«

»

URETEK: Cum se ridica pardoseala surpata

Share

Surparea pardoselii este unul dintre cele mai neplacute fenomene care pot afecta o casa familiala sau parterul oricarei alte cladiri multietajate. La inceput, este intr-adevar mai greu de evaluat cat de mare este paguba, daca problema este doar locala sau daca fenomenul pune in pericol stabilitatea intregii cladiri. Este dificil de asemenea de apreciat  perioada de remediere (cate saptamani sau luni vor fi necesare pentru reparare) nemaivorbind de gradul de deranj si dezordine creat.

 

Cauza surparilor este in majoritatea cazurilor generata de faptul ca terenul de sub sistemul de pardoseala a fost ineficient prelucrat-densificat de constructor, iar o alta problema destul de frecventa este spargerea unor tevi. Apa care se scurge din aceasta cauza spala particulele de sol de sub pardo­seala, degradand-o.

In ambele cazuri, o metoda foarte eficienta de remediere este tehnologia Uretek pe baza de rasini sintetice. Avantajul principal al acesteia consta in faptul ca ofera posibilitatea de aplicare fara a fi necesara vreo operatie de desfacere a podelei. Nu se produce murdarie si zgomot in incapere, ci se fac doar perforari de 12-18 mm diametru. Toata operatia necesita doar cateva zile.

Prin procedura Uretek, rasina sintetica este injectata direct in terenul de sub constructie.

Procesul de intarire are loc sub pardoseala, intr-o portiune de cca 50 cm, in care tevile pentru injectare sunt plasate pe un singur nivel. Prin injectarea in solul afectat, se reabi­liteaza capacitatea de rezistenta la greutate a terenului, intre sol si pardoseala. Ca urmare a reactiei chimice, materialul injectat incepe sa se intinda cu o forta mare, umpland spatiile macroscopice  create prin surpare, si ridica fundamentul de beton de sub pardoseala la nivelul dorit. Totul este evaluat de un aparat de masurat nivelul. Astfel, degradarile solului de sub pardo­seala sunt remediate prin ridica­rea nivelului de normalizare in urma densificarii solului, aspect deloc de neglijat. Daca pe aceasta portiune se afla si un perete despartitor – operatiunea de densificare si ridicare a pardoselii poate fi la fel de bine efectuata. Cu acest procedeu pot fi salvate orice fel de constructii de pe sau din interiorul solului. Ele pot fi readuse in starea initiala si evitate pagubele. Rezistenta la presiune a rasinii artificiale este de 30 t/m2, suficienta chiar si in cazul bazelor de sol pe care se monteaza aparatura sau la depozi­tele inalte. Aceasta procedura a fost folosita cu succes de peste zece mii de ori in treizeci de tari in ultimii 25 de ani.

Tehnologia de injectare Uretek se poate aplica incepand de la case familiale pana la centre logistice de dimensiuni mari, drumuri publice, aeroporturi.

Printre cei mai importanti clienti ai acestei solutii se numara: Benetton, Coca-Cola, Pepsi-Cola, Nokia, Metro, aeroportul din Los Angeles, reteaua de drumuri Texas si California.

Reprezentant exclusiv in Romania: Uretek Ro SRL.

Prospectarea prealabila a terenului se face gratis.

…citeste articolul integral in Revista Constructiilor nr. 35 – martie 2008Daca v-a placut articolul de mai sus
abonati-va aici la newsletter-ul Revistei Constructiilor
pentru a primi, prin email, informatii de actualitate din aceeasi categorie!
Share

Permanent link to this article: https://www.revistaconstructiilor.eu/index.php/2008/03/29/uretek-cum-se-ridica-pardoseala-surpata/

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicata.