«

»

Restaurarea si amenajarea sediului Judecatoriei Constanta

Share

ANTREPRENOR: CORAL SRL, Tulcea

BENEFICIAR: TRIBUNALUL CONSTANTA

PROIECTANT: CMM ARHIS, Constanta

SUBANTREPRENORI: ELMA TRADING – Constanta, PERFECT SRL – Tulcea

 

Caracteristici tehnice Si functionale

Cladirea Judecatoriei Constanta, amplasata in zona peninsulara a municipiului, este reprezentativa pentru orasul Constanta atat din punct de vedere istoric, cat si pentru arhitectura de la inceputul secolului XX.

Creatie a arhitectilor Lascovar si Grigore Cerchez, cladirea a fost construita in stil neoromanesc, cu decoratie esentializata, modern interpretata.

• Structura de rezistenta a fost consolidata cu centuri si grinzi din beton armat.

• Mansarda a fost realizata prin transformarea podului inalt al cladirii, devenind spatiu functional.

• A fost refacuta sarpanta din lemn, invelitoarea – care respecta forma initiala – fiind realizata din sindrila bituminoasa cu folie de cupru.

• S-a acordat atentie deosebita refacerii si restaurarii elementelor decorative: ancadramente ale usilor si ferestrelor, denticuli, ove, blazoane.

• A fost reorganizat spatiul de la demisol si a fost extinsa suprafata utila a acestuia prin excavatii sub aripa de vest a cladirii si o parte din zona centrala.

• Scara principala are treptele si contratreptele placate cu granit, iar la scara pentru personal a fost refacut mozaicul existent. La ambele scari s-au refacut balustradele de fier forjat si mana curenta din lemn, respectand forma initiala.

• Cladirea a fost dotata cu instalatii voce-date, cu instalatii de sonorizare si inregistrare audio-video a sedintelor, precum si cu instalatie de televiziune in circuit inchis.

• Prin lucrarile de foarte buna calitate executate de societatea CORAL SA Tulcea, a fost redat Constantei un monument de arhitectura.

…citeste articolul integral in Revista Constructiilor nr. 30 – septembrie 2007

 Daca v-a placut articolul de mai sus
abonati-va aici la newsletter-ul Revistei Constructiilor
pentru a primi, prin email, informatii de actualitate din aceeasi categorie!
Share

Permanent link to this article: https://www.revistaconstructiilor.eu/index.php/2007/09/09/restaurarea-si-amenajarea-sediului-judecatoriei-constanta/

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa de email nu va fi publicata.