«

»

SYSTEMA: Incalzirea halelor industriale. Solutii eficiente

Share

SYSTEMA ROMÂNIA propune solutii tehnice si echipamente pentru incalzirea eficienta a spatiilor industriale in conditiile realizarii unor economii importante de energie (de pana la 65%).

Incalzirea incaperilor industriale (si, in general, a incaperilor cu volum mare) pune, de regula, probleme dificile din cauza diversitatii tipurilor de cladiri intalnite, a varietatii activitatilor desfasurate si a necesitatii alegerii celui mai economic sistem, atat din punctul de vedere al investitiei, cat si al exploatarii.

Ameliorarea conditiilor de lucru este sistematic cautata si in industrie ca, de altfel, in toate sectoarele de activitate, necesitatea asigurarii unui confort termic fiind cerinta care trebuie sa satisfaca parametrii necesari in incintele de volum mare si, de asemenea, sa contribuie la reabilitarea termica a constructiilor, precum si la economisirea energiei termice.

Majoritatea halelor de tip industrial sunt cladiri cu inaltimi mari, de peste 5 m, ajungand chiar pana la 30 m. Exceptandu-le pe cele nou-construite, acestea sunt caracterizate printr-o izolatie redusa, uneori inexistenta. Consumul specific de energie termica al acestor cladiri se situeaza la niveluri ridicate, care se repercuteaza asupra preturilor de productie si conduc, de multe ori, la imposibilitatea platii facturilor sau la intreruperea activitatii pe timpul sezonului de iarna.

 

In acest numar al revistei, va aducem in atentie gama de sisteme moderne de incalzire prin radiatie, care inseamna, pe langa eficienta, si economii energetice importante, intre 30% si 65%, in functie de tipul halei, gradul de izolare, procesul tehnologic desfasurat etc.

Sistemele de incalzire prin radiatie pot fi utilizate pentru: hale industriale, depozite, service-uri auto, sali de sport, spatii cu inaltimi mari, show-room-uri, pavilioane expozi­tionale, sere de flori si legume, crescatorii de animale, cuptoare cu temperatura strict controlata etc.

Tubulatura radianta OHA

Sistemul de incalzire prin radiatie OHA este o solutie excelenta pentru incalzirea spatiilor industriale si, in general, a spatiilor cu inaltimi medii si mari. Flexibilitatea sistemului consta in adaptarea tubulaturii radiante la orice exigente privind traseul acesteia in interiorul cladirilor incalzite. In functie de necesarul de caldura si inaltimea cladirii, tubulatura radianta poate avea o configuratie monotubulara sau bitubulara.

Grupul de combustie care se plaseaza in exteriorul cladirii are rolul de a genera caldura obtinuta de la arzator si de a realiza, prin intermediul unui ventilator, circuitul continuu al fluidului caloportor. Circuitul se realizeaza in interiorul unei tubulaturi radiante etanse, aflata in depresiune in raport cu mediul incalzit. Temperatura supra­fetei exterioare a tubulaturii radiante este variabila si, dupa cerinte, se poate situa in intervalul 120 0C – 290 0C. Marele avantaj al unui asemenea sistem de incalzire este acela ca se recircula in proportie de 80% gazele rezultate in urma proce­sului de ardere.

Deoarece grupul de combustie este amplasat in exteriorul constructiei, sistemul poate fi utilizat si in situatia in care nu exista suprafata vitrata corespunzatoare, conform normativelor in vigoare.

Tuburi radiante modulare INFRA

Sistemul de incalzire prin radiatie INFRA este cea mai adecvata solutie de incalzire zonala. Echipamentele pot fi utilizate in spatii cu inaltimi cuprinse intre 5 si 20 de metri si chiar mai mult in conditii speciale. Concentreaza fluxul de caldura in zona de lucru si, in acelasi timp, limi­teaza si stratificarea aerului intre pardoseala si planseu.

Datorita faptului ca incalzirea se face prin radiatie, nu se produc miscari de aer si pulberi de praf; se obtine, astfel, un ambient mai curat, fara curenti de aer.

INFRA este un sistem foarte economic, care incalzeste rapid supra­fetele aflate sub conul de radiatie, suprafete ce devin la randul lor emitori de caldura.

Randamentele de combustie sunt mari: peste 95%.

Toate acestea, coroborate cu un regim de functionare termostatat, conduc la economii de energie de 30%–65% fata de sistemele clasice.

Cu tuburile radiante INFRA se pot obtine zone de temperaturi diferite in aceeasi incinta.

Circuitul gazelor de ardere este in depresiune in raport cu mediul ambiant, iar camera de ardere etansa, ceea ce confera o siguranta deosebita in exploatare.

 

Module radiante INFRA BAF

Reprezinta o solutie perfecta pentru incalzirea serelor si a fermelor de animale.

Exista mai multe variante sub care se pot realiza acestea, si anume:

• INFRA BAF MSV: module radiante legate la un canal colectiv pentru gaze de ardere cu exhaustor final, unic pentru toate modulele instalate. Acest sistem poate fi desfasurat pe lungimi de 12, 18, 24 metri lungime;

• INFRA BAF USV: module radiante in forma de „U“, racordate la un canal colectiv pentru gazele de ardere, cu exhaustor final, unic pentru toate modulele instalate;

• INFRA BAF MC: module etanse cu lungimi diferite si numar variabil de arzatoare BAF 28/45 kW; in functie de aplicatie acestea sunt destinate serelor si fermelor zooteh­nice, cu inaltimi reduse. Modulele au un sistem de liftare special gandit pentru aceste aplicatii.

 

Cuptoare industriale INFRA BAF

Tuburile radiante INFRA pot avea diverse utilizarii, astfel incat sa poata fi aplicate pentru:

• uscarea diverselor materiale: piese metalice, plastice, produse agricole, forme si miezuri de turnatorie, marmura;

• incalzirea diverselor tipuri de lichide cu schimbatoare de caldura imersate, nisipul pentru turnatorii si alte substante granulate, diverse materiale in vederea vopsirii etc.

SYSTEMA ROMÂNIA va sta la dispozitie cu orice informatie din domeniu, consultanta, studii de fezabilitate.

…citeste articolul integral in Revista Constructiilor nr. 36 – aprilie 2008Daca v-a placut articolul de mai sus
abonati-va aici la newsletter-ul Revistei Constructiilor
pentru a primi, prin email, informatii de actualitate din aceeasi categorie!
Share

Permanent link to this article: https://www.revistaconstructiilor.eu/index.php/2008/04/30/systema-incalzirea-halelor-industriale-solutii-eficiente/

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicata.