«

»

Consolidarea terasamentelor si versantilor pe DN1, la Posada

Share

ANTREPRENOR: Vectra Service SRL, Brasov

BENEFICIAR: CNADNR – DRDP, Bucuresti

PROIECTANT: IPTANA SA, Bucuresti

 

Caracteristici tehnice si functionale

Lucrarea de consolidare s-a realizat pe DN1 intre km 114+700 si km 115+000 unde, in urma precipitatiilor din primavara anului 2006, au aparut crapaturi transversale si tasari, miscarea pe verticala depasind 50 cm.

• Pentru lucrarile de consolidare s-au realizat 18 bucat de coloane din beton armat cu D = 1.500 mm, cu lungimi cuprinse intre 16 si 18 m. Forarea s-a realizat cu instalatie LEFFER, de ultima tehnologie.

• Coloanele s-au executat in spatele boltilor cu pilastri care erau antrenati in alunecare. Capetele superioare ale coloanelor sunt solidarizate prin radiere din beton armat B300, cu inaltimea = 1,60 m, cu consola de 1,50 m.

• Zidul de rambleu cu consola s-a executat pe o lungime de 198 ml, pe tronsoane de 6 m lungime, dupa realizarea tirantilor verticali din fundatia zidului si a celor inclinati din elevatia acestuia. Inaltimea zidului variaza intre 2 si 2,5 m, in functie de natura terenului; pentru a rezista la actiunea materialului antiderapant, zidul a fost protejat cu vopsea anticoroziva.

• Pentru inlaturarea cauzelor care au produs instabilitate in zona, s-a executat un sistem de drenaj atat in debleu, cat si in rambleu, constituit din drenuri forate orizontal – cu lungimea de 6 m, respectiv 15 m – in lungime totala de 3.400 ml.

• Noua structura rutiera este formata din covor asfaltic in trei straturi: 14 cm mixtura AB2, 8 cm binder BAD 25 si 4 cm strat de uzura BA 16.

• A fost refacut sistemul de scurgere a apelor pe partea dreapta a drumului, prin executarea unui sant trapezoidal. Pentru dirijarea apelor de pe versant, s-au realizat doua camere de cadere.

• Societatea Vectra Service a executat in regim de urgenta, cu seriozitate si profesionalism, o lucrare de calitate foarte buna.

…citeste articolul integral in Revista Constructiilor nr. 33 – decembrie 2007

 Daca v-a placut articolul de mai sus
abonati-va aici la newsletter-ul Revistei Constructiilor
pentru a primi, prin email, informatii de actualitate din aceeasi categorie!
Share

Permanent link to this article: https://www.revistaconstructiilor.eu/index.php/2007/12/09/consolidarea-terasamentelor-si-versantilor-pe-dn1-la-posada/

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicata.