«

»

AEROTRADE: Echipamente individuale de incalzit cu functionare pe gaze naturale

Share

Utilizarea gazelor naturale in scopul incalzirii se face, in ge­neral, folosind centralele termice racordate la instalatii de distributie echipate cu radiatoare care de care mai sofisticate. Eficienta unor astfel de sisteme este tentanta in cazul unor spatii de incalzit care depasesc nivelul unui apartament de dimensiuni mici sau spatii similare, avand alte destinatii decat cea de spatiu de locuit. Pentru acestea din urma se recomanda echipamente indivi­duale cum sunt convectoarele murale pe gaze sau sobele, fie ele metalice sau din ceramica.

 

Reputata firma franceza Auer produce convectoare murale cu puteri de la 1,5 pana la 9 kW, care functioneaza atat cu tiraj fortat, cat si atmosferic. Ele asigura incal­zirea unor volume de la 30 pana la 250 mc. Stabilitatea si eficienta in functionare sunt asigurate prin utilizarea unei camere de ardere din fonta, precum si a unui sistem complet de protectie si control a functionarii. Procesul de ardere este modulat de un dispozitiv bazat pe termostat, care mentine in incapere temperatura dorita de utilizator. Protectia este asigurata prin utilizarea unui detector de flacara, care blocheaza vana de gaz in cazul intreruperii, din diverse motive, a alimentarii cu combustibil.

Pentru evacuarea gazelor arse, dar si pentru absorbtia aerului proaspat necesar combustiei se utilizeaza sistemul „ventuza“, format din doua tuburi concentrice, ceea ce impune montarea convectorului pe un perete spre exterior.

Pentru spatii mai mari, sau acolo unde arhitectura o impune, cum ar fi case de vacanta, cabane, pensiuni etc., sobele, fie complet metalice sau cu un finisaj ceramic, sunt de un efect deosebit. Din punct de vedere al designului, varietatea ofertei este foarte mare, tocmai pentru a putea fi asociate oricarei arhitecturi sau mobilari a spatiului de destinatie.

Functional, toate echipamen­tele sunt construite folosind un arzator controlat de un termostat si un sistem de protectie in cazul disparitiei flacarii. Instalarea lor reclama prezenta unui cos de fum cu diametru de 10-15 cm, pentru evacuarea gazelor arse.

Produsele Aero Trade asigura optimizarea consumurilor fiind complet automatizate si progra­mabile, sunt usor de instalat si nu necesita intretinere.

Pe piata romaneasca astfel de produse sunt distribuite printr-o retea la nivel national de catre Aero Trade International.

…citeste articolul integral in Revista Constructiilor nr. 37 – mai 2008

 Daca v-a placut articolul de mai sus
abonati-va aici la newsletter-ul Revistei Constructiilor
pentru a primi, prin email, informatii de actualitate din aceeasi categorie!
Share

Permanent link to this article: https://www.revistaconstructiilor.eu/index.php/2008/05/30/aerotrade-echipamente-individuale-de-incalzit-cu-functionare-pe-gaze-naturale/

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa de email nu va fi publicata.