«

»

AMF: Produse noi, revolutionare

Share

Marca AMF, ca brand german, s-a impus de ceva timp pe foarte multe piete din toata lumea.

Si in Romania, sistemele de plafoane suspendate – AMF s-au livrat si se livreaza, de mai bine de sapte ani, pentru diferite lucrari importante si de referinta, unde se pune in mod special accent pe calitate si functionalitate.

Acum, producatorul bavarez – Knauf AMF din Grafenau/Germania vine cu o noutate, cu totul remarcabila, in domeniul sistemelor de plafoane casetate pentru toate tipurile de amenajari interioare.

Este vorba despre mai multe produse – placi speciale, care ofera, printre altele, performante acustice deosebite si fac parte din gama noua: „Thermatex – Acoustic Range“ de la AMF.

 

Gama noua „Acoustic Range“ cuprinde placile: Thermatex Thermofon, Thermatex Alpha, Thermatex Acoustic si Thermatex Acoustic dB.

Dintre toate aceste placi noi, produsul – Thermatex Alpha iese in mod deosebit in evidenta.

Placa Thermatex Alpha este o placa acustica din fibra minerala, complet nou dezvoltata, acoperita cu o pasla acustica speciala, cu o suprafata neteda si foarte bine finisata, asa cum le place in mod special arhitectilor.

Pe langa cerintele acustice ridicate, impuse de clasa A de absorbtie acustica, placa indeplineste si alte cerinte fizico-constructive, in ceea ce priveste protectia la foc si igiena.

Ceea ce este cu totul special la acest produs este faptul ca materialul din care este compusa placa este preparat intr-o compozitie unica, astfel incat poate fi realizat conform procedeului umed – „wet felt“ – care este superior, fara doar si poate, celui uscat, in privinta obtinerii unui produs capabil sa ofere performante superioare, mai ales in vederea asigurarii unei rezistente ridicate la foc (pana la F120 / REI 120).

In acelasi timp, aceasta placa ofera atat posibilitatea  unei prelucrari, cat si a unui montaj de prima clasa.

Astfel, placa Thermatex Alpha, avand miezul acesteia fin perforat si de o porozitate bine controlata, ajunge la o greutate de pana la 3 kg/m2 pentru o grosime de 19 mm!

Prin urmare, aceasta poate concura orice placa tip Softboard, nu numai din punctul de vedere al unei greutati reduse (un avantaj important), dar si din punctul de vedere al performantelor acustice – clasa de absorbtie acustica A, conform EN ISO 11654 si o absorbtie acustica aw = 0,90, conform EN ISO 354. De asemenea, coeficientul de reducere al zgomotului – NRC este de 0,90!

Ca atare, Thermatex Alpha se incadreaza in categoria de materiale „puternic fono-absorbante“.

Deci, pe scurt, avantajele pe care le ofera toate placile din gama „Acoustic“ sunt urmatoarele:

• o suprafata neteda, un desen elegant al acesteia;

• culoare – alb imaculat, conform cod RAL 9010;

• reflexia luminii pana la 85%;

• diferite variante de prelucrare a canturilor placii (drept – SK, semi-ingropat – VT etc.);

• intarirea canturilor, in cazul realizarii cantului VT sau AW (ce acopera structura);

• la cerere, se poate acoperi suprafata placii cu un strat suplimentar antiseptic – „Hygena“, pentru clinici, laboratoare, toate sectoarele de alimentatie publica, farmacii etc.;

• stabilitate ridicata a placii si mentinerea formei acesteia;

• rezistenta la umiditate de 95% – umiditatea relativa a aerului;

• materialele si liantul pentru pasla acustica sunt de natura organica si naturale;

• comportare buna si atestata, in cazul diferitelor variante de montaj;

• grosimea placilor este cuprinsa intre 15mm (Thermatex Thermofon) si pana la 30 mm (in cazul placii Thermatex Acoustic dB – cu o valoare de 43 dB, pentru izolare fonica);

• absorbtie acustica ridicata – coeficienti de absorbtie acustica de 0,90 – pentru placa Thermatex Alpha;

• rezistenta ridicata la foc – F120;

• formate diferite, la cerere.

Asigurarea unei acustici optime intr-o incapere a devenit una dintre cerintele constructive cele mai importante, pe langa cea privind o rezistenta ridicata sau o comportare buna la foc.

Astfel, in functie de utilizarea incaperii, se impun cerinte diferite asupra plafonului suspendat.

Pentru a oferi proiectantului posibilitatea de a indeplini diferite cerinte individuale, noile plafoane acustice din gama „Acoustic“ de la AMF ofera valori deosebite, atat in ceea ce priveste atenuarea acustica cat si izolarea fonica.

O utilizare cu un scop precis a placilor de plafon pentru absorbtia acustica, reflexia sunetului si izolare fonica, ofera, in primul rand, directionarea controlata a zgomotului, in conditiile unei imagini unitare a plafonului suspendat.

Pe langa toate aceste avantaje enumerate mai sus, mai exista unul  foarte important – pretul. In aceasta privinta, pretul pentru Thermatex Alpha, spre exemplu, este nu numai competitiv, ci chiar imbatabil, avand in vedere categoria speciala in care se incadreaza acest produs.

…citeste articolul integral in Revista Constructiilor nr. 32 – noiembrie 2007

 



Daca v-a placut articolul de mai sus
abonati-va aici la newsletter-ul Revistei Constructiilor
pentru a primi, prin email, informatii de actualitate din aceeasi categorie!
Share

Permanent link to this article: https://www.revistaconstructiilor.eu/index.php/2007/11/09/amf-produse-noi-revolutionare/

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicata.