«

»

SEARCH CORPORATION: Prestigiu si competitivitate

Share

Firma de prestigiu in realizarea proiectelor de infrastructura, Search Corporation este prezenta in Romania in mai toate lucrarile de anvergura demarate in anii de dupa 1990.

Potentialul tehnico-stiintific de care dispune i-a permis sa parti­cipe cu succes la licitatiile organizate si sa castige lucrari semnificative pentru aceasta perioada de realizare a principalelor proiecte de infrastructura rutiera (drumuri nationale, autostrazi etc.).

Faptul ca managementul firmei este asigurat de un roman, Michael STANCIU, specialist cu ani buni de practica in SUA, a condus rapid la afirmarea Search Corporation pe piata constructiilor din Romania ca firma capabila sa faca fata concurentei in domeniu. In locul vorbelor de apreciere a activitatii (bune si ele) inseram cateva informatii retinute din convorbirea avuta cu domnul Michael STANCIU – presedinte al Search Corporation.

 

Reporter: Desi nu l-am parasit de mult timp pe 2007, va rog sa punctati succint cateva elemente care va definesc.

Michael STANCIU:Pentru anul 2007, Search Corporation a atins o cifra de afaceri de peste 16 milioane de euro, iar pentru anul 2008 estimam o cifra de afaceri mai mare cu cel putin 10%.

In privinta dinamicii fortei de munca (angajari, cresterea sala­riilor), anul 2007 a fost un an al extinderii pentru Search Corporation, atat in ceea ce priveste personalul, cat si nivelul de investitii. Au fost infiintate alte doua filiale: la Cluj si la Constanta (pe langa cele doua deja existente la Timisoara si Iasi).

In cursul anului 2007, au fost angajate in companie in jur de 150 de persoane, Search Corporation ajun­gand astfel la o cifra de aproape 500 de angajati, repartizati atat in sediul central din Bucuresti, cat si in cele patru filiale mai sus amintite.

Politica noastra de salarizare este aliniata la nivel extern, inginerii si specialistii nostri avand salarii comparabile cu omologii lor din tarile dezvoltate ale Uniunii Europene.

In ceea ce priveste investitiile, a fost infiintat in cadrul Search Corporation Departamentul Studii de Teren, structurat astfel:

Studii geo: cartari geologice si geomorfologice, masuratori geofi­zice, interpretare date de foraj si de laborator, intocmirea studiilor si avizelor geotehnice, asistenta tehnica.

Foraje: foraje geotehnice, foraje de apa, foraje piezometrice, pompari si denisipari foraje.

Laborator de analize si incercari: efectueaza o gama larga de analize si incercari in domeniile: geotehnica si fundatii, agregate, betoane, mixturi asfaltice.

Studii Topo – studii teren, ridicari, obstacolari (pentru aeroporturi).

Remarcam cu satisfactie ca, la sfarsitul anului trecut, am incheiat proiectarea si supervizarea lucrarilor pentru centura municipiului Pitesti, executata la nivel de autostrada, unul dintre proiectele ce ar trebui sa fie de referinta in Romania, pentru calitatea lucrarilor si incadrarea in termenele de executie contractate.

Ca un corolar al activitatii prestate, la sfarsitul anului 2007, Search Corporation a fost premiata de AGIR pentru realizarea proiectului de reabilitare a suprafetei de joc si a pistei de atletism a Stadionului „Lia Manoliu“, solutia oferita de specia­listii nostri fiind complexa si unica in tara noastra. Faptul ca acum se refac tribunele si anexele stadionului, nu afecteaza suprafata de joc. Mai mentionez si ca terenul a fost dat in folosinta din 2006 si a functionat impecabil, atat pentru destinatia lui de baza (meciurile de fotbal), cat si pentru alte manifestari (concerte).

Rep.: Ce baza tehnica detine firma dvs. pe langa potentialul stiintific?

M.S.: Search Corporation are in dotare 4 instalatii Boart Longyear, de ultima generatie.

Aceste  echipamente de foraj pot executa urmatoarele tipuri de lucrari:

• carotaj continuu;

• foraj cu snec;

• foraje pentru apa;

• prelevare probe de la mare adancime;

• foraje speciale pentru consolidari;

• penetrari dinamice in foraj (SPT).

In cadrul laboratorului Search Corporation, se realizeaza analize si incercari in domeniile:

• GTF: geotehnica si fundatii;

• ANCFD: agregate naturale pentru cai ferate si drumuri;

• MBM: materiale pentru betoane si mortare;

• D: drumuri;

• MD: materiale pentru drumuri;

• B.Ba.Bp: beton, beton armat si beton precomprimat.

Laboratorul este autorizat de catre Inspectia de Stat in Constructii, judetul Ilfov, ca laborator de gradul II. Personalul este calificat si autorizat. In cadrul laboratorului de incercari, exista un sistem propriu de management al calitatii autorizat.

Laboratorul detine o gama larga de aparatura, printre care mentio­nam aparatura de ultima generatie din domeniul GTF, controlata printr-un sistem electronic cu preluare si prelucrare automata de date:

• aparat de forfecare triaxiala;

• aparat de forfecare directa;

• endometru;

• presa CBR.

Costurile de investitii pentru construirea laboratorului, dotarea lui si achizitionarea echipamentului de foraj se ridica la peste 1,5 milioane euro.

Rep.: Care sunt cele mai importante proiecte din 2007, finalizate sau cu continuitate in 2008?

M.S.: Intre cele mai importante proiecte contractate in anul 2007 (cu finalizarea proiectarii la nivel de Studiu de Fezabilitate la inceputul anului 2008 si supervizarea lucrarilor de constructie desfasurata pana in anul 2010) se regasesc:

• drumul expres Craiova-Pitesti (122 km);

• drumul expres Legatura Rapida la Drumul Nordului (20 km);

• drumul expres Sebes-Turda (80 km).

O alta lucrare pe care o consi­deram de referinta pentru compania noastra este elaborarea Studiului de Fezabilitate si a Proiectului Tehnic privind Modernizarea Aeroportului International Iasi. Este vorba de un aeroport nou, ce include constructia unei piste noi impreuna cu lucrari de balizaj si protectie a navigatiei aeriene, terminal de pasageri cu o capacitate de 2.000.000 de pasageri anual, terminal cargo, hangar de reparatii, precum si toate anexele, echipamentele si serviciile aferente.

Pentru alte proiecte si mai multe detalii, va invitam sa vizitati site-ul nostru www.searchltd.ro.

…citeste articolul integral in Revista Constructiilor nr. 35 – martie 2008Daca v-a placut articolul de mai sus
abonati-va aici la newsletter-ul Revistei Constructiilor
pentru a primi, prin email, informatii de actualitate din aceeasi categorie!
Share

Permanent link to this article: https://www.revistaconstructiilor.eu/index.php/2008/03/29/search-corporation-prestigiu-si-competitivitate/

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicata.