«

»

PAGEL ROMANIA: Materiale si sisteme Pagel pentru repararea elementelor degradate din beton si zidarie

Share

Repararea cu sistemul MS Pagel a elementelor de constructii degradate prezinta urmatoarele avantaje: rezistente mecanice deose­bite, rezistenta excelenta la smulgere si la inghet-dezghet, reduce patrunderea CO2 si a umiditatii.

Un alt avantaj important al sistemului MS Pagel este celeritatea de lucru datorata faptului ca sistemul se aplica „umed pe umed”, ceea ce inseamna ca se elimina timpii de asteptare intre aplicarea straturilor succesive.

Domenii de aplicare:

MS Pagel este un sistem de repa­ratii ale suprafetelor necarosa­bile cu solicitari dinamice: intradosuri, pile, elevatii-poduri, tunele, pasaje rutiere sau feroviare, stalpi, pereti, tavane. El mai poate fi folosit si pentru repararea de: gauri, muchii, fisuri, parapeti etc.

Sistemul este foarte eficient chiar in conditii deosebit de grele; se poate aplica atat manual, cat si meca­nizat (torcretare, tencuire) pe suprafete verticale, orizontale sau deasupra capului.

Sistemul este alcatuit din urmatoarele materiale:

MS02 Pagel – strat de aderenta si protectie anticorosiva;

MS20 / MS40 Pagel – mortar de reparatii;

MS05 Pagel – masa de spaclu;

O2C / O2DE Pagel – material de protectie anticorosiva.

Pentru cazurile in care dete­riorarile au o adancime de pana la 6 mm, pentru reprofilarea unui element se poate folosi sistemul simplificat:

MS02 Pagel – strat de ade­renta si protectie anticorosiva;

MS05 Pagel – masa de spaclu;

O2C Pagel – material (pe baza de styroacrilant) de protectie.

Sa ne oprim si sa detaliem putin materialul MS05 Pagel – masa de spaclu.

MS05 Pagel este un material fin (cu granulatie de 0 – 0,5 mm) aditivat, pe baza de polimeri si microsilice. Este ideal atunci cand se doreste obtinerea atat a unui finisaj exterior de calitate, cat si a unuia deosebit de rezistent, impermeabil si capabil sa protejeze suprafata reparata de elementele agresive ale mediului exterior si, in special, ale celui urban.

Un alt avantaj al sistemului MS Pagel consta in faptul ca toate componen­tele sale sunt uscate si predozate, ele necesitand doar amestecarea cu apa. Mai mult, in functie de adan­cimea defectelor, se va alege unul dintre urmatoarele materiale:

• pentru adancimi cuprinse intre 2 – 6 mm – MS05 Pagel;

• pentru adancimi cuprinse intre 6 – 40 mm – MS20 Pagel;

• pentru adancimi cuprinse intre 30 – 70 mm – MS40 Pagel.

Existand aceasta sortare a materialelor in functie de adancimea defectelor, beneficiarul poate alege o solutie optima pentru cazul pe care il are de rezolvat.

Folosirea materialelor si a sistemelor de reparatie si protectie anticorosiva Pagel garanteaza obti­nerea unor rezultate de cea mai buna calitate, durabile si estetice.

…citeste articolul integral in Revista Constructiilor nr. 29 – august 2007

 

Autor:
Ioan SOLACOLU – director executiv Pagel
Romania

 Daca v-a placut articolul de mai sus
abonati-va aici la newsletter-ul Revistei Constructiilor
pentru a primi, prin email, informatii de actualitate din aceeasi categorie!
Share

Permanent link to this article: https://www.revistaconstructiilor.eu/index.php/2007/08/09/pagel-romania-materiale-si-sisteme-pagel-pentru-repararea-elementelor-degradate-din-beton-si-zidarie/

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicata.