«

»

Marcom – mereu in ofensiva! Lansarea buldoexcavatorului Komatsu WB91R-5 in Romania

Share

Buldoexcavatorul Komatsu WB91R-5 apartine generatiei de utilaje de ultima ora si aduce in prim- plan numeroase inovatii.

Noul model WB91R-5 a fost lansat oficial in Romania la sfarsitul lunii precedente cu prilejul Targului de utilaje de constructii Marcom, organizat la showroomul Marcom situat pe DN1 la intrarea in Bucuresti.

WB91R-5 este rezultatul direct al atentiei permanente pe care Komatsu o acorda nevoilor clientilor din intreaga lume. Astfel Komatsu a proiectat un utilaj robust, fiabil si mult mai usor de manevrat.

Japonezii de la Komatsu caracte­rizeaza noul model prin cateva cuvinte:

confort rezultatul numeroa­selor teste efectuate de Komatsu se materializeaza intr-un grad ridicat de confort care permite operatorului sa lucreze in cele mai bune conditii;

fiabilitate standardele de inalta calitate pe care le respecta WB91R-5 garanteaza o viata mai lunga a componentelor sale si minimalizeaza costurile suplimentare datorate uzurii;

versatilitate conceput pentru a avea performante de top in orice aplicatie, WB91R-5 poate fi „perso­nalizat“ in functie de necesitatile specifice fiecarui proprietar,

control – noul sistem de control total al miscarilor utilajului este inserat in varianta standard a lui WB91R-5, acest lucru este sinonim cu inalta calitate si productivitate indiferent de aplicatie;

vizibilitate – suprafetele mari de geam din cabina confera o vizibi­litate excelenta in toate directiile si permit supravegherea totala a zonei de lucru.

Punctele tari ale lui WB91R-5

Cand vine vorba de atuuri, se poate spune ca japonezii au inzestrat buldoexcavatorul WB91R-5 cu cele mai alese dintre ele.

 

Bratul incarcator

Designul bratului frontal asigura paralelism excelent la ridicarea si coborarea cupei, iar geometria divergenta a bratului confera vizibilitate de top si rezistenta in momentul translatiilor laterale. In cabina a fost prevazut un joystick multifunctional ce permite controlul cupei 4 x 1 laolalta cu functiile de franare si accelerare.

 

Mediul de lucru al operatorului

Dotata cu structura de protectie ROPS si FOPS, cabina are un design modern si este complet echipata. Spatiul interior generos si geamurile mari asigura confort operatorului. Spatiul extins optimizeaza sistemul de ventilatie, datorita gurilor de ventilatie ce au fost pozitionate strategic. De asemenea, panoul de control asezat la indemana si multitudinea de manere si compartimente pentru depozitare contribuie la confortul operatorului.

 

Sistemul hidraulic

Elementul de rezistenta al siste­mului hidraulic este CLSS (Sistemul de Sesizare a Sarcinii). Sistemul asigura in mod eficient energia de care are nevoie utilajul intr-un anumit moment – putere maxima sau consum minim de combustibil. Operatorul va alege unul dintre cele doua moduri de lucru „Power“/Putere sau „Economy“/Economie.

 

Bratul excavator

Forma rotunjita a bratului excavator sporeste abilitatea de incarcare in cupa, precum si abilitatea utilajului de a ocoli obstacole. Bratul are o structura de rezistenta care permite rotirea la 1800 si atenueaza uzura. Bratul telescopic optional, precum si gama bogata de atasamente sporesc versatilitatea utilajului. Bratul poate fi dotat cu cuple rapide pentru schimbarea rapida a atasamentelor de lucru sau cu circuit hidraulic pentru picon. Printre optionale se numara: gama completa de cupe intre 300 mm si 900 mm; cupa pentru curatarea santurilor; cupa pentru saparea santurilor, picon, foreza etc.

 

Personalizarea

WB91R-5 este disponibil in doua versiuni: 4WD (4 roti directoare) si 2WD (2 roti directoare), ambele echipate cu transmisie tip „Power Shuttle“ cu 4 viteze inainte si patru inapoi, cu sistem de schimbare mecanic sincronizat. In afara de cabina standard, utilajul poate fi comandat doar cu structura ROPS deschisa, care contine un sistem de protectie impotriva precipitatiilor si un sistem de prevenire a furturilor.

 

Service

Capota motorului se indepar­teaza complet si a fost special conceputa pentru a facilita accesul la componentele motorului. Garniturile hidraulice ORFS contribuie la creste­rea gradului de fiabilitate si se inlocuiesc simplu si rapid. Bateria si trusa de scule sunt convenabil pozi­tionate in lateralul utilajului.

…citeste articolul integral in Revista Constructiilor nr. 30 – septembrie 2007

 Daca v-a placut articolul de mai sus
abonati-va aici la newsletter-ul Revistei Constructiilor
pentru a primi, prin email, informatii de actualitate din aceeasi categorie!
Share

Permanent link to this article: https://www.revistaconstructiilor.eu/index.php/2007/09/09/marcom-mereu-in-ofensiva-lansarea-buldoexcavatorului-komatsu-wb91r-5-in-romania/

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicata.