«

»

Reconstruirea podului pe DJ 101R peste paraul Campinita

Share

ANTREPRENOR: APASCO SA, Maneciu

BENEFICIAR: Primaria Municipiului Campina

PROIECTANT: Search Corporation SA, Bucuresti

 

Caracteristici tehnice si functionale

Podul peste paraul Campinita, la Lunca Cornului, pe DJ 101R, a fost grav afectat de inundatiile din primavara anului 2005, intrerupand total traficul rutier intre localitatile Campina, Breaza si Comarnic.

• Noul pod are o singura deschidere de 40 m, evitandu-se amplasarea pilelor in albia minora a paraului – caracterizata prin instabilitate si tendinta ridicata de afluire.

• Culeiele podului sunt de tip masiv, fundate indirect pe cate opt piloti forati cu diametrul de 1,08 m. Elevatia culeei are 4,5 m inaltime, iar radierul din capatul coloanelor are grosimea de 1,5 m.

• Suprastructura este alcatuita dintr-un tablier mixt, cu conlucrare otel-beton. Tehnologia de executie a impus ca grinda de tablier sa fie asezata initial pe doua carucioare, unul fix – amplasat la capatul unei culei si celalalt mobil; translatarea s-a realizat cu un cablu actionat de un troliu.

• Calea pe pod este prevazuta cu hidroizolatie performanta asezata pe toata suprafata superioara a platelajului. Trotuarele sunt acope­rite cu imbracaminte asfaltica si sunt prevazute cu borduri inalte si parapete metalice.

• Pentru racordarea podului cu rampele, s-au folosit placi din beton armat cu lungimea de 3 m. Racordarea podului cu terasamentele s-a facut prin intermediul sferturilor de con pereate, prevazute cu scari de acces si casiuri pentru evacuarea apei de pe cale.

• Firma APASCO, printr-o mobili­zare deosebita, a executat o lucrare de buna calitate, intr-un timp record.

…citeste articolul integral in Revista Constructiilor nr. 32 – noiembrie 2007

 Daca v-a placut articolul de mai sus
abonati-va aici la newsletter-ul Revistei Constructiilor
pentru a primi, prin email, informatii de actualitate din aceeasi categorie!
Share

Permanent link to this article: https://www.revistaconstructiilor.eu/index.php/2007/11/09/reconstruirea-podului-pe-dj-101r-peste-paraul-campinita/

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicata.