min. pentru tencuit si curatarea tubulaturii. Optional, se poate monta si o pompa pentru accelerant de priza – foarte utila la spritz–beton, aceasta fiind sincronizata cu pompa de beton, pentru introducerea exacta a cantitatii de acce­lerant necesare in functie de debitul pompei de beton.

 

HIT RO: Autobetoniere Silla

 

Autobetoniera este o masina independenta, o statie de beton mobila, ea incarcandu-se singura – fabricand, transportand beto­nul si turnandu-l acolo unde masinile traditionale nu pot ajunge. Sasiul arti­culat, special adaptat pentru terenurile accidentate, ofera o stabi­litate maxima. Cele 4 roti motrice permit manevrarea utilajului in conditiiile cele mai dificile.

Cutia de viteze mecanica sau hidrostatica ofera o manevrabilitate crescuta masinii si o viteza maxima de mars de 25 km/h.

Incarcatorul tip graifer incarca rapid si usor un volum constant de material. Impreuna cu sasiul articulat, poate incarca in spatii restranse, cu utilajul stationar, evitand astfel uzura transmisiei. Incarcatorul poate fi echipat si cu un sistem modern de cantarire a materialelor inerte, dotat cu imprimanta, pentru dozarea exacta a componentelor betonului.

Apa pentru beton se introduce in bena din rezervorul propriu sau din orice alta sursa, cu ajutorul unei pompe puternice de apa. Sistemul de filtre permite utilizarea oricarei surse externe de apa, murdara sau curata. Sistemul este dotat si cu un apometru pentru o dozare exacta a apei necesare la prepararea betonului.

Postul de comanda rotativ, servo­directia cu inversor de sens, comenzile intuitive si usor de folosit cresc viteza de incarcare a agregatelor, transportul si descarcarea betonului.

Motorizarile Diesel cu racire pe aer fac autobetonierele utili­zabile in orice conditii de mediu, oferind o plaja de temperaturi de lucru intre –30 0C si +50 0C.

…citeste articolul integral in Revista Constructiilor nr. 29 – august 2007

 Daca v-a placut articolul de mai sus
abonati-va aici la newsletter-ul Revistei Constructiilor
pentru a primi, prin email, informatii de actualitate din aceeasi categorie!
Share

Permanent link to this article: https://www.revistaconstructiilor.eu/index.php/2007/08/09/hit-ro-pompa-de-beton-mobila-b100s/

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicata.