«

»

DOKA: Cofrajul circular H 20

Share

Cofrajul circular H 20 este ideal pentru peretii netezi, curbi sau circulari. Este  universal, economic si se instaleaza rapid.

Cofrajul curb H 20 utilizeaza tensori speciali de reglaj cu care panourile se curbeaza perfect si continuu. Acest sistem permite un reglaj continuu al razelor, fiind conceput pentru o raza minima standardizata de 3,50 m (in cazuri speciale este posibila o raza de 2,50 m).

 

Cofrajul circular H 20 este destinat situatiilor de turnare cu presiunea admisibila a betonului proaspat pana la 60 de kN/m2.

Caracteristicile principale sunt:

• adaptarea continua la diferite raze cu ajutorul tensorilor;

• doar doua latimi ale elemen­telor (element de interior 2,40 m si element de exterior 2,50 m);

• doar o singura piesa de imbinare – intinzatorul de compensare de 10 cm;

• placa Dokaplex 21 mm, extrem de rezistenta si flexibila;

• curbura ideala datorita sprijinirii uniforme a placii;

• curbura perfecta si in zona de capat a elementelor datorita imbinarii foarte rigide a profilului de capat si al panoului;

• raster perfect al inaltimilor dato­rita inaltimii elementelor de 0,70 m / 1,20 m / 2,40 m / 3,00 m / 3,60 m / 4,80 m;

• o ancora pe 1,50 m2 suprafata de cofrare, rezultand astfel o propor­tie redusa de ancore;

• poate fi combinat cu cofrajele cu panouri Framax si cu cofrajul pentru stalpi RS datorita profilului de capat special.

Instalarea cofrajului curb este facila si necesita ca unic instrument de reglaj un sablon din scandura, care se confectioneaza in santier la raza curbei ce trebuie obtinuta.

Pentru lucrari repetitive, odata instalate, panourile pot fi mutate cu macaraua in blocuri mari, gata reglate si preasamblate, la urmatoarea pozitie. Nu trebuie demontate nici macar contravantuirile sau alte accesorii.

Cofrajul curb H 20 permite realizarea si de cofraje curbe cu raza variabila si suprafete dupa alte curbe geometrice des utilizate in arhitectura moderna.

Sistemul de cofrare H 20 dispune de un bogat ansamblu de accesorii de montaj, de manevrare cu macaraua, pentru asigurarea stabilitatii la instalare, reglaj si asigurarea conditiilor de securitate a muncii la nivelul standardelor internationale.

Doka Romania faciliteaza accesul clientilor autohtoni la solutii profesionale de cofrare prin servicii de consultanta, proiectare, inchiriere si vanzare de astfel de echipamente, servicii complementare de asistenta tehnica pe santiere si training al specialistilor utilizatorului.

Echipamentele de cofrare performante sunt o premisa a cresterii eficientei in activitatea de constructii. Alaturi de acestea, programele de scolarizare a specialistilor in constructii sunt un alt factor major in atingerea acestui obiectiv.

…citeste articolul integral in Revista Constructiilor nr. 31 – octombrie 2007

 Daca v-a placut articolul de mai sus
abonati-va aici la newsletter-ul Revistei Constructiilor
pentru a primi, prin email, informatii de actualitate din aceeasi categorie!
Share

Permanent link to this article: https://www.revistaconstructiilor.eu/index.php/2007/10/09/doka-cofrajul-circular-h-20/

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicata.