«

»

ELMAS: Cifra de afaceri in crestere cu 25%

Share

Compania Elmas Brasov este prezenta pe piata romaneasca din 1991, ca furnizor si producator de instalatii de ridicat, avand un colectiv format din 240 de angajati. In prezent, e partener exclusiv in Romania al companiilor Demag Cranes&Components, Linde Material Handling, Bucher Hydraulics, BKG, Hänel, Wöhr, Marco AB si HiroLift.

 

Societatea are implementat sistemul de management integrat al calitatii ISO 9001:2000 si CE 1798-Modul H (pentru ascensoare) si este in curs de acreditare pentru obtinerea certificarilor ISO 18000 si ISO 14000.

Produce in Romania o gama completa de poduri rulante sub licenta Demag, ascensoare Elmas si diverse echipamente de ridicat.

In primul semestru din 2007, a fost inregistrata o cifra de afa­ceri de 8,75 milioane de euro, care reprezinta o crestere cu 25% fata de aceeasi perioada a anului trecut.

Evolutia cifrei de afaceri a fost sustinuta prin dezvoltarea segmentelor de piata cu impact direct in vanzarile companiei, cum ar fi: zona de retail, de constructii, de bricolaj si de industrie a componentelor auto.

Pentru anul 2007, este prognozata o crestere de cel putin 35% fata de 14 milioane euro inregistrate anul trecut. Principalele surse de crestere ale pietei instalatiilor de ridicat sunt: procesul de retehnologizare a facilitatilor (intreprinderilor) industriale, investitiile straine in sectorul industrial, crearea de noi parcuri logistice si boom-ul imobiliar caracterizat prin investitii majore in zona rezidentiala si office.

Compania s-a specializat in domeniul instalatiilor de ridicat si ofera solutii si servicii complexe pe segmentul intralogistica. Produsele si serviciile firmei se adreseaza tuturor sectoarelor industriale, dar si dezvoltatorilor imobiliari.

Pentru a raspunde cerintelor clientilor, au fost create puncte de lucru in zonele importante ale Romaniei: Bucuresti, Constanta, Suceava, Timisoara, Targu-Mures, Zalau, dar si in afara tarii, respectiv la Chisinau si Sofia.

Elmas  Brasov are capacitatea de a oferi produse complexe – sisteme automatizate de parcare auto, depozite automatizate, dar si solutii optime in domeniul instala­tiilor de ridicat.

Evolutia companiei a fost reali­zata si sustinuta datorita ofertei complete de produse si servicii, introdusa pe piata instalatiilor de ridicat. Consideram ca acest pachet la cheie oferit pe piata romaneasca este motorul principal in vectorul de vanzare.

Activitatea de export inceputa acum doi ani se afla intr-un proces de evolutie treptata care induce, in acest moment, un aport redus in cifra de afaceri a companiei.

In prezent, se exporta pe pietele din Bulgaria si Moldova prin societatile proprii create in aceste regiuni, urmand o extindere in viitorul apropiat si in Ungaria si Iugoslavia.

Planurile de investitii si de dezvoltare pentru perioada 2007-2008 vizeaza alocarea a 5 milioane de euro pentru dezvoltarea companiei prin: investitii intr-o hala noua de productie, echipamente, utilaje performante in domeniu, achizitia unui sediu pentru dezvoltarea activitatii de service in Bucuresti, finalizarea constructiei sediului administrativ din Brasov si crearea de noi locuri de munca.

…citeste articolul integral in Revista Constructiilor nr. 31 – octombrie 2007

 Daca v-a placut articolul de mai sus
abonati-va aici la newsletter-ul Revistei Constructiilor
pentru a primi, prin email, informatii de actualitate din aceeasi categorie!
Share

Permanent link to this article: https://www.revistaconstructiilor.eu/index.php/2007/10/09/elmas-cifra-de-afaceri-in-crestere-cu-25/

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicata.