«

»

CORSARUL ROSU: Idei de afaceri in domeniul imobiliar “CONSTRUIREA DE CARTIERE REZIDENTIALE”

Share

Piata rezidentiala s-a stratificat pe mai multe niveluri, casele noi, amplasate in cartierele rezidentiale aparute in jurul marilor orase, au devenit tot mai tentante pentru romani.

Pentru a intelege mai bine ce implica realizarea unui astfel de cartier rezidential veti urmari, credem, si discutia cu artizanul acestui proiect, administratorul societatii comerciale Corsarul Rosu Impex ’93 SRL, Ion ROSU.

 

Ana Maria PREDA: V-ati gandit vreodata ca SC Corsarul Rosu ‘93 SRL sa evolueze atat de repede si eficient, desi ea a inceput ca o mica afacere de familie?

Ion ROSU:In ceea ce ma priveste, speranta si determinarea au existat de la inceput. Niciodata nu incepi un lucru daca nu incerci din toate puterile sa-l duci pana la capat.

Intotdeauna, am facut tot ceea ce este posibil sa ofer clientilor nostri produsele si tehnologiile cele mai noi, puse in aplicare de specialistii nostri in domeniu. Destul de rapid, am reusit sa fim perceputi si caracterizati pentru calitate si promptitudine, fiind mereu in topul firmelor de profil. Am reusit, in acest sens, sa devenim un lider in productia de agregate de balastiera, materiale de constructii si transport pentru materiale de constructii in zona de sud a tarii, in special in zona Capitalei.

A.M.P: In ultima perioada de timp ati demarat lucrarile de constructii, ca antreprenor general, pentru ridicarea ansamblului rezidential „La Rivierre“. Implicarea intr-o astfel de investitie de amploare nu este un hazard? Care sunt argumentele dvs.?

I.R:In ultima perioada piata imob­i­liara, in continua expansiune, a facut loc numeroaselor proiecte rezidentiale care ocupa primele locuri in topul investitiilor si vanzarilor, cunoscut fiind faptul ca cererea de locuinte depa­seste cu mult oferta existenta.

Noi nu am facut decat sa ne adaptam cerintelor pietei imobiliare, demarand un ambitios proiect de constructii de locuinte individuale, in care calitatea, siguranta si confortul ocupa un loc de varf. Faptul ca acest cartier este deja ridicat, fiind pe picior de a incepe sa fie locuit, inseamna ca a fost un lucru temeinic gandit, iar resursele materiale si profesionale au confirmat ca suntem pregatiti si pentru astfel de lucrari pretentioase.

A.M.P: Cum ati ales zona in care sa se construiasca acest cartier?

I.R:Se cunosc acum tendintele spre care se indreapta tot mai multi romani, si in primul rand aceea de a se retrage din zgomotul cotidian catre marginea orasului, intr-un cadru natural si linistit, care insa ofera tot confortul. Am considerat zona in care s-a ridicat „La Rivierre“ ca o inglobare a tuturor dorintelor viitorilor locatari.

Prin urmare, cartierul este situat la cca 800 m de Km 30 al Autostrazii Bucuresti-Pitesti, intr-o zona naturala atragatoare, care iti permite sa locu­iesti in mijlocul naturii, avand parte de tot confortul.

In acelasi timp, cartierul despre care discutam prezinta si o multitudine de avantaje: accesul si distanta fata de oras si, mai ales, fata de locul de munca. De fapt, „La Rivierre“ repre­zinta alegerea perfecta: un cartier localizat la 10 minute de Bucuresti, pe un drum national, dar amplasat la cateva sute de metri de sosea, pentru ca traficul greu sa nu dezavantajeze cu nimic.

Noi am ales o zona inalta, neinun­dabila de la Bolintin Vale, amplasata intr-un peisaj atractiv din apropierea raului Arges, la aproximativ 2 Km de Padurea Codrii Vlasiei.

A.M.P: De fapt care sunt facili­tatile oferite viitorilor locuitori din cartierul “La Rivierre”?

I.R:Una dintre cele mai importante de care se poate beneficia in acest cartier este siguranta. Zona va fi ingradita, accesul realizandu-se controlat, pe la un post de paza dotat cu bariera.

Toate casele sunt dotate cu video­in­terfon (doua unitati, pentru parter si etaj), actionat de la punctul de paza situat la intrarea in cartier. De asemenea, aleile de acces vor avea 7 m latime, cu benzi de 3,5 m pe sens. Apa va fi de calitate exceptionala, alimen­tarea facandu-se din puturi de mare adancime (170 m). Vor fi sisteme de canalizare separate pentru ape menajere si ape pluviale si o statie de epurare ecologica pentru ape uzate.

Pana in prezent au fost finalizate lucrarile la terenul de tenis, dotat cu instalatie de nocturna, iar adiacent acestuia au inceput lucrarile de reali­zare a parcului de joaca pentru copii.

In apropierea cartierului au inceput lucrarile pentru realizarea unui complex comercial ce va avea un regim de inaltime P+E si va include: restaurant cu bar, magazin mixt, salon de coafura si punct farmaceutic. La momentul actual, acesta se afla in faza de proiectare.

A.M.P: Cand credeti ca se vor putea muta primii locuitori in cartier?

I.R:In urmatoarele zile se vor demara lucrarile pentru realizarea alimentarii cu apa, gaze si canalizare pentru apele pluviale si menajere. Ulterior realizarii distributiilor de alimen­tare cu apa, gaze, energie electrica, curenti slabi, canalizare, se vor demara lucrarile pentru realizarea sistemului rutier.Speram ca toate acestea sa fie gata pana in vara acestui an si ca primii locuitori ai cartierului sa se poata muta la sfarsitul lunii august.

Dupa cum se poate observa prin realizarea complexului rezidential „La Rivierre“, compania Corsarul Rosu ofera un confort maxim, necesar pentru un mod de viata linistit, prin spatiul locuibil modern, prin facilitatile existente in cadrul complexului si siguranta pe care o pre­zinta aceasta locatie.

Informatii la tel. 0246-270.557; fax: 0246-270.564; e-mail: corsaru_rosuimpex@yahoo.com.

…citeste articolul integral in Revista Constructiilor nr. 36 – aprilie 2008Daca v-a placut articolul de mai sus
abonati-va aici la newsletter-ul Revistei Constructiilor
pentru a primi, prin email, informatii de actualitate din aceeasi categorie!
Share

Permanent link to this article: https://www.revistaconstructiilor.eu/index.php/2008/04/30/corsarul-rosu-idei-de-afaceri-in-domeniul-imobiliar-construirea-de-cartiere-rezidentiale/

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicata.