«

»

ISOPAN: Lumina, aer, securitate

Share

Acum in Romania prin Isopan puteti beneficia de solutii complete Essmann – iluminare, aerisire si evacuarea fumului.

 

Asadar, lumina, aer, securitate reprezinta elementele centrale ale unei configuratii moderne de cladiri. Aceste trei necesitati sunt garantate de mai multe decenii de numele Essmann.

Essmann GmbH este cea mai mare fabrica de luminatoare, trape de fum, elemente de drenare din Europa, avand sediul in landul federal Nordrhein-Westfalen, deci centrul Europei.

Firma Essmann GmbH a venit pe piata romaneasca prin Isopan, fiind unic distribuitor in Romania.

Paleta vasta de produse pentru iluminarea incaperilor cu lumina de zi, de aerisire si evacuare a fumului, alaturi de un program complet pentru acoperis plan – drenare pentru constructii industriale, civile, administrative, stau la dispozitie ca solutii ale problemelor confirmate de practica.

Principalele produse Essmann:

• cupole de lumina Essmann;

• luminatoare Essmann;

• trape de aerisire;

• trape de fum si caldura;

• trape de access (chepenguri).

Datorita modului de pozitionare in acoperis, luminatoarele fie ca sunt tip arcada, triunghiulare sau cupole luminatoare au avantajul ca dau lumina zilei de sus, care este de 5 ori mai eficienta in comparatie cu lumina care intra prin fereastra laterala.

Aerisirea planificata a incaperilor realizeaza o clima spatiala placuta. Aerisirea si ventilatia se pot face prin sisteme diferite de deschidere: sisteme manuale, electrice sau pneumatice.

Aparatele de evacuare a fumului si caldurii (RWG) integrate in cupolele de lumina si in luminatoarele Essmann sunt instalatii de securitate pentru prevenirea incendiilor. Acestea sunt prevazute cu sisteme de recunoastere din timp si de semnalizare a incendiilor. Deschiderea in caz de incendiu se poate face pneumatic (patroane CO2) sau electric.

Luminatoarele Essmann sunt convingatoare, in primul rand, pentru utilizabilitatea lor multipla, mai precis, in afara de functia lor de baza de iluminare cu lumina de zi, prin diferite agregate asamblate pot prelua functii de aerisire si de ventilatie, precum si functii de asigurare preventiva contra incendiilor. Astfel, o cupola de lumina poate fi in ace­lasi timp si trapa de aerisire si de fum.

De remarcat este faptul ca, prin posibilitatea constructiva de reali­zare a rebordului trapelor sau luminatoarelor dupa forma acoperisului (cutat sau plan), asigura astfel o etansare perfecta.

Fie ca este vorba de o constructie noua sau de o renovare – pentru ambele, Essmann ofera solutii individuale.

Asigurandu-va de calitatea produselor Essmann, va stam la dispozitie cu o consultatie obiectiva si de specialitate, in vederea finalizarii unor proiecte de referinta.

…citeste articolul integral in Revista Constructiilor nr. 32 – noiembrie 2007

 

Autor:
Cristina TALPA – director tehnic

 Daca v-a placut articolul de mai sus
abonati-va aici la newsletter-ul Revistei Constructiilor
pentru a primi, prin email, informatii de actualitate din aceeasi categorie!
Share

Permanent link to this article: https://www.revistaconstructiilor.eu/index.php/2007/11/09/isopan-lumina-aer-securitate/

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicata.