«

»

ISOPAN: Un nou concept tehnologic al halelor industriale moderne

Share

Conceptele tehnologice moderne de realizare a halelor industriale au dus la aparitia pe piata romaneasca a unei largi oferte de panouri termoizolante tip sandwich sau tip caseta si tabla cutata cu interior izolant, profile metalice, materiale cu care firma Isopan s-a impus pana acum pe piata romaneasca.

Compania Isopan si-a inceput activitatea in 1996 cu promovarea si comercializarea panourilor termoizolante tip sandwich, realizate din doua foi de tabla vopsita in toata gama RAL si miez izolant de poliuretan sau vata minerala, a tablei cutate, casetelor de tabla, accesoriilor de prindere si a tablei tip tigla.

 

Distributia acestor materiale pe piata romaneasca a fost inlesnita de grupul german Filippi GmbH, in care este inclus si Isopan, si care este distribuitor in Germania al firmelor Fisher, Grup Arcelor, Isopan SpA Italia.

Noul concept de hale industriale cu panouri termoizolante sau cu sistem casetat a penetrat cu succes zona constructiilor industriale, intrucat se preteaza foarte bine pe orice fel de structura: de beton armat, structura metalica clasica, structura usoara – europrofile, structura de lemn.

In functie de zona geografica (incarcarile date de vant, zapada, efectele vibratiilor asupra cladirilor sau partilor de cladire etc.), in functie de teren, destinatia obiecti­vului ce urmeaza a fi construit, de clasa de combustibilitate pe care trebuie sa o indeplineasca, in functie de coeficientii termici ceruti, se stabi­leste tipul de inchidere, care poate fi: pentru pereti – panouri termoi­zolante cu poliuretan sau vata mine­rala sau sistemul caseta de tabla/vata minerala/tabla cutata, iar pentru acoperis – panouri termo­izolante cu poliuretan sau cu vata ori sistemul tabla cutata/vata mine­rala/membrana hidroizolanta, daca este panta mica, dupa care se stabileste tipul de structura.

Asa cum s-a mentionat, aceste sisteme de inchideri se preteaza pe orice fel de structura, intrucat au o statica foarte buna si, chiar daca structura are deficiente de montaj, panourile pot fi aliniate orizontal si vertical prin montarea profilelor zincate orizontale tip C sau Z, care servesc ca pane si rigle metalice de sustinere.

Cand se foloseste sistemul casetat, dimensionarea corespunzatoare a elementelor de sustinere ale panourilor sau tablelor cutate –  atat sub aspectul caracteristicilor geometrice ale sectiunii elementelor de sustinere, cat si al distantei de amplasare a acestora in directie orizontala si verticala – satisface cerin­tele de rezistenta, stabilitate si deformabilitate ale structurii proprii de sustinere.

Construirea de hale industriale in acest nou concept tehnologic cu panouri termoizolante sau sisteme casetate a dat nastere unei noi necesitati – accesoriile metalice, respectiv piesele de finisaj, profilele zincate.

Venind in intampinarea acestor cerinte, s-au achizitionat doua linii tehnologice de ultima generatie din Germania cu doua Abkant-uri computerizate, unul de 6,00 m lungime pentru productia de accesorii meta­lice (coame, coltare, glafuri, piese de mascare, de scurgere) si unul de 8,00 lungime pe care se realizeaza profile zincate (profile Z, C, care servesc ca pane si rigle metalice).

Astfel, Isopan a devenit unul dintre marii furnizori de produse meta­lice pentru hale industriale, birouri, spatii comerciale, sali de sport, bazine de inot, acoperisuri etc. In plus, a devenit unic distribuitor in Romania al firmei germane Essmann GmbH in ceea ce priveste toata gama de luminatoare, trape de aerisire, trape de fum, elemente de drenare pentru acope­risurile tip terasa, intregind astfel oferta pentru inchideri.

Produsele furnizate de Isopan sunt concepute sa satisfaca simultan sase cerinte esentiale privind calitatea in constructii: protectie la foc, protectie termica, acustica si antiseismica, rezistenta ridicata la factorii agresivi de mediu, etanse­itate la apa si aer asigurata prin sistemul de imbinare.

Avantajele inchiderilor cu panouri termoizolante, sisteme casetate:

• montaj rapid;

• sunt demontabile, toate fixarile facandu-se cu suruburi;

• greutatea proprie a cladirii este redusa comparativ cu solutiile traditionale;

• gama variata de profile si culori in care se pot produce permite jocuri arhitecturale deosebite;

• pot fi folosite si la renovarea halelor dezafectate.

Pentru a pune in practica proiecte de referinta, va stam la dispozitie cu propuneri, solutii tehnice, asistenta la montaj, bazate pe o experienta de aproape 11 ani, fiind permanent deschisi colaborarii cu proiectantii, beneficiarii, constructorii.

…citeste articolul integral in Revista Constructiilor nr. 31 – octombrie 2007

 



Daca v-a placut articolul de mai sus
abonati-va aici la newsletter-ul Revistei Constructiilor
pentru a primi, prin email, informatii de actualitate din aceeasi categorie!
Share

Permanent link to this article: https://www.revistaconstructiilor.eu/index.php/2007/10/09/isopan-un-nou-concept-tehnologic-al-halelor-industriale-moderne/

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicata.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>