«

»

ISOPAN: Essman – iluminare, aerisire, evacuarea fumului. Solutii complete acum in Romania, prin Isopan

Share

Lumina, aer, securitate sunt elementele centrale ale unei configuratii moderne de cladiri. Aceste trei necesitati sunt garantate, de mai multe decenii, de numele Essmann.

Essmann Gmbh este cea mai mare fabrica de luminatoare, trape de fum, elemente de drenare din Europa, avand sediul in landul federal Nordrhein-Westfalen, deci centrul Europei.

Firma Essmann GmbH a venit pe piata romaneasca prin Isopan, care a devenit unic distribuitor in Romania.

Paleta vasta de produse pentru iluminarea incape­rilor cu lumina de zi, de aerisire si evacuare a fumului si cu un program complet pentru acoperis plan – drenare pentru constructii industriale, civile, administrative, stau la dispozitie ca solutii ale problemelor confirmate de practica.

Principalele produse Essmann:

• cupole de lumina Essmann;

• luminatoare Essmann;

• trape de aerisire;

• trape de fum si caldura;

• trape de acces (chepenguri);

• guri de scurgere.

Datorita modului de pozitionare in acoperis, luminatoarele (fie ca sunt tip arcada, triunghiulare sau cupole) au avantajul ca dau lumina zilei de sus, care este de 5 ori mai eficienta in comparatie cu lumina care intra prin fereastra laterala.

Aerisirea planificata a incaperilor asigura o clima spatiala placuta. Aerisirea si ventilatia se pot realiza prin sisteme diferite de deschidere: sisteme manuale, electrice sau pneumatice.

Aparatele de evacuare a fumului si caldurii (RWG) integrate in cupolele de lumina si in luminatoarele Essmann sunt instalatii de securitate pentru prevenirea incendiilor. Acestea sunt prevazute cu sisteme de recunoastere din timp si de semnalizare a incendiilor. Deschiderea in caz de incendiu se poate face pneumatic (patroane CO2) sau electric.

Luminatoarele Essmann sunt convingatoare, in primul rand, pentru utilizabilitatea lor multipla, mai precis in afara de functia lor de baza de iluminare cu lumina de zi, prin diferite agregate asamblate pot prelua functii de aerisire si de ventilatie, precum si functii de asigurare preventiva contra incendiilor. Astfel, o cupola de lumina poate fi in acelasi timp si trapa de aerisire si de fum.

De retinut ca, prin posibilitatea constructiva de realizare a rebordului trapelor sau luminatoarelor dupa forma acoperisului (cutat sau plan), asigura o etansare perfecta.

Ca noutate, Essmann aduce pe piata sistemele de actionare de aerisire si/sau de fum pentru perete, adap­tabile pentru aproape orice fel de ferestre mobile, incorporate fie in perete tip cortina, fie separat in planul oricarei fatade.

Daca este vorba de o constructie noua sau de o renovare, Essmann ofera – pentru ambele – solutii individuale.

Asigurandu-va de calitatea produselor Essmann, va stam la dispozitie cu consultatii obiective si de specialitate, in vederea finalizarii unor proiecte de referinta.

…citeste articolul integral in Revista Constructiilor nr. 35 – martie 2008

 

Autor:
Cristina TALPA – director tehnicDaca v-a placut articolul de mai sus
abonati-va aici la newsletter-ul Revistei Constructiilor
pentru a primi, prin email, informatii de actualitate din aceeasi categorie!
Share

Permanent link to this article: https://www.revistaconstructiilor.eu/index.php/2008/03/29/isopan-essman-iluminare-aerisire-evacuarea-fumului-solutii-complete-acum-in-romania-prin-isopan/

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicata.