«

»

LEIER: Construiti bazandu-va pe LEIER. Acum si in Romania

Share

La inceputul anilor ‘80, grupul austriac de firme Leier si-a extins afacerile pe piata internationala, detinand in momentul de fata 30 de unitati operative, respectiv filiale cu 2.000 de angajati in Austria, Ungaria, Polonia, Slovacia, Romania si Croatia. Grupul Leier si-a dezvoltat activitatea in mai multe domenii: are fabrici de produse din beton, prefa­bricate din beton, fabrici de caramizi si tigla, se ocupa cu prelucrarea metalelor, realizarea matritelor pentru diferite produse, precum si cu productia pamantului pentru flori, detine saloane auto si un hotel etc.

Bazele au fost puse in anul 1970 de catre fondatorul firmei, Michael Leier, in Horitschon, regiunea Burgenland, prin construirea unei fabrici pentru produse din beton. Primul pas spre Ungaria a fost facut de catre Michael Leier in anul 1985 – inca pe vremea comunismului – in Gönyü, prin construirea unei fabrici pentru produse din beton. Activitatile firmei Leier in Polonia au debutat in anul 1988, la Malbork. Inceputurile s-au dovedit a fi foarte grele, deoarece pe atunci au fost inca in vigoare prevederile legislatiei militare. In anul 2005, grupul de firme Leier si-a extins activitatea in tara invecinata, Slovacia, unde a infiintat o filiala comerciala la Bratislava. In anul 2006, firma Leier si-a dezvoltat afacerea cumparand o fabrica de caramizi ceramice in Croatia.

 

In toamna anului 2005, au inceput in Dumbrava (comuna Unirea), la sud de Cluj-Napoca, lucrarile de constructie a unei noi fabrici Leier pentru produse din beton. Aceasta investitie a fost rezultatul parteneriatului cu Baustoff Interhandel, firma dr. Christoph Leitl, presedintele Camerei de Comert din Austria. Au fost investite in total 8 milioane de euro.

Productia a inceput in iunie 2006. Ultima linie de productie a fost montata in vara anului 2007. Momentan, firma are 40 de angajati.

Inaugurarea oficiala a acestei unitati de productie din Unirea a avut loc la  28. 09. 2007.

La evenimentul de la Dumbrava, au participat oaspeti de seama: investitorii Michael Leier (consilier economic) si dr. Christoph Leitl, presedintele Camerei de Comert din Austria, impreuna cu familiile lor, Anton Putz, administratorul firmelor Leier si reprezentantul firmei in Romania, Friedrich Ebner, administratorul firmei Leier din Ungaria, mag. Walter Friedl, consilierul comer­cial al Ambasadei Austriei in Romania si colaboratorii sai. De asemenea, au fost prezenti: prefectul judetului Alba, Cosmin Covaciu, presedintele Consiliului Judetean Alba, Ion Dumitrel, primari si viceprimari, parlamentari, consi­lieri, reprezentantii institutiilor publice, reprezentantii Universitatii Tehnice din Cluj-Napoca, arhitecti, oameni de afaceri si colaboratori ai firmei, nu in ultimul rand administratorul firmei in Romania,  Gavril Filip, precum si toti angajatii.

Reprezentantii firmei din Austria si din Romania au tinut sa multu­measca tuturor celor care au contribuit la realizarea acestui proiect. Totodata, nu au exclus posibilitatea unor noi investitii, extinderea actualei capacitati si realizarea unor noi locuri de munca.

Prefectul Cosmin Covaciu a subli­niat importanta acestei investitii, spunand ca fabrica Leier este un pas important facut de firma austriaca pentru revitalizarea economica a zonei.

Dupa cuvantarile oficialitatilor, un sobor de preoti, in frunte cu protopopul Ionel Tocanel din Aiud si parintele arhimandrit Vasile Crisan de la Manastirea Dumbrava, a sfintit intreprinderea si a binecuvantat anga­jatii ei, oferindu-le in dar oas­petilor austrieci cate o icoana. La randul lor, investitorii si-au exprimat multumirea donand manastirii  materiale de constructii in valoare de 10.000 de euro.

…citeste articolul integral in Revista Constructiilor nr. 32 – noiembrie 2007

 Daca v-a placut articolul de mai sus
abonati-va aici la newsletter-ul Revistei Constructiilor
pentru a primi, prin email, informatii de actualitate din aceeasi categorie!
Share

Permanent link to this article: https://www.revistaconstructiilor.eu/index.php/2007/11/09/leier-construiti-bazandu-va-pe-leier-acum-si-in-romania/

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicata.