«

»

ISOPAN EST: Istorie si evolutie

Share

In anul 2004 Gruppo Manni Hp, care include si ISOPAN SpA, aproba constructia in Popesti Leordeni (langa Bucuresti) a unei noi fabrici de panouri termoizolante cu poliuretan si alte accesorii, cu intentia de a imbunatati oferta de pe piata romaneasca. Nimeni nu si-a putut ima­gina aparitia intr-un timp atat de scurt a unui complex industrial de circa 40.000 m2, cu o suprafata acoperita de peste 20.000 m2, in mijlocul unui teren pustiu, necultivat, de 110.000 m2; investitia a pornit de la premisa obtinerii unui numar consi­derabil de parteneriate in Romania. O noua entitate, din punct de vedere geografic, a luat fiinta in centrul Romaniei si in partea de sud-est a Europei.

 

Dupa achizitionarea terenului, primii pasi pentru noua fabrica s-au realizat intr-un ritm alert; s-au facut primele verificari geofizice ale terenului, definitivarea proiectului de baza, identificarea documentatiei necesare si a autorizatiilor relevante,  care, in scurt timp, au permis finalizarea investitiei in luna ianuarie a anului 2007, cand a inceput efectiv productia.

Istoria ISOPAN SpA s-a dezvoltat in asa maniera incat, in numai nouasprezece ani din momentul achizitionarii in anul 1988 a fabricii de la Patrica – Frosinone (Italia), s-a inaugurat in anul 2001 cea de-a doua fabrica la Constanti – Tarragona (Spania), culminand  in anul 2007 cu derularea activitatilor operative ale fabri­cii din Popesti Leordeni  (Romania).

Isopan reprezinta:

• prima societate din Europa care produce panouri termoizo­lante (infiintata in anul 1976);

• lider in Europa in anul 2006 pe segmentul produselor din poliuretan si fibra minerala;

• produse si servicii persona­lizate pentru solutionarea proble­melor legate de izolare (acustica si termica);

• asigurarea celor mai inalte nivele de calitate, garantate prin obtinerea certificarii ISO 9002 si de multitudinea celorlalte atestari europene (Zulassung, CSTB, Institutul Giordano etc.);

• estetica datorita uneia dintre cele mai variate si economice game din toata Europa, dat fiind faptul ca deviza noastra este aceea de a oferi un maximum  de calitate la un pret convenabil si coerent cu toate exigentele clientului.

Aceasta ultima investitie se ridica la 15 milioane de euro, insemnand o capa­­citate productiva de 3.000.000 m2/an. Linia de productie este complet auto­matizata, iar tehnologia de ultima generatie; numarul locurilor de munca nou-create se va apropia de 100. Gama de produse cu care se pre­zinta Isopan va fi completa in Europa, iar nivelul calitativ al panourilor este deja atestat de catre cele mai importante organizatii de omologare si certificare europene. Capitalul social de 3.000.000 euro situeaza Isopan printre cele mai importante societati din acest sector.

Mai trebuie mentionat ca aceasta investitie din apropierea Bucurestiului este rezultatul final al unei prezente constante in Romania inca de acum 10 ani, astfel incat in anul 2006, chiar fara capacitate de productie locala, cota de piata dobandita de Isopan in sectorul panourilor sandwich era aceea de co-leader. Pentru acest an, obiectivul este ocuparea primului loc.

Personalul specializat, provenit de la celelalte fabrici ale Isopan, avand o bogata experienta, se ocupa de pregatirea salariatilor romani pentru atingerea unui nivel ridicat de profesionalism ceea ce ii va ajuta ca, intr-un timp scurt, sa fie mandri de noua entitate in care se va dezvolta ima­ginea Isopan si de noile produse de pe piata romaneasca si din sud-estul Europei.

Cand mentionam Isopan ne gandim la panouri termoizolante, indiferent de cine le produce sau distribuie, fapt ce a condus la prolife­rarea in ultimii ani si a altor societati care au profitat de pe urma marcii Isopan; au incercat in trecut si incearca si astazi sa traiasca intr-o lumina favorabila si sa obtina o imagine cat mai buna pe piata romaneasca.

Isopan Est, aparuta in urma investitiilor efectuate de Gruppo Manni Hp din Verona, a devenit cunoscuta datorita suportului deplin furnizat de catre autoritatile centrale si locale, precum si de catre factorii de decizie din domeniul constructiilor.

Astazi, Isopan Est produce panouri termoizolante cu poliuretan – destinate atat sectorului industrial, cat si celui rezidential – care se remarca pe piata locala prin intermediul retelei de clienti fideli si de distribuitori prezenti in teritoriu, urmate indeaproape de o forta de vanzari, axata pe contactarea clientilor potentiali care pot deveni interesati doar prin sprijinul direct oferit de catre producator.

Gama variata de grosimi garanteaza posibilitatea acoperirii tuturor exigentelor de termoizolare: incepand cu 30 mm, dimensiuni tipice laca­tusilor si constructorilor de mo­dele prefabricate, continuand cu grosimi medii care corespund exigentelor constructorilor de hale industriale, birouri si rezidente civile si terminand cu cele utilizate de catre constructorii de camere frigorifice sau camere pentru uscare.

Produsele, tipologia acestora si caracteristicile tehnice sunt usor de recunoscut si identificat pe site-ul www.isopan.it.

…citeste articolul integral in Revista Constructiilor nr. 30 – septembrie 2007

 Daca v-a placut articolul de mai sus
abonati-va aici la newsletter-ul Revistei Constructiilor
pentru a primi, prin email, informatii de actualitate din aceeasi categorie!
Share

Permanent link to this article: https://www.revistaconstructiilor.eu/index.php/2007/09/09/isopan-est-istorie-si-evolutie/

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicata.