«

»

Sediul Institutului National de Cercetare Dezvoltare pentru Fizica Pamantului – Magurele

Share

ANTREPRENOR: AEDIFICIA CARPATI SA, Bucuresti

INVESTITOR: INSTITUTUL NATIONAL DE CERCETARE DEZVOLTARE PENTRU FIZICA PAMANTULUI

PROIECTANT: CARPATI PROIECT SRL, Bucuresti

SEF PROIECT COMPLEX: arh. DANIELA DEMETRIU    

 

Caracteristici tehnice si functionale

Sediul Institutului National de Cercetare Dezvoltare pentru Fizica Pamantului, situat la Magurele, este format din doua corpuri despartite printr-un rost de tasare. Constructia se desfasoara pe trei nivele: demisol, parter si etaj, avand suprafata construita desfasurata de 2.238 mp.

• Cladirea are destinatia de sediu administrativ, biblioteca, sala de observatii si efectuarea masuratorilor.

• Structura de rezistenta este mixta, pe cadre si diafragme din beton armat, cu plansee din beton armat monolit.

• Inaltimea pe nivel este de 3,60 m, iar inaltimea libera este de 2,70 m, cu exceptia Salii de Veghe, unde inaltimea este de 6 m.

• Holul de acces, piesa principala a conceptiei arhitecturale, se dezvolta pe o inaltime mare si reprezinta locul din care se face distributia spre spatiile cu diverse functiuni.

• O pasarela in supanta holului face legatura intre compartimentul de cercetare si birourile de veghe seismica; o scara circulara metalica asigura circulatia din camera de veghe seismica in zona de birouri.

• Fatadele au fost tratate diferit, zone de perete cortina si zone pline placate cu placaj teracota Alphaton (Moeding – Germania) si panouri opace tip Shadow Box sau tencuieli in termosistem tip Baumit.

• Finisajele interioare, de cea mai buna calitate, cuprind pardoseli PVC tip Tarket, pardoseli ceramice antiderapante si, in holul central, pardoseli din piatra compozita; compartimentarile s-au facut cu placi din gips-carton, s-au montat plafoane suspendate si plafoane casetate pe structura metalica.

• A fost realizat un sistem complex de video-protectie tip multi-imagine.

• Constructia realizata de Aedificia Carpati corespunde prin conceptie si calitatea executiei cerintelor impuse de cercetarea de varf in domeniul seismologiei, raspunzand celor doua functiuni importante ale ansamblului: comandament de veghe seismica si cladire de birouri.

…citeste articolul integral in Revista Constructiilor nr. 30 – septembrie 2007

 Daca v-a placut articolul de mai sus
abonati-va aici la newsletter-ul Revistei Constructiilor
pentru a primi, prin email, informatii de actualitate din aceeasi categorie!
Share

Permanent link to this article: https://www.revistaconstructiilor.eu/index.php/2007/09/09/sediul-institutului-national-de-cercetare-dezvoltare-pentru-fizica-pamantului-magurele/

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicata.