«

»

DEZNA CONSULTING: Utilaje de inalta productivitate!

Share

Munca este pentru masini! Daca un muncitor sapa un sant lung de 100 m in 5 zile, iar o masina de sapat de la firma „Garbin Group“ il sapa intr-o ora, calculati…

 

Societatea „Dezna Consulting“ SRL din Arad va supune atentiei utilajele de ultima generatie ale firmei „Garbin Group“ pentru executarea de santuri si nu numai, cu o productivitate ridicata si de o calitate deosebita.

In baza unei experiente de peste 40 de ani, Garbin Group din Malo – Vicenza, a perfectionat continuu trei grupe de produse dedicate excavarii de santuri in flux continuu, atat in teren vegetal cat si in teren compact, teren dur sau strazi asfaltate. Optional, masinile sunt dotate cu sisteme automate de lansat cabluri sau tevi, dispozitive de astupat santul sau benzi transportoare de incarcat materialul excavat in camioane.

Excavarea se face cu un lant special dotat cu sapaligi sau dinti (in functie de natura terenului); pie­sele de uzura sunt placate cu carbura de tungsten, ceea ce le confera o fiabilitate ridicata. Pentru terenuri foarte dure, excavarea se face cu un disc prevazut cu dinti. Avantajul siste­mului cu lant sau disc fata de metodele clasice (om, excavator, buldoexcavator etc.) este acela ca santul obtinut este continuu, perfect curat si cu o adancime constanta.

A. Masinile pentru agricultura sunt concepute sa execute santuri in gradini, parcuri sau stadioane, fara a afecta gazonul, in vederea unor dre­naje, pozari de cabluri sau conducte. Latimi de excavare: 10-15-20-25-28 cm, la adancimi de pana la 110 cm. Avansul este automat si reglabil, iar productivitatea poate ajunge pana la 500 ml/ora. Din aceasta gama fac parte in ordine crescatoare: TZ M65R (foto 1), TZ A65R, TZ MIDIR (foto 2) si TZ R40 (foto 3).

B. Masinile pentru constructii, realizate in general pe senile, dispun de comenzi hidrostatice. Masina de baza poate fi dotata cu lant de excavare cu sapaligi sau dinti, sau cu discuri de taiere cu dinti. Unele masini sunt prevazute cu un sistem de stabilizare automat pentru execu­tarea verticala a santului, indiferent de pozitia utilajului. Materialul excavat este depozitat lateral de melci, sau incarcat in camion de o banda transportoare. Optional, masinile pot fi dotate cu tamburi de lansare in sant a unor cabluri sau tuburi flexibile, dispozitive de astupare ale santului, sistem cu laser pentru controlul adancimii. Latimile de exca­vare sunt cuprinse intre 12-18-20-25-30-35-43-80 cm, la adancimi pana la 170 cm. In cazul unor comenzi speciale, se pot realiza si alte dimensiuni. Productivitatea acestor masini este reglabila in functie de natura terenului, ajungand pana la 500 ml/ora.

Din aceasta gama fac parte in ordine crescatoare: TZ C20T (foto 4), TZ C28T, TZC80MTO (foto 5), TZ R120 (foto 6), TZ C150T.

C. Diversele dispozitive de sapat sunt montabile pe utilaje multifunctionale gen mini-incarcatoare frontale, tractoare, buldoexcavatoare etc. Performantele lor depind de utilajul pe care sunt montate. In imaginile alaturate (foto 7, 8, 9) sunt prezentate cateva exemple.

Pentru detalii consultati pagina de internet: www.dezna.ro.

…citeste articolul integral in Revista Constructiilor nr. 30 – septembrie 2007

 



Daca v-a placut articolul de mai sus
abonati-va aici la newsletter-ul Revistei Constructiilor
pentru a primi, prin email, informatii de actualitate din aceeasi categorie!
Share

Permanent link to this article: https://www.revistaconstructiilor.eu/index.php/2007/09/09/dezna-consulting-utilaje-de-inalta-productivitate/

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicata.