«

»

CERESIT: Sistemul Ceresit MicroProtect in lupta cu ciupercile si mucegaiul

Share

Mucegaiul poate ramane timp de multi ani neobservat in baia dumneavoastra, inainte de a se instala defi­nitiv si iremediabil, sporii produsi de acesta cautand un loc potrivit pentru inmultire constanta. Atunci cand tencuiala, siliconul sau peretele lasa sa apara la suprafata pete colorate, e de obicei prea tarziu pentru o interventie eficienta. Acesta este motivul pentru care protectia impotriva lor trebuie planificata inca din stadiul amenajarii si decorarii interioare.

Protectia impotriva mucegaiului este necesara din doua motive. In primul rand, aparitia mucegaiului in baile noastre strica aspectul estetic al interiorului. In al doilea rand, mucegaiul reprezinta o amenintare semnificativa pentru sanatatea celor care traiesc in zona sa de impact. Se estimeaza ca 30% din problemele de sanatate legate de calitatea aerului din cladiri rezulta din reactia organismului la concentratia ridicata de spori de mucegai. Cele mai frecvente cazuri sunt infectiile (micozele) si alergiile, care se manifesta prin rinita, conjunctivita, gat inflamat, astm bronsic si pneumonie alergica. In general, aparitia ciupercilor este favorizata de cativa factori de baza, precum: umiditatea si temperatura ridicata, absenta circulatiei libere a aerului, lipsa de lumina. Acesta este motivul pentru care mucegaiul se dezvolta, in mod paradoxal, exact in locurile in care mentinerea curateniei este de o importanta capitala, precum baile, bucatariile si spalatoriile.

Chiturile si siliconul sanitar Ceresit sunt concepute cu o formula inovativa numita MicroProtect, formula ce actioneaza ca un inhibitor efectiv al cresterii si raspandirii ciupercilor si a mucegaiului daunator, protejand in acest fel baile si bucatariile noastre.

Produsele Ceresit imbunatatite cu formula MicroProtect (www.ceresit.ro) sunt:

• chitul de rosturi flexibil Ceresit CE 40 aquastatic – rezistent la apa, rezistent la murdarie, pentru rosturi cu latime de pana la 5 mm. Datorita efectului aquastatic, picaturile de apa raman la suprafata si nu pot patrunde in rost. Recomandat pentru locurile expuse la apa precum baile, cabinele de dus si bucatariile;

• chitul de rosturi flexibil Ceresit CE 43 aquastatic – ideal pentru balcoane si terase, pentru rosturi de pana la 20 de mm latime. Recomandat pentru locurile expuse la apa in mod periodic, precum balcoanele, terasele si piscinele;

• siliconul sanitar Ceresit CS 25 – ofera acum tripla protectie antimucegai, prin continutul triplu de fungicid. Alte caracteristici: elasticitate ridicata, rezistent la apa si la majoritatea substantelor chimice. Performanta excelenta in medii umede.

 

 

Ceresit: Noul glet pentru exterior Ceresit CT 227. Solutia pentru o finisare perfecta si rezistenta a fatadei

 

Aflata dintotdeauna intre estetica si functionalitate, fatada locuintei este unul din cele mai importante elemente de care trebuie sa se tina seama la orice constructie.

Gletul pentru exterior Ceresit CT227 reprezinta solutia optima pentru realizarea unei fatade – este un glet de finisaj pe baza de ciment alb, pentru straturi de maxim 5 mm. Gletul Ceresit CT227 este un produs pentru finisarea peretilor exteriori, cu rol atat de nivelare a peretilor, cat si de creare a unui strat de fond in vederea aplicarii finisajului final (vopsea de dispersie sau pe baza de solventi organici).

Gletul Ceresit CT227 are rezultate remarcabile in cazul finisarii suprafetelor cu tencuiala clasica. Gletul de exterior Ceresit poate fi aplicat cu succes si pentru constructii noi si pentru renovari de locuinte, constituind varianta optima de finisare a suprafetelor de beton sau a celor tencuite in mod traditional.

Noul glet poate fi folosit cu succes si pentru finisarea masei de spaclu la sistemul de termoizolatie. In concordanta cu trendul pietei de scadere a costurilor de incalzire a locuintei, lansarea gletului Ceresit constituie o varianta mult mai economica de finisare a fatadei in comparatie cu tencuiala decorativa. Reducerea cheltuielilor pentru realizarea fatadei rezida si din consumul redus al produsului: 1,2 kg/m2/mm grosime de strat.

Datorita rezistentei sporite la fisurare, folosirea gletului Ceresit CT227 este recomandata si pentru renovarea si finisarea locasurilor de cult, atat la interior cat si la exterior.

Siguranta maxima datorata rezistentei sporite la fisurare, combinata cu estetica fatadei, constituie criteriul definitoriu de alegere a gletului de exterior Ceresit CT227.

…citeste articolul integral in Revista Constructiilor nr. 36 – aprilie 2008

 

www.ceresit.roDaca v-a placut articolul de mai sus
abonati-va aici la newsletter-ul Revistei Constructiilor
pentru a primi, prin email, informatii de actualitate din aceeasi categorie!
Share

Permanent link to this article: https://www.revistaconstructiilor.eu/index.php/2008/04/30/ceresit-sistemul-ceresit-microprotect-in-lupta-cu-ciupercile-si-mucegaiul/

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicata.