«

»

RUUKKI: Panouri acustice pentru izolare fonica

Share

In domeniul constructiilor civile si industriale, Ruukki Romania proiec­teaza si furnizeaza sisteme metalice complete, hale industriale la cheie, structuri metalice pentru cladiri parter sau multietajate, fatade arhitecturale, sisteme complete de acoperisuri metalice (inclusiv accesorii si sisteme pluviale), profile tra­pezoidale si panouri termoizolante. Ruukki este renumita pentru experienta vasta in livrarea de componente si sisteme, in servicii integrate de furnizare a materialelor pentru centre logistice, centre industriale si comerciale, birouri si hoteluri in tarile baltice, nordice, din Europa Centrala si de Est, Rusia si Ucraina.

Panourile acustice KA se monteaza in aranjament orizontal in interspatiile dintre stalpii de sus­tinere ai barierelor antifonice, protejand impotriva difuzarii zgomotului din trafic si din zonele industriale. Aceste bariere pentru reducerea zgomotului sunt solicitate tot mai mult in zonele cu trafic intens, dato­rita cerintelor tot mai stricte privind protectia mediului inconjurator.

Barierele pentru reducerea zgomotului produse de Ruukki sunt ideale pentru izolare acustica in pro­iec­tele destinate soselelor si cailor ferate. Fata de sistemele standard, panourile acustice, impreuna cu fundatiile realizate din piloni din otel, asigura o implementare rapida a proiectului, fiind foarte eficiente si din punctul de vedere al costului.

Livrarea la cheie a barierelor pentru reducerea zgomotului combina experienta Ruukki in prelucra­rea otelului cu tehnologia avan­sata a produselor si managementul retelei noastre de subcontractanti.

Panourile acustice KA sunt reali­zate din doua table profilate, cu doua profile de inchidere pe partea laterala si un miez de vata minerala, fixat cu folie PE. Tablele sunt fixate cu suruburi autofiletante sau cu nituri. Forma casetelor componente ale panourilor acustice KA a fost stabilita astfel incat sa permita o imbinare perfecta. Caseta anterioara (dinspre partea din care se propaga zgomotul) este perforata – gradul de perforare fiind de aproximativ 30%.

 

Materialele din care sunt produse panourile au urmatoarele caracteristici:

• casetele din otel: materialul de baza este tabla din otel, zincata pe ambele parti, tip S280GD + Z275 conform PN-EN 10326:2005. Grosimea acesteia este de 1,0 mm si are un strat din poliester PE 90 aplicat prin pulverizare, cu o grosime de 90 µm. La comanda, pentru mediile in care gradul de coroziune este ridicat, stratul se realizeaza din tabla de otel acoperita cu un strat de poliester PE 25 sau cu un strat din PVDF 25, cu o grosime de 25 µm, aplicat prin metoda continua;

casetele din aluminiu: materialul de baza este tabla din aluminiu, tip EN AW-1050AH24 conform PN-EN 485-1:2006, cu o grosime de 1,2 sau 1,5 mm si un strat din poliester PE 90, aplicat prin metoda pulveri­zarii, intr-un strat cu o grosime de 90 µm. La fel ca si la casetele din otel, la comanda, pentru mediile unde gradul de coroziune este ridicat, stratul se realizeaza din tabla de otel acoperita cu un strat de poliester PE 25 sau un strat din PVDF 25, cu o grosime de 25 µm, aplicat prin metoda continua;

materialul fonoizolant utilizat este o placa din vata minerala cu densitate de 100 kg/m3 si cu grosime de 50 mm, conform PN-EN 13162:2002;

folia de polietilena are rol protector pentru vata minerala.

 

Ca elemente suplimentare optio­nale pentru panourile acustice KA, se pot livra plase speciale, fixate pe constructia de sustinere si pe pano­uri, cu rol de sustinere a plantelor agatatoare. Plantele agatatoare crescute pe ecrane imbunatatesc urmatoarele functii:

• izolanta – datorita structurii lor, maresc actiunea fonoizolanta a ecranelor prin intreruperea si disiparea zgomotelor;

• fitosanitara – frunzele absorb praful si gazele din aer, reducand in acest mod concentratia lor in aer;

• decorativa – infrumuseteaza si mascheaza suprafetele ecranelor.

Ruukki furnizeaza componente pe baza de metale, sisteme complete si produse la cheie pentru industria constructiilor civile, industriale si a constructiilor de masini.

Compania isi desfasoara activitatea in 23 de tari si are un numar de 14.500 de angajati. Vanzarile Ruukki insumeaza 3,7 miliarde euro. Actiunile companiei sunt cotate la Bursa din Helsinki (corporatia Rautaruukki: RTRKS). Rautaruukki Corporation activeaza din anul 1960. Din anul 2004, numele de marketing al corporatiei este Ruukki.

…citeste articolul integral in Revista Constructiilor nr. 32 – noiembrie 2007

 Daca v-a placut articolul de mai sus
abonati-va aici la newsletter-ul Revistei Constructiilor
pentru a primi, prin email, informatii de actualitate din aceeasi categorie!
Share

Permanent link to this article: https://www.revistaconstructiilor.eu/index.php/2007/11/09/ruukki-panouri-acustice-pentru-izolare-fonica/

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicata.