«

»

ETERNIT: Placile Eternit cu 6 ondule. Calitate europeana si traditie de 100 de ani

Share

Fibrocimentul Eternit

In conditiile in care, de la 1 ianuarie 2007, au fost interzise comerciali­za­rea si utilizarea produselor care contin azbest, cum ar fi azbocimentul pentru invelitori (HG nr. 124/30.01.2003 si HG nr. 734/07.06.2006), introdu­cerea pe piata romaneasca a fibrocimentului marca Eternit reprezinta alternativa optima.

Fibrocimentul Eternit este un material compozit ecologic pe baza de ciment Portland si apa, armat cu fibre naturale de celuloza si, in cantitati mici, cu fibre sintetice organice.

Noile produse ce poarta numele de marca Eternit nu contin azbest sau alte fibre anorganice si nu prezinta un risc toxic si fiziologic.

Brevetat de mai mult de un secol, fibrocimentul Eternit constituie produsul perfect pentru constructiile moderne. Eternit convinge, in primul rand, prin calitatea sigura si durabila si prin designul deosebit. In al doilea rand, in acest material sunt reunite componente alese cu pricepere pentru a realiza combinatia ideala intre greutatea redusa, impermeabi­litate, rezistenta la inghet si la foc si incasabilitate.

 

Un material de constructie cu traditie si viitor

Placile ondulate marca Eternit sunt un adevarat material peren aplicat de decenii si, totusi, repre­zinta un produs foarte modern. Ele imbina calitatile inovative ale materialului si ale formei sale cu rezistenta si durabilitatea, alcatuind o solutie rentabila si expresiva pentru constructiile de locuinte si industriale. Montajul rapid si usor face din placa ondulata Eternit o alternativa inteligenta.

 

RECOMANDARI GENERALE DE MONTAJ

Trasarea

Este necesara trasarea unei directii in lungul pantei acoperisului, in unghi drept cu streasina.

 

Alcatuirea stresinii

Se rigidizeaza si se dubleaza placile de la baza invelitorii cu ajutorul unei fasii de 25 cm latime sau cu piese speciale.

 

Constructia coamei

Se realizeaza cu piese profilate de racordare a pantelor, piese cu unghiuri fixe sau piese articulate.

 

Ventilare

Se vor prevedea: un gol la streasina pentru admisia aerului sub invelitoare si un alt gol la coama pentru evacuarea aerului sau, dupa caz, goluri in peretii-fronton pentru ventilarea transversala a podului.

Fixare

Placile P6 se fixeaza cu suruburi autofiletante Ø6,5/115 mm pe sipci de lemn, cu sectiunea minima de 5 x 8 cm.

 

Etansare

Pentru etansarea suprapunerii late­rale a placilor sau pe inaltime, se utilizeaza banda bituminoasa 15 x 15 mm, autoadeziva (consum 1,3 ml banda/ placa).

…citeste articolul integral in Revista Constructiilor nr. 31 – octombrie 2007

 



Daca v-a placut articolul de mai sus
abonati-va aici la newsletter-ul Revistei Constructiilor
pentru a primi, prin email, informatii de actualitate din aceeasi categorie!
Share

Permanent link to this article: https://www.revistaconstructiilor.eu/index.php/2007/10/09/eternit-placile-eternit-cu-6-ondule-calitate-europeana-si-traditie-de-100-de-ani/

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicata.