«

»

ROMSTAL LEASING: 10 ani pe piata leasingului din Romania

Share

In general, pe piata materialelor si instalatiilor pentru constructii, lumea stie de Romstal. Cine este insa Romstal Leasing?

Ne raspunde domnul director de marketing Ionut CHIRILA.

 

Romstal Leasing a fost infiintata in anul 1998 avand ca obiect de activitate finantarea in sistem leasing financiar si operational a autovehiculelor, echipamentelor si imobilelor.

Calitatea serviciilor oferite si profesionalismul angajatilor nostri au dus la o crestere continua a afacerii, astfel ca, la finele anului 2007, Romstal Leasing s-a clasat pe pozitia 12 in topul firmelor de leasing din Romania, cu o cota de piata de 3,52%.

Romstal Leasing a obtinut inca din anul 2000 certificarea sistemului de Management al Calitatii in conformitate cu standardul ISO 9002:1994, iar din 2003 in conformitate cu standardul ISO 9001:2000.

In ceea ce priveste rezultatele financiare, Romstal Leasing a finan­tat 5.850 de contracte in valoare de peste 211 milioane euro, cu 49% mai mult decat rezultatele raportate in 2006.

La finalul anului 2007, in portofoliul companiei, autoturismele deti­neau o pondere de 40%, vehiculele comerciale usoare si grele 44%, motocicletele 1%, echipamentele 9% si imobilele 6%. Cea mai importanta crestere a inregistrat-o insa segmentul echipamentelor, care si-a dublat ponderea fata de anul 2006.

In sectorul auto, cea mai mare crestere au inregistrat-o vehiculele comerciale, numarul contractelor pentru acest segment fiind cu 60% mai mare fata de anul trecut.

 

ROMSTAL LEASING LA CONSTRUCT EXPO UTILAJE

In perioada 9-13 aprilie 2008 Romstal Leasing participa la cel mai mare eveniment expozitional al pietei de utilaje din Romania, organizat de Romexpo. La Constructexpo Utilaje 2008, Romstal Leasing va prezenta o oferta promotionala pentru finantarea echi­pa­­mentelor de constructii si a vehiculelor comerciale grele.

 

LEASINGUL CU PUTERE MARE DE CUMPARARE

In acest sens, leasingul cu putere mare de cumparare oferit celor interesati prezinta posibilitati care sa asigure eficienta investitiilor facute de beneficiari:

• avans minim: 5% (10% pentru echipamente);

• perioada contractuala:  1 – 7 ani;

• dobanda de finantare: 7,25%;

• taxa de contract 1,9% (1,5% pentru echipamente);

• perioada de gratie 3 luni.

In alta ordine de idei va pot spune ca, la finalul anului 2006, KBC, unul dintre cele mai importante grupuri financiare din Europa Centrala si de Est, a achizitionat pachetul majoritar de actiuni in cadrul Romstal Leasing pentru suma de 70 milioane euro.

KBC Lease este o sucursala a KBC Bank si este prezenta pe piata de leasing, renting, fleet management si a tranzactiilor de refinantare. In prezent, KBC Lease are peste 1.500 de angajati si activeaza in 15 tari din Europa de Vest, precum si in tari din Europa Centrala si de Est. KBC Lease ocupa pozitii de top pe pietele de leasing din Europa Centrala si de Vest cum ar fi: Cehia (locul 1), Slovacia (locul 1) si Ungaria (locul 6).

Romstal Leasing detine, in prezent, 33 de birouri teritoriale, localizate in: Alba Iulia, Arad, Bacau, Baia Mare, Bistrita, Botosani, Braila, Brasov, Cluj-Napoca, Constanta, Craiova, Deva, Drobeta-Turnu Severin, Focsani, Galati, Iasi, Miercurea Ciuc, Odorheiu Secuiesc, Oradea, Pitesti, Ploiesti, Piatra Neamt, Ramnicu Valcea, Satu Mare, Sibiu, Suceava, Targu Jiu, Targu Mures, Timisoara, Tulcea si Bucuresti.

Romstal Leasing IFN SA finanteaza in sistem leasing financiar autotu­risme, autoutilitare, motociclete, vehicule comerciale grele, echipamente si imobile.

…citeste articolul integral in Revista Constructiilor nr. 36 – aprilie 2008Daca v-a placut articolul de mai sus
abonati-va aici la newsletter-ul Revistei Constructiilor
pentru a primi, prin email, informatii de actualitate din aceeasi categorie!
Share

Permanent link to this article: https://www.revistaconstructiilor.eu/index.php/2008/04/30/romstal-leasing-10-ani-pe-piata-leasingului-din-romania/

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa de email nu va fi publicata.