«

»

SYSTEMA: Incalzirea spatiilor industriale

Share

Systema Romania ofera solutii tehnice pentru incalzirea oricarui tip de spatiu industrial, in conditiile obtinerii unor economii importante de energie (pana la 65%). In cele ce urmeaza, va prezentam gama echipamentelor de incalzire prin radiatie, urmand ca, in numerele viitoare, sa va aducem in atentie si echipamentele destinate incalzirii cu aer cald sau climatizarii.

 

Tubulatura radianta Oha

Tubulatura radi­anta Oha este o solutie excelenta in sectorul incalzirii spatiilor industriale cu inaltimi medii si mari. Flexibilitatea sistemului consta in adaptarea tubulaturii radiante la orice exigente privind traseul acesteia. In functie de necesarul de caldura, tubulatura radianta poate avea configuratie monotubulara sau bitubulara. Grupul de combustie, care se plaseaza in exteriorul cladirii, are rolul de a genera caldura prin intermediul arzatorului si de a rea­liza, prin intermediul unui ventilator, circuitul continuu al fluidului caloportor. Temperatura suprafetei exterioare a tubulaturii radiante, etanse si in depresiune in raport cu mediul, se poate situa in intervalul 120-290 0C. Marele avantaj al acestui sistem de incalzire este acela al economiilor energetice importante obtinute atat prin directionarea caldurii doar in zona de lucru, cat si prin recircularea gazelor de ardere in proportie de 80%.

Systema este singurul producator de astfel de echipamente care poate crea sisteme de tubulatura radianta, cu lungimi ce pot ajunge pana la 250 m datorita gamei foarte mari de puteri termice cuprinse intre 50 si 400 kW.

 

Tuburi radiante modulare Infra

Se preteaza foarte bine pentru incalzirea zonala, obtinandu-se zone de temperaturi dife­rite in aceeasi incinta. Echipamentele pot fi utilizate in spatii cu inaltimi cuprinse intre 4 si 30 de metri. Concentreaza fluxul de caldura in zona de lucru si, in acelasi timp, limi­teaza si stratificarea aerului intre pardoseala si planseu.

Infra este un sistem foarte economic, incalzeste rapid suprafetele aflate sub conul de radiatie, suprafete ce emana la randul lor caldura. Toate acestea, corobo­rate cu un regim de functionare termostatat, vor duce la economii de ener­gie de 30-65% fata de sistemele clasice. De asemenea, exista tuburile radiante Infra BAF concepute special pentru incal­zirea serelor si a fermelor cu inaltimi reduse.

Systema produce module radiante cu o gama de puteri cuprinsa intre 15 si 60 kW si lungimi de 3, 6, 9, 12, 15, 18 m, fiind printre putinii care, la nivel mondial, mai realizeaza produse din inox.

 

Panouri radiante ceramice Infra Rosso Scr

Destinate incal­zirii spatiilor cu inaltimi mari, pano­urile radiante cera­mice produse de Systema au o pute­re termica variabila intre 12 si 25 kW si intre 24 si 50 kW. Ecranul reflectori­zant din inox garan­teaza o distributie maxima in zona de lucru a caldurii emise de placa ceramica, indiferent de condi­tiile de montaj (la plafon sau inclinat la perete). Sistemul de combustie este modulant, reglajul puterii termice realizan­du-se cu ajutorul pano­urilor de comanda care constituie parte integranta a echipamentului.

 

Systema Romania va sta la dispozitie cu orice informatie din domeniul incalzirii si climatizarii spatiilor industriale, consultanta, studii de fezabilitate.

…citeste articolul integral in Revista Constructiilor nr. 34 – ianuarie-februarie 2008Daca v-a placut articolul de mai sus
abonati-va aici la newsletter-ul Revistei Constructiilor
pentru a primi, prin email, informatii de actualitate din aceeasi categorie!
Share

Permanent link to this article: https://www.revistaconstructiilor.eu/index.php/2008/02/28/systema-incalzirea-spatiilor-industriale-2/

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicata.