Provocarea pe care o reprezinta alinierea la standardele UE privind protectia mediului face ca echipa de profesionisti de la Anticorosiv SA sa fie continuu preocupata de imbunatatirea proceselor de fabricatie, in vederea obtinerii unor produse in conditii de securitate si sanatate in munca.
In acest sens, compania a obtinut certificarea de catre firma Qualitas SA a sistemelor de management de mediu, conform SR EN ISO 14001:2005 si de sanatate si securitate ocupationala, conform OHSAS 18001:2004.
„Avand in vedere tendinta actuala a pietei adezivilor de inlocuire a solventilor organici cu dispersii apoase, precum si caracterul obligatoriu al reducerii emisiilor de compusi organici volatili pentru activitatile de fabricatie a lacurilor, vopselelor si adezivilor, compania noastra si-a sporit eforturile de cercetare pentru crearea unei game de produse ecologice care sa le inlocuiasca pe cele traditionale pe baza de solventi.
Ca urmare a preocuparii pentru sanatatea angajatilor nostri, a clientilor, a companiilor ce activeaza in vecinatatea noastra si a intregului mediu inconjurator, a aparut si varianta ecologica pentru Prenadez, marca noastra inregistrata de peste 40 de ani“ – a fost declaratia echipei manageriale Anticorosiv.
Astfel, la sfarsitul anului trecut, a fost lansat pe piata ECOPRENADEZ, un adeziv policloroprenic in dispersie apoasa, produs ecologic care nu contine solventi si nu emite mirosuri neplacute, putand fi utilizat in spatii inchise.
Adezivul lipeste un numar larg de materiale, precum: cauciuc, linoleum, mocheta, piele, piele sintetica, textile – intre ele sau pe suporturi din lemn, beton si zidarie si, in plus fata de clasicul Prenadez, lipeste hartie, carton, spuma PU, polistiren.
Calitatea imbinarilor diverselor materiale cu ECOPRENADEZ este succint redata in tabelul 1.
Avantajele utilizarii ECOPRENADEZ-ului:
• consumul este mult redus – de 1,5 ori pana la 2,5 ori – in functie de calitatea suportului si tipul materialului de lipit;
• nu mai sunt necesare cate doua straturi aplicate pe materialul de lipit si pe suport, unul singur pe fiecare fiind suficient;
• timpul de asteptare pana la imbinarea celor doua materiale de lipit este mai scurt cu circa 10 minute;
• are un corp solid de 2,5 ori mai mare decat Prenadezul, deci este mai consistent;
• asigura forte de lipire sensibil mai mari decat „ruda sa mai varstnica“;
• nu este toxic nici pentru mediul inconjurator si nici pentru oameni.
Tuturor celor obisnuiti cu „Prenadezul“ si, nu numai lor, le recomandam sa utilizeze noul ECOPrenadez.
Incercati-l si veti fi uimiti de calitatea sa cu totul speciala!
…citeste articolul integral in Revista Constructiilor nr. 33 – decembrie 2007
Daca v-a placut articolul de mai sus
abonati-va aici la newsletter-ul Revistei Constructiilor
pentru a primi, prin email, informatii de actualitate din aceeasi categorie!
Lasă un răspuns