«

»

ALUPROF: Sisteme de aluminiu pentru constructii moderne

Share

Sectorul constructiilor inregistreaza in etapa actuala o deosebita expansiune, iar aluminiul si sticla sunt doua elemente care definesc cel mai bine noile tendinte in arhitectura de astazi. Acest lucru face ca sistemele din aluminiu sa fie preferate altor sisteme pentru combinatia de durabilitate, coloristica diversa si siguranta in exploatare, fiind recomandate pentru proiectele moderne care contin suprafete vitrate de mari dimensiuni.

 

Compania Aluprof System Romania, membra a Grupei Kety din Bielsko-Biala, Polonia, cel mai mare extruder producator si distribuitor est-european de diverse sisteme din aluminiu pentru constructii, este prezenta pe piata autohtona inca din anul 2005.

Sistemele de aluminiu furnizate de catre compania Aluprof System Romania sunt de departe unele dintre cele mai moderne, de o calitate ireprosabila, acoperind o gama foarte variata de lucrari: de la inchideri de balcoane, compartimentari interioare, lucrari cu suprafete mici, pana la pereti cortina, lucrari de mii de metri patrati, de o complexitate sporita.

Oferta companieiinclude: sisteme de aluminiu pentru usi si feres­tre, cu sau fara bariera termica: MB-23P, MB-45, MB-59S, MB-60, MB-70, sisteme de aluminiu pentru usi si ferestre, rezistente la foc pana la 60 de minute, sisteme de usi rezis­tente la fum, dar si sisteme pentru fatade: MB-SR50, clasice, semistructurale si structurale; pentru aplicatii speciale sunt sistemele MB-SG50, MB-SR80, MB-SR100, MB-SG60, usi glisante, usi de garaj, inclusiv jaluzele din aluminiu. Toate accesoriile si feroneria aferenta acestora sunt produse de catre firme renumite ca: Roto, Dr. Hahn etc.

Paleta coloristica in care pot fi livrate sistemele din aluminiu este foarte diversa: toata gama RAL, imitatii de lemn, sau profilele pot fi livrate natur, ele fiind vopsite ulterior de catre client in culoarea dorita.

Toate sistemele sunt livrate insotite de certificatele de calitate ale producatorului din Polonia, firma detinand agremente emise de INCERC, pentru toate tipurile de sisteme furnizate.

Testarile produselor oferite de catre firma noastra au fost efectuate la unul dintre cele mai respectabile institute de cercetare din Europa, IFT din Rosenheim.

Incepand cu cea de-a doua jumatate a lunii decembrie 2007, compania a deschis un depozit in Popesti Leordeni, str. Taberei, nr. 1 A, din care poate livra majoritatea tipurilor de produse pe care le comercializeaza.

Cu sistemele oferite, firma Aluprof System Romania are numeroase lucrari terminate sau in curs de executie in Bucuresti, dintre care enumeram: Twin Tower Pipera I (sisteme utilizate la realizarea cladirii: MB-SR50, MB-SR50 PL, MB-78EI, MB-60), Sala de sport din Parcul Lacul Tei (MB-SR50, MB-59S), Sediul Politiei Capitalei (MB-59S), Sediul Politiei Circulatiei (MB-SR50, MB-60, MB-SR50EFEKT, MB-45), Huedin Center (MB-SR50, MB-60), International Leasing (MB-SR50), Hotel Dominion, Parcare City Mall, Centrul Comercial Ghencea, nume­roase cladiri de birouri (Cristal Brad, Te-ma, Mondoconstruct) etc.

Lucrarea Twin Tower Pipera I este finalizata in proportie de 100%, in acest moment urmand a fi demarate lucrarile la obiectivul Twin Tower Pipera II. Sistemele din aluminiu utilizate pentru realizarea primei lucrari sunt: MB-SR50, MB-SR50 PL, MB-78EI, MB-60, fatada fiind de tip clasic si structural.

Tot cu sisteme de aluminiu Aluprof, in cel mai scurt timp, vor fi demarate lucrarile de executie/montaj pentru peretele cortina al centrului de afaceri Twin Tower Pipera II. Executia acestui obiectiv presupune prelucrarea sistemelor din aluminiu tip MB-SR50, MB-SR50 PL, si MB-60, realizandu-se un perete cor­tina combinat cu elemente de tip clasic si structural, suprafata totala cumulata a lucrarii fiind de peste 17.000 mp. Si pentru aceasta constructie este utilizat sistemul MB-78EI, din care se realizeaza usi rezistente la foc de pana la 60 de  minute.

Sala de sport din Parcul Lacul Tei – Bucuresti este o lucrare in curs de executie, realizata cu seriile Aluprof MB-SR50 – pentru perete cortina si MB-60 – pentru tamplarie termo­izolatoare, aria lucrarii fiind de 1.500 mp.

In viitorul apropiat, cu sistemele Aluprof vor fi demarate lucrarile pentru executia unui ansamblu de birouri, clasa A, in zona de nord a orasului, avand o suprafata construita de 27.000 mp.

 

Iata cateva dintre avantajele utilizarii sistemelor de aluminiu Aluprof:

• raport optim intre pret si calitate;

• obtinerea de lucrari cu o arhitectura deosebita in conformitate cu cerintele  arhitecturale;

• calitatea ireprosabila a produselor;

• utilizarea pentru o gama larga de lucrari;

• suport tehnic, incluzand si softul specializat.

…citeste articolul integral in Revista Constructiilor nr. 34 – ianuarie-februarie 2008

 

Autor:
ing. Carmen PascuDaca v-a placut articolul de mai sus
abonati-va aici la newsletter-ul Revistei Constructiilor
pentru a primi, prin email, informatii de actualitate din aceeasi categorie!
Share

Permanent link to this article: https://www.revistaconstructiilor.eu/index.php/2008/02/28/aluprof-sisteme-de-aluminiu-pentru-constructii-moderne/

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa de email nu va fi publicata.