ANTREPRENOR: IMSAT Muntenia SA, Bucuresti
BENEFICIAR: PORSCHE Romania SRL
PROIECTANT: Architect Service SRL
SUBANTREPRENOR: ASA Holding SA
Caracteristici tehnice Si functionale
• Au fost realizate instalatiile interioare si exterioare de alimentare cu apa si canalizare, instalatiile electrice de iluminat si forta, instalatiile de curenti slabi cu componente tip pentru cladiri inteligente (sistem de detectie si alarmare efractie, incendiu, retea voce-date) si HVAC cu sursa termica Pamantul.
• Sistemul HVAC utilizeaza tehnologiile de climatizare a spatiilor compuse din Pompe Geotermice si circuite inchise de schimb de caldura cu Pamantul, in care forajele de apa de alimentare si rezervoarele de apa de incendiu joaca rolul sursei de energie termica pentru aceste incinte.
• Pompele Geotermice sunt cicluri frigorifice evoluate ce permit utilizarea APEI ca sursa calda iarna si ca sursa rece vara, pentru transferul de energie catre, sau respectiv dinspre cladiri unde microclimatul este controlat prin parametrii principali de stare: temperatura interioara si umiditatea.
• Datorita folosirii eficiente a energiei electrice necesare functionarii compresoarelor frigorifice, Pompele Geotermice obtin cifre de eficienta cu valori peste cifra 3 iarna si peste cifra 4 vara, ceea ce inseamna ca iarna pot produce cu peste 300% mai multa energie termica utila decat energia termica consumata, intrucat 2/3 provine „gratis“ din Pamant.
• Pentru toate tipurile de instalatii au fost folosite materiale si echipamente performante, de foarte buna calitate.
• Capacitatea termica instalata in schimbatorul de caldura cu Pamantul, stabilita la 475 KW, constituie aplicatia cu puterea termica cea mai ridicata realizata pana acum in Romania, ceea ce face din obiectivul Showroom si service auto Audi si Seat – Porsche Vest II Bucuresti cel mai important exemplu de aplicare industriala a sistemelor neconventionale de energie din Europa de Sud-Est.
• Societatea IMSAT Muntenia SA a realizat cu competenta si profesionalism o lucrare de referinta, utilizand o solutie tehnologica alternativa care conduce la economii importante de resurse materiale.
…citeste articolul integral in Revista Constructiilor nr. 32 – noiembrie 2007
Daca v-a placut articolul de mai sus
abonati-va aici la newsletter-ul Revistei Constructiilor
pentru a primi, prin email, informatii de actualitate din aceeasi categorie!
Lasă un răspuns