«

»

MARCOM: Gama Utility Komatsu are in dotarea standard sistemul Komtrax

Share

Komatsu Utility Europe, fabrica producatoare a utilajelor Komatsu din gama Utility (buldoexcavatoare, mini-incarcatoare frontale multifunctionale, mini si midi-excavatoare, manipulatoare telescopice), va oferi, in standardul de fabricare al utilajelor, sistemul de monitorizare prin satelit, Komtrax, pentru intreaga sa gama mai mare de 1,5 tone.

 

Komtrax este un sistem de monitorizare si gestionare a datelor descarcate prin intermediul satelitului de la echipamentele Komatsu. In acest moment, la nivel mondial, mai mult de 70.000 de echipamente Komatsu furnizeaza zilnic informatii catre utilizatorii lor. In Romania, la mai mult de 350 de echipamente, clientii au acces zilnic la informatii prin intermediul Internetului.

Sistemul, care a fost introdus in Europa la inceputul lui 2006 in gama utilajelor mari Komatsu, va exista din ianuarie 2008 in dotarea standard a buldoexcavatoarelor Komatsu, urmand manipulatoarele telescopice si excavatoarele mini si midi.

Pana in aprilie 2008, intreaga gama Utility – inclusiv mini-incarcatoare frontale multifunctionale, buldoexcavatoare, manipulatoare tele­sco­pice, mini si midi-excavatoare pana la 11 tone – va avea sistemul Komtrax in dotarea standard. Singurele exceptii sunt mini-excavatoarele de 0,9 t si 1,5 t.

Sistemul montat pe gama Utility este o versiune simplificata a sistemului standard Komtrax. Acesta ofera posesorilor controlul total asupra flotei de utilaje: posibilitatea locali­zarii masinii, a setarii eventualelor arii geografice de lucru ale echipamentului, inregistrarii informatiilor despre modul de lucru al acestora – cate ore a lucrat echipamentul, care a fost programul de lucru al operatorului, ce fel de operatiuni a efectuat, in ce regim de lucru a fost folosit utilajul, cat combustibil a consumat si daca echipamentul functio­neaza in parametrii normali, totul din biroul clientului.

Armando Di Pace, Manager General de Vanzari si Marketing al Komatsu Utility Europe, a declarat ca, astfel, Komatsu este primul producator care ofera sistemul de monitorizare in dotarea standard pe echipamentele compacte. „Sistemul a fost aratat unor clienti importanti, si acestia sunt extrem de entuziasti“, a informat dl Di Pace.

Komatsu Utility estimeaza ca sistemul va fi de un interes deosebit pentru proprietarii de firme de inchiriere utilaje, care, in total, repre­zinta 40% din vanzarile de echipamente compacte ale Komatsu.

Ca beneficiu pe perioada inchirierii, in plus fata de avantajele obti­nute datorita localizarii si monitorizarii utilajelor, sistemul va micsora costurile de operare deoarece pune la dispo­zitie informatii detaliate complete despre modul in care utilajul a fost utilizat.

Domnul Di Pace a afirmat ca expe­ri­­e­nta din Japonia, acolo unde Komtrax este disponibil de peste 5 ani, arata ca pretul de revanzare poate fi cu 5% mai mare atunci cand masina este vanduta cu istoricul sau complet.

Compania apreciaza ca acest sistem va asigura clientului, care doreste sa achizitioneze utilaje Komatsu,  avantajul unor costuri mai mici la asigurarea acestora, scaderea riscului in ceea ce priveste achizitia prin companii de leasing, si, totodata, va creste valoarea de revanzare a echipamentului.

Pentru a beneficia de sistemul Komtrax, la achizitia unui echipament Komatsu, solicitati distribu­ito­rului autorizat in Romania, Marcom, accesul la echipamentele dumneavoastra. Astfel, puteti avea toate aceste rapoarte la biroul dumneavoastra, de acasa sau din concediu, doar prin accesarea unei pagini web.

Pentru mai multe informatii, contactati compania Marcom, distribuitorul Komatsu pentru Romania, la telefon: 021-325.21.64, fax: 021-325.21.67, e-mail: office@marcom.ro.

…citeste articolul integral in Revista Constructiilor nr. 34 – ianuarie-februarie 2008Daca v-a placut articolul de mai sus
abonati-va aici la newsletter-ul Revistei Constructiilor
pentru a primi, prin email, informatii de actualitate din aceeasi categorie!
Share

Permanent link to this article: https://www.revistaconstructiilor.eu/index.php/2008/02/28/marcom-gama-utility-komatsu-are-in-dotarea-standard-sistemul-komtrax/

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicata.