«

»

ARMACELL: Armafix AF – solutia fiabila pentru evitarea formarii puntilor termice in zona colierelor pentru tevi

Share

Una dintre problemele care dau multe batai de cap constructorilor, dar mai ales beneficiarilor, este ceea ce in termeni tehnici se numeste punte termica. Pentru evitarea formarii puntilor termice, specialistii cauta si gasesc solutii precum este si cea pe care o prezentam in continuare.

 

Suportul pentru tevi Armafix AF cu o noua structura microcelulara, produs de Armacell, reprezinta o solutie simpla si fiabila pentru montarea tevilor in conditii de temperaturi scazute.

Armacell ofera pietei materialelor de constructii Armafix AF, produs care beneficiaza de calitate microcelulara: suportul brevetat pentru tevi a fost corelat cu noile dimensiuni tubulare ale gamei de produse AF/Armaflex, proprietatile sale tehnice fiind imbunatatite. Armafix AF asigura un maximum de fiabilitate in zona dificila din jurul bratarilor utilizate pentru montarea tevilor reci. Suportul pentru tevi izoleaza termic teava de bratara si previne, astfel, aparitia puntilor termice.

Colierele tevilor reprezinta un poten­tial punct slab in izolatiile la temperaturi scazute. Daca teava nu este izolata termic de colier, se formeaza puntea rece (cunoscuta si sub denumirea de „punte termica“), punte care poate duce la formarea condensului contribuind astfel la pierderi energetice ridicate, iar, pe de alta parte, la aparitia riscului de coroziune si cresterea pericolului de daune secundare. Pentru a preveni aparitia puntii termice, trebuie evitat contactul direct intre teava si colier.

Utilizarea suportului de tevi Armafix asigura integritatea sistemului de izolare chiar si in locurile critice din jurul colie­relor metalice, utilizate pentru montarea tevilor reci. Suportul pentru tevi este format din izolatie AF/Armaflex, in care sunt incorporate insertii de poliuretan/ poliizocianurat spumat rezistent la compresie, fara freon. Acestea suporta greutatea si garanteaza faptul ca nu se vor forma punti termice. Fiind un material pentru izolatii cu celule inchise, cu o rezistenta ridicata la transmisia vaporilor de apa (valoarea µ), AF/Armaflex are incorporata o bariera de difuziune. Datorita rezistentei crescute la transmisia vapori­lor de apa de µ   10.000, instalatiile izolate au o protectie impotriva formarii condensului fiabila si de lunga durata. In plus, produsul este mai eficient din punctul de vedere al energiei decat in trecut: conductivitatea termica a fost redusa la l00Cú 0,033 W/(m·K). In exterior, doua carcase de aluminiu au fost lipite in jurul materialului elastomeric izolant, care distribuie sarcina si actioneaza ca o bariera suplimentara de vapori.

Suportul de tevi Armafix nu asigura numai un maximum de fiabilitate, ci este si practic, rapid si usor de instalat. In cazul in care se utilizeaza bratari metalice standard, este necesara izolarea tevii pana la bratara, lipirea capetelor materialului pentru izolatii de teava si, dupa efectuarea acestor operatiuni, aplicarea Armaflex la dispozitivul de sustinere. In schimb, Armafix este prins cu usurinta in jurul tevii de catre instalator, teava este fixata cu ajutorul bratarilor si, apoi, capetele suportului tevii sunt lipite de materialul tubului. In raport cu aplicarea materialului izolant pe dispozitivele traditionale de sustinere, prin utilizarea Armafix AF se economi­sesc timp, material si bani.

Grosimea izolatiei suporturilor pentru teava este coordonata cu dimensiunea tubului AF/Armaflex – dupa selectarea dimensiunii tubului, tipul suportului necesar pentru fixare este evident. Dupa instalare, tubul si suportul formeaza un intreg.

Armacell asigura, de asemenea, si bratarile adecvate suporturilor pentru teava, oferind astfel pachetul complet pentru montarea tevilor de la o singura sursa. Bratarile sunt disponibile atat separat, cat si – o alta caracteristica noua – intr-un set practic impreuna cu suporturile pentru tevi. La cerere, poate fi furnizata o versiune fara halogen a suportului pentru tevi pentru a se garanta integritatea sistemului de izolatie, in cazul utilizarii materialului pentru izolatii fara halogen NH/Armaflex.

Importanta utilizarii unui sistem de izolatie, care functioneaza pe termen lung, este ilustrata de costurile alarmant de ridicate, ce trebuie suportate in cazul daunelor provocate de coroziune si umezirea izolatiei in fiecare an.

Armacell este producator de spume tehnologice si liderul mondial pe piata materialelor pentru izolatii tehnice flexibile. In anul financiar 2006, compania a inregis­trat o cifra anuala de afaceri de aproximativ 392 milioane de euro. Grupul de companii detine 20 de fabrici in 13 tari, inclusiv China, Australia, America de Nord si America de Sud, si are sediul in Münster, Germania. Pe langa ARMAFLEX – marca de varf in domeniul izolatiei tehnice flexibile – angajatii companiei, in numar de aproximativ 2.500, produc, de asemenea, materiale pentru izolatii termoplastice, protectii externe si materiale de protectie pentru izolatia tevilor, spume speciale pentru o gama larga de aplicatii industriale si din sectorul de sport si agrement.

…citeste articolul integral in Revista Constructiilor nr. 35 – martie 2008Daca v-a placut articolul de mai sus
abonati-va aici la newsletter-ul Revistei Constructiilor
pentru a primi, prin email, informatii de actualitate din aceeasi categorie!
Share

Permanent link to this article: https://www.revistaconstructiilor.eu/index.php/2008/03/29/armafix-af-solutia-fiabila-pentru-evitarea-formarii-puntilor-termice-in-zona-colierelor-pentru-tevi/

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicata.