«

»

HOLCIM: Putere – Performanta – Pasiune

Share

De obicei, la inceputul anului, firmele cu „staif” au curajul sa se uite in oglinda activitatii lor trecute si sa-si priveasca rezultatele obtinute ca urmare a managementului practicat.

Acest moment este nu numai un prilej de bilant, cat, mai ales, de creionare a noi planuri privind perspectivele afacerii la care sunt conectati. La baza acestui punct critic, se situeaza analiza lucida a valorificarii potentialului tehnic, tehnologic si logistic de care dispun, vizavi de supravietuirea pe o piata concurentiala acerba, cum este cea a materialelor de constructii.

 

Concret, Holcim (Romania), de cand a luat fiinta si pana in prezent, impli­candu-se eficient pe piata romaneasca, a avut si are reusite care ii permit nu numai continuitatea rentabila in afaceri, dar si siguranta ca va fi in continuare un „jucator“ de baza in furnizarea de ciment, betoane si agregate solicitate de investitori.

Prima concluzie din acest punct de vedere apartine chiar domnului Markus Wirth – directorul general al Holcim Romania.

„In 2007 am inregistrat un progres foarte bun in toate cele trei arii ale dezvoltarii durabile: cresterea economica, protectia mediului si respon­sabilitatea sociala datorita oamenilor nostri minunati. Am continuat si anul trecut sa oferim produse si servicii de calitate, iar cresterea productiei noastre de ciment din 2007 poate fi exprimata in 15.000 de case pentru familii din intreaga Romanie”.

Holcim (Romania) a inregistrat in 2007 rezultate foarte bune in ceea ce priveste performanta operationala si financiara. Conform datelor prelimi­nare, cifra de afaceri a companiei in 2007 a fost de aproximativ 990 mili­oane de lei (circa 290 milioane de euro), ceea ce reprezinta o crestere de 28% comparativ cu 2006, an in care compania a inregistrat o cifra de afaceri de aproximativ 775 milioane de lei (220 milioane de euro).

In ceea ce priveste investitiile din 2007, Holcim (Romania) a plasat 123 milioane de euro intr-o serie de proiecte privind modernizarea tehnologiei de productie, protectia mediului, dezvoltarea afacerii, sanatatea si securitatea in munca, proiecte sociale si de resurse umane.

Printre proiectele implementate in 2007 se numara:

• continuarea modernizarii fabricii de ciment din Campulung;

• programe de dezvoltare personala si profesionala pentru angajati;

• Structo® – noul tip de ciment cu aplicatii multiple;

• lansarea statiei ecologice de betoane din Bucuresti – Pantelimon si a statiei de agregate din Gligoresti, judetul Cluj.

Printre numeroasele realizari si noutati menite sa satisfaca mai bine nevoile clientilor, in mai 2007, Holcim (Romania) a lansat noul tip de ciment Structo®. Acest produs este realizat in conformitate cu noile standarde in vigoare si poate fi utilizat in betoane armate si nearmate, pentru diferite elemente de constructie din lucrari civile si ingineresti.

Tot in 2007, Holcim (Romania) a lansat dispeceratul pentru preluarea centralizata a comenzilor de ciment, filer si lianti hidraulici speciali. Clientii companiei din toata tara pot comanda, astfel, produsele Holcim (Romania) prin simpla apelare a numarului de telefon 0248-506.600 in retelele de telefonie fixa sau formand *CIMENT, adica *246368, apelabil din retelele mobile Vodafone si Orange.

Mereu mai aproape de clientii sai, compania a continuat si in 2007 sa-si extinda reteaua de statii de betoane si agregate. Astfel, in septembrie, a fost lansata in Bucuresti – Pantelimon cea de-a 16-a statie ecologica de betoane, ca urmare a unei investitii de 3 milioane euro.

Cea de-a cincea statie de agregate a Holcim (Romania) a fost lan­sata in noiembrie 2007, investitia fiind de peste 3,5 milioane de euro. Statia de agregate se afla in comuna Luna, satul Gligoresti, si deserveste judetele Cluj si Mures. Echipamentul de sortare, spalare si concasare este fix si are o capacitate de procesare balast de 230 tone/ora.

Modernizarea fabricii de ciment din Campulung, care a inceput la sfarsitul lui 2005, a continuat in 2007 si urmeaza sa fie finalizata anul acesta.

Consecvent preocuparilor sale de responsabilitate sociala, anul trecut Holcim (Romania) a sustinut prin diverse activitati (materiale informative, tabara speciala de pregatire, seminarii in universitatile din intreaga tara) cel de-al doilea ciclu al competitiei interna­tionale Holcim Awards for Sustainable Constructions – www.holcimawards.org. Avand premii in valoare de 2 milioane dolari, obiectivul competitiei Holcim Awards este de a motiva specialistii din domeniul arhitecturii si constructiilor in a gasi solutii pentru provocarile actuale ale societatii precum: managementul energiei, protectia mediului, folosirea resur­selor regenerabile, protejarea valorilor culturale etc.

In 2007, pentru al saptelea an consecutiv, Holcim (Romania) a investit  in programe de dezvoltare profesio­nala si personala a angajatilor sai. Programe complexe de leadership si management, abilitati de comunicare, prezentare si negociere, managementul timpului si prioritatilor, marketing, operare calculator, limbi straine, cursuri tehnice si de calificare sunt doar cateva dintre programele persona­lizate oferite de companie angajatilor sai. Programele de trening de anul trecut au totalizat 0,9 milioane de euro.

Incepand cu anul scolar 2007-2008, Ministerul Educatiei a inclus proiectul educational „Creeaza-ti mediul!” in programa nationala a obiectelor optionale pentru elevii din invatamantul primar si gimnazial. Proiectul a fost initiat, in 2004, de catre Holcim (Romania) si Fundatia Concept in colaborare cu Ministerul Educatiei. Una dintre cele mai importante componente ale proiectului a fost elaborarea a trei seturi de publicatii educationale, respectiv: Suportul educational pentru elevii din clasele III-VII, Ghidul metodologic pentru personalul didactic de la clasele III-VII si un Dictionar de termeni, care poate fi utilizat la toate clasele.

…citeste articolul integral in Revista Constructiilor nr. 35 – martie 2008Daca v-a placut articolul de mai sus
abonati-va aici la newsletter-ul Revistei Constructiilor
pentru a primi, prin email, informatii de actualitate din aceeasi categorie!
Share

Permanent link to this article: https://www.revistaconstructiilor.eu/index.php/2008/03/29/holcim-putere-performanta-pasiune/

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicata.