«

»

Amenajare de sediu pentru instante judecatoresti – Tribunalul Bucuresti

Share

ANTREPRENOR: Rotary Constructii SRL, Bucuresti

BENEFICIAR: Tribunalul BucureSti

PROIECTANT: Metroul SA, Bucuresti

SUBANTREPRENORI: UTI Instal Construct SA, ARCOM IAEC SA, SCCCA Tehnorex SRL, Titan Mar SA

 

Caracteristici tehnice Si functionale

Amenajarea sediului pentru instante judecatoresti in imobilul din Bd. Unirii nr.37 – fost magazin Junior – a presupus o activitate complexa, intrucat cladirea nu respecta cerin­tele Normativului P100-92 privind siguranta in exploatare.

• Cladirea are suprafata desfa­su­rata de 27.585 mp, cu regim de inaltime S+P+5E.

• Marirea gradului de siguranta s-a realizat prin consolidarea elementelor verticale, stalpi, diafragme si prin crearea de elemente verticale noi, care sa reziste fortelor ce apar in timpul cutremurelor. De asemenea, cladirea a fost reabilitata termic.

• Lucrarile de consolidare au constat in camasuirea fundatiilor si a stalpilor, de la subsol pana la etajul 5, in realizarea de diafragme noi si completarea unor goluri in planseele existente.

• Subsolurile gazduiesc arhivele vechi, cazarea unitatii de jandarmi, spatiu pentru arest, birouri administrative, spatii tehnice si garaje.

• Parterul asigura accesul in cladire al publicului si personalului propriu. Aici sunt registraturile, arhivele curente si birourile pentru relatii cu publicul.

• Etajele 1 si 2 sunt ocupate exclusiv cu salile de judecata, etajul 3 este rezervat birourilor persona­lului de conducere, iar etajele 4 si 5 gazduiesc personalul ce deserveste institutia. Tot la etajele 4 si 5 este situata o sala multifunctionala.

• Lucrarile de finisaje si mate­rialele folosite au avut in vedere realizarea unei cladiri functionale conform destinatiei si, in acelasi timp, moderne.

• Fatada veche a fost demolata in intregime; noua solutie realizata imbina zonele placate cu piatra natu­rala cu zone placate cu alucobond sau pereti cortina.

• Lucrarile de instalatii de toate specialitatile au reprezentat un volum insemnat si complex.

• La exteriorul imobilului au fost executate lucrari de sistematizare a terenului, parcari auto, alei pietonale si s-a realizat iluminatul intregii zone.

• Prin eforturile comune ale tuturor participantilor la realizarea acestei lucrari, s-a executat o constructie trainica, moderna si functionala.

…citeste articolul integral in Revista Constructiilor nr. 32 – noiembrie 2007

 Daca v-a placut articolul de mai sus
abonati-va aici la newsletter-ul Revistei Constructiilor
pentru a primi, prin email, informatii de actualitate din aceeasi categorie!
Share

Permanent link to this article: https://www.revistaconstructiilor.eu/index.php/2007/11/09/amenajare-de-sediu-pentru-instante-judecatoresti-tribunalul-bucuresti/

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicata.