«

»

ANTICOROSIV: Protectie anticoroziva a suprafetelor din metal sau beton supuse unor medii puternic agresive chimic

Share

Anticorosiv SA este lider national in realizarea protectiei anticorozive a suprafetelor de metal si beton prin oferta de solutii moderne pentru combaterea coroziunii. Acestea prelungesc viata instalatiilor si constructiilor si contribuie, totodata, la reducerea costurilor in timp, precum si la protejarea mediului inconjurator.

 

In completarea pachetului de solutii, produse si servicii pe care societatea Anticorosiv le ofera partenerilor sai, se afla si produsul Silurex GF.

Silurex GF este o vopsea epoxy-vinil esterica, bicomponenta, ranforsata cu fulgi de sticla.

Silurex GF este un produs fara solventi, ceea ce il incadreaza in standardele europene de protectie a mediului.

Domeniul de utilizare

Produsul se poate utiliza ca protectie anticoroziva a suprafetelor din metal sau beton, supuse unor medii puternic agresive chimic, mecanic si microclimat. Fiind rezistent la temperaturi de pana la 200 0C, produsul se recomanda pentru medii industriale, mediu marin, de coasta, recipiente gen tancuri de depozitare a produselor petroliere, platforme petro­­liere, fabrici de celuloza si hartie, locuri unde sunt necesare rezistente concomitente la soc termic, rezistente chimice si mecanice.

Rezistenta la temperatura:

• continuu – 180 0C;

• intermitent – 200 0C.

Silurex GF este foarte rezistent la medii de hipocloriti si clor liber, acizi puternic oxidanti gen acid azotic, sulfuric (vapori de SO2), abraziune si/sau impact.

Ranforsarea cu fulgi de sticla a produsului asigura protectiei reali­zate cu Silurex GF o aderenta foarte buna la suport si rezistente mecanice excelente. Datorita acestor performante, protectia realizata cu acest produs poate inlocui, in unele situatii, solutiile traditionale de placare a cuvelor si bazinelor cu gresie antiacida, asigurand atat o reducere a costurilor de protectie, cat si a timpului de executie a lucrarilor.

Silurex GF se aplica prin pulverizare cu echipamente speciale tip Airless, duza de 0,89-1,14 mm. Datorita fulgilor de sticla se impune scoaterea filtrului. Se poate utiliza rola sau pensula, acolo unde este cazul, pe arii restranse.

Silurex GF este recomandat sa se aplice in grosime de strat intre 250 si 1.000 microni (strat uscat), avand un consum de 0,360 kg/mp pentru un strat de 250 µm si 1,46 kg/mp pentru un strat de 1.000 µm.

Puterea de acoperire teoretica pentru grosimi de:

• 250 microni strat uscat – 3,92 m2/l;

• 1.000 microni strat uscat – 0,98 m2/l.

Utilizarea produsului Silurex GF s-a realizat in medii chimice extreme in care existau concentratii ridicate de acizi si baze concentrate, fiind aplicat de catre clientii societatii Anticorosiv din industria energetica, chimica si petrochimica, cum ar fi:

• CET Grivita;

• CET Turceni;

• TILIB SA Bucuresti;

• Chimcomplex SA Borzesti;

• Termoserv Bucuresti;

• Combinatul de ingrasaminte chimice Navodari;

• Energomontaj Bucuresti;

• OltchimRm. Valcea.

…citeste articolul integral in Revista Constructiilor nr. 31 – octombrie 2007

 Daca v-a placut articolul de mai sus
abonati-va aici la newsletter-ul Revistei Constructiilor
pentru a primi, prin email, informatii de actualitate din aceeasi categorie!
Share

Permanent link to this article: https://www.revistaconstructiilor.eu/index.php/2007/10/09/anticorosiv-protectie-anticoroziva-a-suprafetelor-din-metal-sau-beton-supuse-unor-medii-puternic-agresive-chimic/

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicata.