«

»

CARMEUSE: Varul – Solutia naturala pentru mortare/tencuieli

Share

Cine priveste, in general, piata materialelor de constructii din tara noastra este tentat sa creada ca aceasta etaleaza pentru clientii sai doar ciment, adezivi, vopsele etc., scapand, poate, din vedere unul dintre materialele traditionale care, singur sau inglobat in alte produse, a constituit baza edificarii in timp a multor constructii pe care le admiram astazi. Este vorba despre… var ca solutie naturala pentru lucrarile de constructii.

Aria producatorilor de var s-a restrans semnificativ dupa 1990, in prezent, una dintre cele mai reprezentative firme in activitate fiind Carmeuse Holding, cu sediul la Brasov.

 

Carmeuse – companie belgiana, este lider mondial in producerea varului, avand peste 140 de ani de experienta in extractia si prelucrarea calcarului, pietrei dolomitice in var si produse asociate varului pentru clientii industriali si comerciali.

Carmeuse este prezenta in aproximativ 80 de locatii, in Europa de Vest (Italia, Belgia, Franta si Olanda), Europa Centrala si de Est (Slovacia, Republica Ceha, Ungaria, Romania si Turcia), America de Nord (Statele Unite si Canada) si Africa (Ghana), are 4.000 de angajati si o capacitate de productie de 13 mili­oane de tone de var pe an.

Compania Carmeuse Holding cu sediul central la Brasov este, in momentul de fata, lider pe piata varului din Romania, avand productia anuala in 2007 de 600.000 tone in cele trei fabrici localizate in: Campulung, Fieni si Deva. Din anul 2008, Carmeuse beneficiaza, de asemenea, si de urmatoarele terminale de distributie: Brasov, Iasi, Suceava, Galati si Oradea.

Pentru satisfacerea tot mai variata a nevoilor clientilor companiei, Carmeuse Romania se afla intr-o continua stare de inovatie, dezvoltandu-si serviciile si produsele care includ caracteristici multiple de ordin fizic si chimic. Bunul cel mai de pret al companiei este de departe reprezentat de oameni, care isi exercita experienta, meseriile si creativitatea intr-un efort constant de imbunatatire a satisfacerii clientilor si anticiparea nevoilor acestora privind produsele companiei. Scopul primar al Carmeuse este sa ofere clientilor sai multumire prin produse si servicii specifice. De aceea, Carmeuse are implementat si certificat sistemul de management al calitatii in conformitate cu ISO 9001 si ISO 14001 in toate unitatile de productie.

Varul (oxid de calciu) sau varul hidratat (hidroxid de calciu) este utilizat in aplicatii multiple in viata obisnuita (obtinerea otelului, stabilizarea solurilor, constructii – mortare, papetarie, chimicale, materiale plastice, covoare, vopsele, controlul poluarii, tratarea apei…).

In acest an, Carmeuse este la a doua participare la targul Construct Expo Antreprenor, din 5-9 martie. Mesajul transmis de Carmeuse cu acest prilej este: Varul – solutia naturala pentru mortare/tencuieli, mesaj sustinut de mii de ani prin marturiile cladirilor istorice care exista si in prezent.

In situatia actuala a dinamicii industriei materialelor de constructii, noi lianti de zidarie si tencuiala sunt inventati de la o zi la alta ca produse de ultima generatie care nu contin si nu necesita var, aceste produse, bineinteles, neavand istoricul si beneficiile pe care varul in mortare le-a demonstrat.

 

Varul in compozitia mortarelor ofera urmatoarele beneficii:

• lucrabilitate maxima;

• retinere ridicata de apa;

• soliditatea rezistentei la imbinare;

• rezistenta la compresie echili­brata, elasticitate si schimbarea volumului;

• inchiderea si umplerea fisurilor la suprafete;

• elasticitate, rezistenta perma­nenta la intemperii;

• „capacitate de respirare“ excelenta (permeabilitate la aer);

• impiedica aparitia eflorescentei;

• nu ataca armaturile, din contra le protejeaza.

Carmeuse se prezinta la Construct Expo Antreprenor cu un stand personalizat, beneficiind de materiale promotionale si brosuri care ilustreaza multiplele aplicatii ale varului, acest lucru permitand pietei sa asocieze imaginea Carmeuse nu numai cu vanzarea efectiva a varului, ci cu insasi utilizarea lui.

Echipa de marketing si vanzari este o echipa tanara, entuziasta care lucreaza cu devotament si pasiune, pentru a urmari misiunea grupului Carmeuse de  a fi referinta in producerea si comercializarea varului  pe piata romaneasca.

…citeste articolul integral in Revista Constructiilor nr. 35 – martie 2008

 



Daca v-a placut articolul de mai sus
abonati-va aici la newsletter-ul Revistei Constructiilor
pentru a primi, prin email, informatii de actualitate din aceeasi categorie!
Share

Permanent link to this article: https://www.revistaconstructiilor.eu/index.php/2008/03/29/carmeuse-varul-solutia-naturala-pentru-mortaretencuieli/

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicata.