«

»

CELCO SA Constanta – promotor al inovatiei si calitatii prin noua fabrica de mortare uscate

Share

Luna octombrie a debutat cu lansarea pe piata a noilor produse marca Celco: Celco Zid si Celco Plac. Aceste produse sunt realizate in cea mai moderna fabrica de mortare uscate din Dobrogea, sub atenta observatie a unei adevarate echipe de profesionisti. Fluxul de productie este complet automatizat, toate operatiunile si procesele tehnolo­gice fiind asistate de calculator ceea ce confera o constanta a calitatii de 100%, pastrarea omogenitatii produselor prin respectarea stricta a retetelor de fabricatie.

 

Avantajele zidariei cu mortar Celco Zid

1) Consum redus de Celco Zid

Consumul de mortar in cazul zidariei cu rosturi subtiri este de 1 sac/m3 de zidarie, comparativ cu sistemul clasic cu rosturi obisnuite al carui consum de mortar este de 5 saci/m3 zidarie.

2) Scade consumul de manopera pentru executarea unui metru cub de zidarie cu rosturi subtiri cu 30%, comparativ cu solutia clasica cu rosturi de 10 mm.

3) Se reduce cu aproximativ 20% greutatea unui metru cub de zidarie, fapt care implica importante economii financiare: cantitati ce trebuie transportate pe santier, consumuri reduse de materiale pentru structura de rezistenta si fundatie.

4) Preparare usoara

Pentru realizarea mortarului necesar zidariei cu rosturi subtiri sunt suficiente doar o galeata, o bormasina si o paleta mixer.

5) Timp lung de punere in opera

Din momentul prepararii, mortarul se poate utiliza pe parcursul a doua ore.

Pozitia blocurilor de BCA se poate corecta timp de o ora dupa inglobarea lor in zidarie.

6) Mortar rezistent

Continutul de aditivi imbunatateste clasa de rezistenta a mortarului pentru zidarie BCA cu straturi subtiri, marca M10, si dubleaza rezistenta zidariei.

7) Garantia calitatii

Folosirea Celco Zid – mortar pentru zidarie BCA cu straturi subtiri M10, fabricat conform normelor europene – este un prim pas spre realizarea unor constructii durabile si ecologice.

 

Placari ceramice rapide Si eficiente!

Adezivul Celco Plac este modalitatea cea mai eficienta de lipire, la interior, a placilor ceramice sau din piatra naturala, teracote, mozaicuri.

 

Modalitate de preparare Si de lucru

Cum se prepara

Continutul ambalajului se adauga in 6,5-7 l apa curata, rece si se va amesteca manual timp de 2-3 minute sau mecanic cu ajutorul unui rotator cu paleti, circa 35-40 secunde, pana la obtinerea unei mase uniforme, fara aglomerari.

Dupa un timp de asteptare de 5 minute, se va amesteca din nou inca 30 secunde, pana ce pasta devine apta pentru folosire.

Cu adezivul astfel preparat, se poate lucra in jur de 2-3 ore.

Cum si unde se aplica

Adezivul va fi intins pe suport cu ajutorul unei mistrii dintate. Alegerea corecta a marimii dintilor mistriei se realizeaza in functie de marimea placilor ceramice (pentru placi cu dimensiunea 15×15 cm se alege mistria cu dinti de 6 mm, pentru placi de 20×20 cm mistrie cu dinti de 8 mm, pentru placa de 30×30 cm mistrie cu dinti de 10 mm). Daca marimea placilor si cea a dintilor mistriei sunt alese corect, placa ceramica apasata pe adeziv nu se deplaseaza de pe suprafata verticala, iar adezivul acopera cel putin 65% din intradosul placii. Timpul optim de montare a placilor ceramice pe suport este de maxim 20 de minute.

Punerea in opera se realizeaza in conditii uscate, la o temperatura de lucru de minim +5 0C si maxim +35 0C. Se recomanda ca rostul dintre placi sa fie intre 2 si 15 mm, in functie de marimea placilor. Rosturile vor fi chituite dupa cel putin 24 de ore.

 

Celco Plac – Adeziv pentru placi ceramice C1 conform SR EN 12004

…citeste articolul integral in Revista Constructiilor nr. 33 – decembrie 2007

 Daca v-a placut articolul de mai sus
abonati-va aici la newsletter-ul Revistei Constructiilor
pentru a primi, prin email, informatii de actualitate din aceeasi categorie!
Share

Permanent link to this article: https://www.revistaconstructiilor.eu/index.php/2007/12/09/celco-sa-constanta-promotor-al-inovatiei-si-calitatii-prin-noua-fabrica-de-mortare-uscate/

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicata.