«

»

SAIFTIM: Constructii la cheie

Share

Timisoara, aidoma „Banatului care este… fruncea“, este remarcata si remarcabila aproape prin tot ceea ce ofera locuitorilor, dar mai ales vizitatorilor din afara zonei amintite. La tot pasul, in oras poti remarca ordinea care domneste in mai toate domeniile, cu deosebire, in cele care relaxeaza si incanta ochiul oricarui trecator. Nu sunt vorbe in vant, ci constatari care se refera la trama stradala foarte bine definita si intretinuta, la verdeata care parca inunda destule spatii, la diversitatea floricola (de unde si Timisoara orasul florilor), la pastrarea cu sfintenie a cladirilor cu arhitectura lor seculara, la grija cu „implantarea“ noilor constructii (fondul locativ) care sa respecte norme urbanistice de amplasare, la estetica si colorit, la… tot ceea ce edilii orasului alesi, numiti sau platiti trebuie sa conserve, dar sa si innoiasca si sa modernizeze toata zestrea construibila.

Se poate spune, asadar, ca in oras se simte in cea mai mare parte ca legea in domeniul constructiilor este pusa in drepturile ei, Timisoara distingandu-se de departe fata de alte asezari terne sau uneori in ruina, dar si de cele cu asa-zise „pretentii“ in lumea buna, de exemplu chiar capitala tarii.

La Timisoara, constructiile noi de blocuri se incadreaza in exigentele actuale privind functionalitatea, amplasamentul, paleta culorilor exterioare, calitatea materialelor si, nu in ultimul rand, calitatea profesio­nala a celor ce pun in opera proiecte demne de remarcat.

Pe baza unei experiente acumulate in timp, SC SAIF-TIM SA si-a diversificat activitatile si deja a ridicat, in orasul de pe Bega, cladiri care te pot convinge de seriozitatea cu care, printr-un  management eficient, apar noi blocuri pe harta edilitara a orasului.

Trecand de la vorbe la fapte, va prezentam o lucrare in curs de executie de catre SC SAIF-TIM SA pe o suprafata a terenului de 3.000 mp, amplasata pe str. Gh. Baritiu, dupa intersectia cu str. Pop de Basesti, la 2 minute de mers pe jos pana la Gara de Nord si la 15 minute de centru. Strada Pop de Basesti va fi si locul unde se va racorda viitorul pod de peste liniile ferate, o zona cu potential de dezvoltare foarte mare, total nefolosit pana in momentul de fata.

 

Ansamblul se compune din doua cladiri: cladirea 1, situata la strada, cu regim de inaltime P+3+Penthouse, si cladirea 2, situata in interiorul parcelei, cu regim de inaltime P+4+Penthouse.

 

Nivel de dotare a locuintelor semicolective din str. Gh. Baritiu

Structura: in cadre cu stalpi si grinzi din beton armat; peretii exteriori si interiori sunt din caramida tip Ytong 25 cm, cei despartitori din cadrul fiecarui apartament din gips-carton simplu, iar peretii de la spa­tiile umede din gips-carton hidrofug, dublu placati.

Fatada: tencuiala si zugraveala tip BAUMIT.

Acoperis: din beton tip terasa, circulabil la nivelul penthouse.

Instalatii. Toate instalatiile de incalzire, sanitare si electrice se grupeaza in coloane colective:

electrice: cel putin doua prize si un racord electric pentru lampa/ camera; racord TV/radio/internet/ telefonie in fiecare living si cel putin intr-un dormitor la apartamentele de 2 si 3 camere;

sanitare:

– echipare de baza in bai: chiuveta (cu posibilitate de echipare pentru chiuveta dubla) si vana la apartamentele de 2 si 3 camere, chiuveta si dus la studiouri; WC simplu; toate piesele sanitare sunt albe; conductele de apa rece si calda din tevi de otel zincat si PVC; conductele de apa menajera din tevi PVC;

– echipare in bucatarie: chiuveta cu picurator inox, cu masca, racord pentru masina de spalat vase, frigider, cuptor cu plita cu 4(3) ochiuri, racordat la gaz, hota electrica; alte variante de echipare la alegere;

– spalatoria comuna: 4 masini de spalat, 2 uscatoare;

incalzire – varianta 2: centrala pentru intreaga cladire la subsol; incalzire cu radiatoare echipate cu termostat si reglare termostatica independent; centralele sunt impartite pe casele de scara si functioneaza pe baza da gaz.

Lift: cu 4 statii pentru cladirea 1 si 5 statii pentru cladirea 2 (statie la toate etajele).

Finisaje: in camere, peretii interi­ori sunt zugraviti cu vopsea lavabila alba; in bai, faianta alba pana la nivelul superior al usii; la bucatarii, 1 m faianta deasupra pultului de lucru, pe toata lungimea pultului.

Pardoseli: podele laminate pentru trafic intens in camere, bucatarii (partial) si holuri (posibil mocheta in dormitoare), in bai si bucatarii (partial) gresie.

Usi: usile din apartamente sunt din lemn cu suprafata plastifiata si sistem de inchidere, cu toc din lemn; usile de intrare in apartament, din lemn solid cu toc metalic, sistem de inchidere, vizor; garnituri din cauciuc.

Ferestre: tip termopan din alumi­niu sau PVC (cu imitatie de lemn la fete), cu foaie dubla, izolata kW 1,1; ferestre rotobasculante conform tabloului de tamplarie.

Cladirile vor fi racordate la uti­litatile orasului, electricitate, gaz, apa/canal si telefonie, toate existente pe strada Gh. Baritiu.

Exista un numar de 30 de locuri de parcare in incinta parcelei, iar alte 10 locuri urmeaza sa fie concesionate. Ele sunt situate in fata parcelei, la strada. In capatul parce­lei va fi amenajat un spatiu de joaca.

…citeste articolul integral in Revista Constructiilor nr. 29 – august 2007

 



Daca v-a placut articolul de mai sus
abonati-va aici la newsletter-ul Revistei Constructiilor
pentru a primi, prin email, informatii de actualitate din aceeasi categorie!
Share

Permanent link to this article: https://www.revistaconstructiilor.eu/index.php/2007/08/09/saiftim-constructii-la-cheie/

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicata.